Skoči na vsebino

P: Fanatec Porsche Turbo S izredno malo rabljen

Tyrion

Recommended Posts

Volan je praktično nerabljen in kot nov, narejen po liceni od Porscheja in odet v pravo ročno šivano usnje po enakem postopku kot v Porshejih. Kupljen je bil Julija in je še v garanciji. Volana se v prodaji ne da več kupiti ker je bila serija omejena na 10.000 kosov in je trenutno najboljši volan, ki deluje na vseh konzolah pa tudi nasploh po ocenah strani, ki ocenjujejo volane(razen Frex-a in podobnih industrial grade izdelkov za 2000+ Eur). V kompletu dobite Volan in platformo s pedalom za gas, zavoro in sklopko, volan ima zadaj na obroču 'butterfly' prestavni ročici. Deluje na Xbox 360, Playstation 3, in seveda PCju in ima spredaj LCD na katerem se lahko na PCju prikazujejo različne vrednosti(obrati, hitrost, prestava...) in kalibrira volan(deadzone, sensistivity do 900, FF, damper, drift mode...). Cena je zadnja! Lahko dobim tudi prestavni ročici za 40 eur, sekvenčno in 7 stopenjsko(6 prestav + R) H-prestavno ročico.

post-1570-0-54684800-1297872694_thumb.jp

A si ti mal zamešal? To je limited edition in ni isti model kot tisti, ki je na strani (tale ni več v prodaji).

Volan je drugače naprodaj (z clubsport pedali) za 419€ (kjer/če ga je sploh še mogoče dobiti).

Se opravičujem, da sem pozabil pripisati ceno, cena je 300 eur, jaz sem dal zanj s poštnino nekaj čez 400 eur. Rad bi še komentiral zgornje komentarje, ta volan ni isti kot Carrera, ki res stane 179,00 eur, ampak je drugačen tako po notranji, kot zunanji izgradnji(močnejši motor, nastavitve na volanu, boljši materiali...), poleg tega da je edini dober volan ki podpira Xbox360(Forza 3:), to je približno tako kot bi primerjali osnoven Logitechov model za 100 eur z G 27 za 300 eur. Sem pa drugače imel tudi G25 in vam lahko povem da se Logitech s Fanatecom ne more primerjati kar se tiče dejanskega približka občutka v pravem avtu, ne pedala ne volan, da sploh ne omenjam prestavne ročice, ki je pri G25, G27 kot slaba šala na pravo ročico v avtomobilu. Pedala zraven so navadna Porshe pedala(plastična platforma s kovinskimi pedali, ki so tako kot volan replika tistih v pravem Porscheju). Ta volan, tako kot jo napisal mAxl(hvala), ni več v prodaji, ker so imeli z Microsoftom pogodbo za samo 10.000 kosov, saj delujejo tudi na Xbox 360(Forza 3 s tem volanom je daleč najboljše doživetje, ki sem ga okusil pri simulacijah) in so jih razprodali takoj. Sedaj delajo GT2 volan, ki brez usega stane 260 eur(brez pedal, ročic, priključkov...), tako da pride končna cena s poštnino nekaj čez 400 eur, drugače pa je GT2 kompletno enak volan samo da je odet v alcantara(dirkaški avti za na stezo) usnje namesto gladko tako kot v pravem avtomobilu, kaj vam je bolj ušeč je seveda odvisno od uporabnika, je pa res da je z alcantaro težje driftat, ker ne drsi kot usnje in je tako volan bolj namenjen kotu obračanja od 270 do 360 stopinj.

Evo napisal se ogromno(še preveč:), če vas zanima še zakaj prodajam volan je zaradi tega ker bom kupil Frex ali ECCI industrial grade volan in opremo, ker gradim simulator na osnovi X-SIM algoritmov :)

LP