Guest Anže Nose Napisano October 12, 2011 Share Napisano October 12, 2011 Najboljša uvrstitev do sedaj v sloracing ligi 6. mesto, in tudi najmanj treninga do sedaj. Mislim da imam sedaj celo recept za top uvrstitve Q: PB!!! ja, 1:34.2xx se mi zdi, mislim da sem potreniral s praznim kakih 10 krogov... Torej 12. mesto, še celo solidno bi se lahko reklo R: Slab start, po prvem krogu se peljem na 15. mestu. Bil sem na taktiki HARD-SOFT, kar pa se je izkazalo zelo dobro. Gre tudi omeniti da sem setup izdelal sam(s pomočjo vodiča Mateja Fekonje), praktično od nobenega nisem prejel setupa, torej tu je bila ta finta, da je bil moj setup bistveno drugačen od ostalih. Velika večina je imela krilca visoko dvignjena, jaz pa le 28-25. Pa vendar imelo je veliko prednosti, po ovinkih me je bilo težko prehiteti, ker ni bilo prostora, na ravninah pa sem imel višjo hitrost od napadalca. Torej peljal sem zelo konstantno, le malo napakic, imel pa sem odlične dvoboje z Janovljakom, Vedranom, Rihterjem, Gaiserjem, Bašljom, tako da volje do dirkanja ni in ni zmanjkalo, vedno na trnih, ampak bil sem za razliko od ostalih dirk na srečo veliko bolj skoncentriran. Po nekaj krogih sem opazil, da lahko z lahkoto držim ritem s tistimi pred mano, glede na to da jih je bilo veliko na medium. Tiščal sem kolikor se je dalo, poleg tega pa pazil da ne naredim kake brezvezne napake. Na srečo je nisem. V 31. krogu se mi tik pred vhodom v boks dogodi napaka in odločil sem se za nepredviden posatnek, saj je nekaj sekund pred mano tudi Janovljak zapeljal notri (realnih možnosti seveda ni bilo, da bi ga prehitel ). Sledi napaka v boksih, že tako nisem vedel kje je limit hitrosti... Poleg tega pozabim na uničene gume in zgrešim mehanike. izgubil sem več sekund, in ob izhodu pridem iz 5. na 8. mesto. Krog zatem je zapeljal v boks še Vedran, ki ga za las prehitim na ravnini, sledi napetih 8 krogov, Vedran praktično na difuzorju, in po nekaj krogih me napade na edini možni lokaciji, kjer bi me lahko prehitel, v Hairpinu. Že pride mimo in nekako sem ga dotaknil z nosom na difuzor in ga čudežno obrne... Seveda je bila moja krivda, zato ga počakam in na srečo ne izgubim mest. Pojavi pa se takoj Adrijan, kateri pa je bil iz kroga v krog za malenkost hitrejši, pa vendar mi ga je uspelo zadržati za sabo. Torej odlična dirka, upam na čimveč takih! se opravičujem za tak spis, nekako sem se mogu spraznt 1 Link to post
PEK 2 291 Napisano October 12, 2011 Share Napisano October 12, 2011 Q 4.? Nevem kako je Trošt tist krog naredil... nazgal nas je za jojojojoj... R pridobim mesto na štartu, potem kmalu še mesto pri Vodicarjevi napaki in na mojo začudenost celo drzim tempo s Troštom. Po postanku dobri krogi in ker je šel Trošt kasneje v Box prevzamem 2. mesto. Vodičar dolgo ostane na stezi in za njim kasneje izgubim ključnih par sekund, ki mi jih na koncu zmanjka proti Troštu, ki zadnji stint drvi kot nor na SOFT gumah. (jaz pa 3x med). Lepe borbe z Vodičarjem in kasneje Troštom in res malo je manjkalo do zmage.. Zadovoljen zelo, glede na to da nisem treniral skoraj nič. Luči se prizigajo Vodilna skupina Senna:Prost... ups mislm Glavač:Vodičar Zadnjih nekaj metrov 2 Link to post
sennas 1 040 Napisano October 12, 2011 Share Napisano October 12, 2011 Statistika in rezultati Suzuka 2011! Link to post
gregor vodicar 476 Napisano October 13, 2011 Avtor Share Napisano October 13, 2011 Q: V prvem delu sem bil 3 ce se ne motim. PB. V drugem delu mi ni uspel ravno cist krog, P2 ampak vvec kot pol sekunde za trostom. Kapo dol! R: startam dobro, ampak je bila ravnina do prvega ovinka prekratka, da bi lahko prisel pred trosta. V prvem krogu se napaka med voznjo v zavetrju tko d je se glavac prsu naprej. Nato sta v parih krogih nabrala ene 4s prednosti in sla oba v bokse okol 15 kroga. Jest sm bil na hard gumag in grem v boks v 24 krogu in dam gor medium gume. Par krogov so dobr drzale pol pa kr naenkrat grip padu.. Oba me po drugem postanku prehitita sam pa grem 2 kroga pred koncem se po ss gume, da nardim vsaj najhitrejsi krog, pa mi se to ni ratalo:/ Ocitno bo treba za zadnje 4 dirke malo bolj trenirat ker z 20-30 krogi se res bolj tezko kaj nardi. Mi gre pa na jetra k trost in glavac v prvih krogih vedno hitrejs vozta od mene.. Bo ttreba ocitno mal pogledat kaj delam narobe. Skratka.. Majhna prednost za zadnje 4 dirke se ostaja. Ocitno bo zelo zanimivo. Gremo na zmago na naslednjih stirih:D Link to post
reno 37 Napisano October 13, 2011 Share Napisano October 13, 2011 Jaz sem vceraj dobro fural do prvega postanka, ko se je srajne zacel. Dobro odfural sem pol dirke nekaj zabave je bilo. Tri dirkalnike pred sabo sem prehitel in se boril za 4 mesto. Link to post
Kunčič 43 Napisano October 13, 2011 Share Napisano October 13, 2011 Za začetek. Q1 sem začel vozit z nastavitvami za dirko. Po 2 krogu sem komaj videl, da delam bedarije. Hitro pritisnem ESC in z pravimi nastavitvami jedva da pridem v Q2. V Q2 pa sramota. Vozim 8 desetink počasneje kot na treningih. Najmanj 20 krat sem pelal 1,33,0, ko pa je potrebno to pokazat, pol pa tema. Dirka pa tako-tako. Prvi 3-4 krogi polomija, v 7 krogu grem v bokse (začel z soft), nataknem hard pnevmatike in gremo do konca. Lahko bi bilo veliko boljše. Ja še to. Tomaž, tisto v 37 krogu sem šel gledat posnetek. Smer sem menjal samo 2X in nič več. Res sem te potisnil skoraj na travo, ampak vseeno mislim, da pa ni bilo tako hudo. Link to post
sennas 1 040 Napisano October 13, 2011 Share Napisano October 13, 2011 Q1: Uspel mi je verjetno najboljši krog kariere, 1:32:572, v nulo sem odpeljal predvsem ovinka Dunlop in Žlico. Q2: Drugi najboljši krog kariere, 32:602, nisem mogel verjeti da mi je uspel še en skoraj takšen krog in sem naslednjega kar prekinil. Bilo je več kot dovolj za četrti pole v sezoni, fantastična kvalifikacijska forma zadnjih dirk. R: Soliden štart, Vodičar je sicer bolje potegnil, a ravnina ni bila dolga in zadržal sem prvo mesto. Potem sem začel pridobivati prednost, a Glavač me je kmalu ujel in nekaj krogov sva vozila na manj kot 0.5, dokler me ni uspel ugnati na ciljni ravnini, v tem delu dirke je bil za odtenek hitrejši. Potem sem vozil sekundo za njim z zelo dobrimi krogi, zgodaj je šel v bokse, jaz pa sem počakal do 16. kroga in prišel za Glavačem 5s zadaj. Ostal sem skoncetriran, saj sem upal, da je moja taktika prava in da moram samo voziti svoje najboljše kroge. To mi je uspelo in zmanjševal sem zaostanek, Glavač je šel v 28 krogu v boks še enkrat po meidum, takrat sme pritsinil in obrabljene gume spravil do konca in v 31. krogu šel v bokse po soft. Prišel sem 4,5sec za vodilna Glavača in Vodičarja. Letel sem po stezi in že čez 2 kroga sem ujel in prehitel Vodičarja, ki se resnici na ljubo pred šikano ni pretirano upiral (hvala ). Potem sem lovil Glavača, dal vse od sebe v zadnjih krogih, tokrat si nisem želel biti drugi za nobeno ceno. Postavljal sem najhitrejše kroge, enega za drugim. Ujel sem ga 2 kroga pred koncem, prehitel pred ovinkom 130R, potem sva oba pozno zavirala, mislim da se me je celo malo dotaknil in malo sem mogel skrajšati drugi del šikane, Glavač mi je bil na riti in v začetku zadnjega kroga sem se komaj legalno ubranil na ciljni ravnini, potem sem v prvem sektorju s soft pridobil prednost, ki jo nisem več nameraval izpustiti iz rok. V zadnji šikani sem skoraj bruhnil v jok od sreče, saj sem končno prišel v cilj kot prvi, tokrat z 0.5 sec na moji strani. Izjemno vesel, perfekten vikend, tokrat se je taktika izšla, komaj, komaj, pa vendarle. Hat trick za Trošta [dance] [it] Čestitke Glavaču za fer borbo in Vodičarju za stopničke ter nenazadnje Luki Bedeniku za vrhunsko prvo uvrstitev in Anžetu za njegovo najboljšo ter vsem ki ste bili zadovoljni z dirko. Hvala vsem za čestitke. Prvenstvo napadam že v Koreji na polno in ne bom se predal do zadnjega kroga zadnje dirke. Lp 2 Link to post
reno 37 Napisano October 13, 2011 Share Napisano October 13, 2011 Zdej bom zacel resno trenirat, da bom vodicarju pomagal v boju za naslov . Link to post
PEK 2 291 Napisano October 13, 2011 Share Napisano October 13, 2011 Mam občutek da bomo mogli vsi trenirat, čene bo Trošt pograbu tele zadnje dirke skor zihr... Lej za kok nas je nesu na Q... še kar mi ni jasno Link to post
gregor vodicar 476 Napisano October 13, 2011 Avtor Share Napisano October 13, 2011 haha, ne sej zdej bo verjetn mal vec casa za trenirat, tako da bo mal bols najbrz Link to post
sennas 1 040 Napisano October 13, 2011 Share Napisano October 13, 2011 hehe, ne bo kar tako na izi ne Link to post
Adri 622 Napisano October 13, 2011 Share Napisano October 13, 2011 Jaz pa moram rečt, da je bila poleg zmage Trošta vsaj zame osebno najbolj razveseljiva ''novica'', da nas je bilo prisotnih 19 voznikov od 21 možnih, če nebi Kunič imel težave z netom bi nas bilo 20, dejansko je bila prisotnost na zares visokem, visokem nivoju. Pohvalno. Nadaljujmo v takem tempu tudi v prihodnosti. Link to post
gregor vodicar 476 Napisano October 13, 2011 Avtor Share Napisano October 13, 2011 Srednjega in zadnjega dela si sploh ne morem zapomniti.. Vse je isto.. Link to post
Adri 622 Napisano October 13, 2011 Share Napisano October 13, 2011 Sklop hitrih zavojev v drugem sektorju ter zadnji zavoj so zanimivi ostalo pa spet porcija dokaj počasnih ovinkov zapored. Skratka tipična steza Tilkeja... Link to post
Recommended Posts