Domzek 49 Napisano July 13, 2011 Share Napisano July 13, 2011 Q: Popolnoma sem presenetil samega sebe... V 1. delu kvalifikacij celo postavil pb, v drugem delu pa prav tako naredil optimalni krog, in bil sem 6. Race: Dirka se je same začela solidno. Nekoliko slabši štart me je potisnil na 9. mesto, vendar sem že takoj v 1. krogu prišel na 7. mesto. Nato pa sem doživljal nočno moro... Vse do postanka sem se vozil za ritjo Mesariča, ki ni popustil, na silo pa nisem želel prehitevat... Pred postankom se k sreči zaleti, vendar še v istem krogu se zavrtim tudi jas, prehiti me Bračič, zato sem odšel na nenačrtovan postanek. Ker sem vozil na medium gumah , sem praktično v nadaljevanju dirke varčeval z gumami, ker sem vedel da se bo komaj izšlo. Ko se Bračiču okrog 20. kroga približam, mi začuda dirkalnik 5 sekund obstane na mestu, nato pa mi pri umesnem času pokaže, da za bračičem zaostajam debelih 8 sekund . Do postanka sem vozil sam. Po postanku sem zopet varčeval z gumami, v zadnjih 5. krogih pa me ulovi Nose na svežih gumah, in uspešno sem odbijal vse napade vse do zadnjega kroga , 3 ovinke pred ciljem, ko je zelo pozno zaviral , jas pa sem ponesreči zapeljal na travo, iz katere me je odneslo v Noseta (žal mi je res) ... Končna uvrstitev pa je bila 7. mesto in prve točke so tu Še enkrat oprosti Anže, ker res ni bilo fer to kar sem storil Link to post
groznik 1 Napisano July 13, 2011 Share Napisano July 13, 2011 no pa da še jst povem... sem dirkal prvič ampak ni šlo vse po maslu... Q: nism sploh pelu kroga k bi bil itak tazadni... R: štart katastrofaln.. k sm spelu sm meu preveč gasa in me je ubrnil.. nato sm še kukr tok dobro vozu da bi ujel ostale... par krogov sem jih dohiteval potem pa puf volan iz excentra in sem za vožno naravnost mogel volan držat nekoliko v desno(toliko da je bilo moteče) zato sem prekinil z igro...žal 1 Link to post
gregor vodicar 476 Napisano July 13, 2011 Avtor Share Napisano July 13, 2011 Hvala bogu d sm končno spet pršu do konca.. Zelo zanimiva in težka dirka.. več pa jutri :wink: 1 Link to post
Guest Anže Nose Napisano July 13, 2011 Share Napisano July 13, 2011 No iz te dirke bi pa lahko cel scenarij naredil... Q: sekundo počasnejše od pb, ki bi bil dovolj za top5, vseeno 9 mesto in naslednji del, v katerem pa nisem izboljšal pozicije, le čas za malenkost. R: start torej iz 9. mesta, slab start izguba mesta, potem pa nekje na sredini prvega kroga, me nekdo nabije in letim v luft ter na zadnje mesto. Seveda se je dalo skupino takoj ujeti, drugo je prehitevanje...V račun mi ni šlo zavetrje, v katerem izgubiš neverjetno preveč podtlaka, pa čeprav pelješ za njim 30 metrov, tudi pridobiš ne veliko hitrosti v zavetrju. Zaradi tega dvakrat letel s steze, enkrat v zid, še sreča da bočno. V nadaljevanju navidezni boj z Erzenom, Resmanom, kjer smo bili vsi v razmaku cca. 6 sekund. Vem da sem šel kar nekajkrat mimo Ferrarija, ki je imel takrat kar nekaj deset kilometrov nižjo hitrost, ga komaj obšel, imel precej sreče da sem se izognil nesreče. Prav tako trčenje Force Indie in Erzena, komaj sem se ju izognil, pač "bela zavesa". Potem v naslednjih krogih vožnja za Resmanom, praktično identična, 2-3s razmaka, nakar ga začnem loviti, dokler se mu skoraj ne prilimam na zadek; Resman odide v boks. Sledil je odličilen krog, za pridobitev mesta, izpeljem "odličen" krog, nato pa expresno v boks-->vse hitro opravljeno in pridem pred Resmana, 8. mesto. Takrat sem nataknil soft gume, tako da je bila vožnja bistevo bolj tekoča, do konca pa 10 krogov. Pred mano se je pojavil Kunic in začel sem ga dohitevati prišel na 1s vendar v 5 krogih nisem uspel priti bližje(pač izgubiš preveč podtlaka). Ko sem se nekako že predal zaradi obrabe gum, pridem lepo v zavetrje na najdaljši ravnini, ga prehitim, vendar je ob tem Kunic zapeljal na spolzko travo in letel lepo vame... kako se lahko dirka odloči praktično v zadnjem ovinku. Epski dvoboji, čeprav na razdalji 1 sekunde Najlepša dirka sezone, najbolj razburljiva, in prve točke!!! [champ] Bravo prvi trojici in ostalim, ki ste se počutili odlično med vožno, jaz sem se, čeprav je vse od mene teklo... 1 Link to post
Guest Anže Nose Napisano July 13, 2011 Share Napisano July 13, 2011 no pa da še jst povem... sem dirkal prvič ampak ni šlo vse po maslu... Q: nism sploh pelu kroga k bi bil itak tazadni... R: štart katastrofaln.. k sm spelu sm meu preveč gasa in me je ubrnil.. nato sm še kukr tok dobro vozu da bi ujel ostale... par krogov sem jih dohiteval potem pa puf volan iz excentra in sem za vožno naravnost mogel volan držat nekoliko v desno(toliko da je bilo moteče) zato sem prekinil z igro...žal tvoja Q izjava ga zmaga! skoraj iz stola padel! 1 Link to post
sennas 1 040 Napisano July 13, 2011 Share Napisano July 13, 2011 Ne morem še spat, je vroče........torej Q1: Težave s pedalko za plin, ki sem jih uspel rešit za en poskus, dovolj za 4. mesto. Q2: Gas je nihal, sploh v zadnjem sektorju, dalo se ni narediti dosti, tehnične težave so prinesle 8.mesto na štartu, kar je obetalo težko driko zame. R: Res turbo štart, mogoče moj najboljši letos, poletu sem mimo Kuniča, potem prehitu Mirkota, pred tem še Mesariča, potem po vrtenju pa še pred Prosena. Tako sem bil ponovno ujet v magično zanko za Janovljakom, kjer sva se borila (on na hard, jaz na med) in mi nikakor ni uspelo priti mimo. Vmes še Jan Vodičar stori napako in sem soliden 3. Konec 14 kroga odidem v boks po nove med, ne izgubim nič in manjšam razliko do Gregorja, ki je bil na drugačni taktiki. Dober del dirke, zelo hitro na poti a spet se pojavni nihanje plina in zagotovo izgubljam par dragocenih desetink na krog. Potem še en postanek in s soft začnem loviti oba vodilna, na srečo gre Janovljak še 1x v boks, tako da z njim nimam težav, Gregorja pa uspem ujeti v zadnjem krogu in prečkava cilj, on 0.2s pred mano. Dobra dirka kljub tehničnim težavam (nove pedalke že v procesu nabave . Čestitke Gregorju, ki je po dolgem času prišel do cilja in zmagal ter Janovljaku ki se drži prvega mesta skupno kot kaj pa vem, klop človeka hehehe. Čestitke tudi vsem ki ste prvič dobili točke! Statistika jutri (oziroma kar danes bo ja ). Lp Link to post
gregor vodicar 476 Napisano July 14, 2011 Avtor Share Napisano July 14, 2011 Adri napiši mi mail na ZS pa ti popoldne oz. zvečer pošljem link do njega :wink: Moj komentar.. Q1: Ratal mi je zelo dober krog.. 1.32.4 in P2, za bratom Q2: Ponovno isti čas tokrat P1 R: V prvem poizkusu sem najprej štartal na Medium gumah, nato pa sem se 10s pred drugim štartom odločil za hard, kar mi je verjetno prineslo zmago. Torej sem štartal s hard gumami. Štart mi je uspel dobro in prvih 10 krogov sem si pred Janovljakom privozil kakšnih 3,4s prednosti. Nato pa mi je kar naenkrat močno padla koncentracija in naredil sem 2 manjši napaki in Nejc me je prehitel. Kmalu si je privozil nekaj sekund prednosti vendar sem ga proti koncu stinta zopet nekoliko ulovil na slabi 2s. Prednost pa nikoli ni znašala več kot okoli 4s. V 24 ali 25 krogu sem šel v bokse in nataknil medium gume. Bil sem okoli 7s za troštom, ki je bil na strategiji 2 postankov, sem pa moral pritisniti, ker sem mislil, da bo nejc nato opravil samo 1 postanek. No okoli 5 krogov kasneje je šel v boks še nejc, ki je prišel ven okoli 5s za mano. Bil je na soft gumah tako da me je po samo nekaj krogih že ujel. DO konca je bilo še okoli 7 krogov, ko je začel pritiskati name in takrat sem si samo rekel, če pa tole zdržim do konca si bom pa pivo odpru No že kak krog za tem, je Nejc zavil še drugič v boks in sem si oddahnil.. kar nekoliko preveč, saj me je v zadnjem krogu že skoraj ujel Trošt, ki pa mu je zmanjkal kakšen krog, drugače bi znalo biti še zelo zanimivo.. Po dolgem času sem končno spet prišel do cilja! Trošt hvala! Dobiš za pivo! Čestitke vsem, ki ste na novo osvojili točke! Link to post
Domzek 49 Napisano July 14, 2011 Share Napisano July 14, 2011 Ja res, to je bila verjetno najboljša dirka... Toliko zanimivih trenutkov, prehitevanj pa že res dolgo nisem doživel Link to post
SchumacherM 58 Napisano July 14, 2011 Share Napisano July 14, 2011 Ka pa vem, pri meni je vsaka dirka ista, prvih 6 krogov recimo, pa zadnjih 5 da se kej dogaja. Drgač pa tuga pa rit boli ko svija. Men se še zmeri zdi da so predolge dirke... Link to post
sennas 1 040 Napisano July 14, 2011 Share Napisano July 14, 2011 Ne, dirke so prekratke... Statistika Velika Britanija! Link to post
gregor vodicar 476 Napisano July 14, 2011 Avtor Share Napisano July 14, 2011 Nurburgring Datum dirke: 27.7.2011, 20:00 Dolžina kroga: 5.148 km (45 krogov) Dolžina dirke: 231.660 km Trening: 20:00-20:50 Kvalifikacije 1: 20:50-21:00 Kvalifikacije 2: 21:00-21:05 Dirka: 21:15 Prenos proge! Rezultati 2009! Statistika Nemčija 2011! Link to post
groznik 1 Napisano July 14, 2011 Share Napisano July 14, 2011 Sporočam odsotnost naslednih dveh dirk ker me od 17.7. do 4.8 nebo... dopust v las vegasu 1 1 Link to post
FBR18 112 Napisano July 14, 2011 Share Napisano July 14, 2011 Q: Praktično brez treninga tako da presenetljivo vredu P3. R: Premalo treninga je prineslo nekonsistenčnost tako da je bilo na celi dirki preveč napak. Vseeno sem peljal do konca tako da sem le osvjil 2 točki Upam da bo že v Nemčiji motivacija na višji ravni Link to post
Marenator 32 Napisano July 14, 2011 Share Napisano July 14, 2011 Q1: hja, imel sem samo en trening v ponedeljek, tako, da uvrstitev v drugi del je bila kar presenetljiva. Sicer P8, 1.33.6 Q2: Nekako soliden krog, sicer daleč od pb, ampak le dovolj za P10, 1.33,8 R: poln na treningu nisem odpeljal niti kroga, nisem imel sestavljene taktike, nisem vedel koliko držijo katere gume...niti koliko krogov sploh ima dirka..pa klub vsemu se je dirka odvijala odlično. Dober štart, pridobim mesto ali dva, dober tempo skozi prve kroge, prebijem se do 6 mesta, nakar me je med prehitevanjem ruknil en sauber se mi zdi, odneslo me je s proge, izgubil 2 mesti, na srečo ne toliko časa...nato spet dober tempo, presenečen sem bil nad konstantnostjo. Bil sem na hard gumah, tako, da sem okoli 15,20 kroga, po prvih postankih vozil na 4. mestu. Nato sta me ujela novak in nejc se mi zdi...nisem želel pretiravat z branjenjem, tako, da miro ni imel težkega dela, nejc mi je po ciljni ravnini prišel zelo blizu, zdelo se mi je, da me bo želel prehiteti v prvi ovinek, zato sem pustil rahlo prostora, kar me je stalo da sem priletel na oster robnik in kapulitralo me je v ograjo, polomil vzmetenje in vsega veselja je bilo konec. Hja, spet je šlo kar nekaj točk po gobe, kar se mi dogaja že celo sezono. Na dirki enostavno ne dosežem tega, kar sem sposoben. Vedno neke nesreče, napake itd. Silverstona mi je sploh škoda, z več treninga bi se lahko boril za visoka mesta. Bo pa v nemčiji boljše...bo treba dobro potrenirat, proga na nurburgringu mi je bila vedno všeč! Link to post
Recommended Posts