Skoči na vsebino

Sezona 3 [2011]

Recommended Posts

• Odgovori 3,6k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Z dirko v Braziliji se je zaključila letošnja sezona Formule 1. Na zadnjem dejanju sezone, ki je odločalo tudi o naslovu prvaka med posamezniki, je slavil Andrej Trošt pred Vedranom Kraljem in moštven

Novo dirkališče v Indiji je prvič v zgodovini lige SloRacing gostilo dirkače Formule 1. Gregor Vodičar je tokrat vknjižil suvereno zmago, Andrej Trošt ter Vedran Kralj pa sta izkoristila darilo Janka

Vozniki prvenstva Formule 1 so se podali v drugo in odločilno polovico sezone. Dirkalniki so zahrumeli že enajstič v sezoni, šestnajst dirkačev pa se je pomerilo na izvrstni nemški stezi Nurburgring.

Posted Images

Q:Malo razočaran.Zasedel sem 18P

R:Odličen štart. Prebijem se do 12P nekaj krogov se peljem na 12P na kar mi vrže na namizje in sem zletel po travi.

in pristanem na 16P in se mi to zgodi še 2x in končam na predzadnjem mestu.

Gregor, jas bi bil v videu....kot en velik polom te dirke :lol:

Q: glede na to, da sem odpeljal res malo trening krogov, sem upal na Q2, vendar se ni izšlo.

R: pričakoval nisem veliko, niti nisem imel nastavljene taktike, ker enostavno nisem na treningih nič sprobal. Bo pa letos zame težka sezona, kajti obraba gum je pri meni neverjetna (medium 9 krogov/soft 5 krogov) in težko bom pri vrhu.

Obraba gum je močno povezana z načinom vožnje. Pri bratu sem opazil, da se mu gume precej bolj obrabljajo kot meni. Razlog je bil povsem preprost in sicer on veliko preveč zavija v ovinek. Ta problem se močno zmanjša, da si nastavite manjši kot zavijanja (stering lock).

Po zmanjšanju tega parametra (iz cca 16 na okoli 12), se je obraba gum močno zmanjšala prav tako pa je bil tudi hitrejši, saj so gume ostale na nekoliko nižji temperaturi, ker ni bilo nepotrebnega udrsanja. Tako, da .. probajte.. Ker jaz sem včeraj odpeljal 15krogov na medium gumah s polnim tankom plus še ogrevalni krog, in bi lahko še vsaj 2, vendar bi bili časi že precej slabši, ker bi bile potem gume res že čisto na koncu.. Prav tako sem na koncu dirke odpeljal 9 krogov na soft gumah in bi lahko brez problema še vsaj 3 s konkurenčnimi časi.

Vedeti morate tudi to, da se gume s polnim tankom precej bolj obrabljajo kot s praznim. Razlika je lahko tudi okoli 3 kroge pri soft in okoli 5 pri medium gumah.

Enak stil vožnje vem, da je imel oziroma ima tudi Trošt, ki mu je lansko leto v rft2010 modu prišel zelo prav, ker je bil tisti mod veliko bolj nagnjen k podkrmarjenju..Tukaj pa tega ni in je to bolj slabost kot prednost.

Hja......kaj naj rečem!

Po celem letu dolgem premoru in ne igranju rfactorja je P6 na koncu kar dober rezultat. Tako,da ne morem bit nezadovoljen. Pravzaprav sem bil kar presenečen nad rezultatom.

Q1: dobro

Q2: zelo dobro

R: dobro

Dirko sem odpeljal skoraj brez večjih napak.

Razen 41ega kroga v katerem sem mogoče malenkost preveč pretiraval in zapravil možnost za še kakšno mesto višje čeprav vem ,da se Mirko ne pusti kar tako z levo jajco prehitet.

Usoden je bil robnik in avto je malenkostno zaplesal tako,da mi je padla koncentracija pred kjučno ravnino na kateri bi se še dalo kaj naredit. Se zgodi....kaj čemo.

Skratka...........štart dober! Lahko bi bil še boljši ampak sem se ustrašil dirkalnika pred mano (mislim da Mesarič),ki je malenkot slabše štartal in avtomatsko sem spustil plin.

Taktiko sem imel pripravljeno na samo 1 postanek ,ki pa sem ga mogoče naredil prehitro saj sem po postankih padel iz P4 na P10 in pred mano je bilo kaj za videt.

No kljub vsemu sem se nekak privlekel do P6 in se poizkušal Mirkotu prilepit na dirkalnik. Prilepil sem se še ampak je lepilo hitro spustilo zaradi že prej omenjene napake.

V glavnem.........dobro je blo!

AJA! Kako je bilo glede na prejšnjo sezono bi res bolj težko oceni,ker se po pravici povedano ne spomnim več moda oziroma kako je izgledal,deloval.

Mislim,da sem lani prekinil sezono nekje v tem času. Točno ne vem ampak zdi se mi tako!

Jaz pa medium medium medium, ni čudn da je Janovljak norel kot raketa proti men. [krniki] Aja za video: huh, prvi krogi imaš vseposod pri meni robe kolikor češ, pa po obeh postankih, pa nekje na sredini dirke četveroboj z Godlarjem, Mirkotom, pa še enim. Pa dvobojevanja z obema Virginoma predvsem bolj proti koncu z Janom. Pa zadnji ovinek z Janovljakom... :D[iz]

Guest
Odgovarjanje v tej temi je do nadaljnjega onemogočeno.
  • Temo prebirajo   0 uporabnikov

Te strani si ne ogleduje noben registriran uporabnik

• Ustvari novo...