Adri 622 Napisano March 2, 2011 Share Napisano March 2, 2011 Vse lepo in prav, edino kar me skrbi je to, da bodo potem nekateri vozniki preveč hendikepirani, predvsem tisti, ki so se komaj prebili med top 10. Sepravi bodo ob vsaki zamenjavi gum že dobili malo obrabljene? V zadnjem delu kvalifikacij nebo mogoče menjati gum? Link to post
gregor vodicar 476 Napisano March 2, 2011 Avtor Share Napisano March 2, 2011 Hendikepirani bojo ravno toliko, kolikor so v realnosti. Gume med oz. po kvalifikacijah se v igri da menjati, ampak mi bi se zmenili, da se jih NE menja. Da bo temu res tako pa bi se preverjalo s telemetrijo. Telemetrijo bi pregledovali jaz, Rok Prosen in Mesarič, ker mi trije poznamo Motec program. Obrabljene gume bi imeli samo na štartu! Ob naslednjih menjavah med dirko, bi seveda dobili sveže komplete gum, tako kot ostali! Pač tako kot imajo v realni F1.. povsem identičen. Link to post
KOKL 223 Napisano March 2, 2011 Share Napisano March 2, 2011 Cisto enostavno, tisti , ki boste prisli med top 10 , si boste zbrali gume , nato odpeljete v 5 min najvec 2 do 3 kroge in to je to! Ko se zacne dirka zacnes s obrablenimi gumami s katerimi si vozil na zadnjem delu kvalifikacij s tem da lahko zamenjas na medium samo da imas obrablene. Enostavno tisti ,ki se vam ne da poslijati telemetrije ,nalagati program in mislite da kompliciramo glasujte ne. (Se prav prvih 10 odvozi s katerimi koli gumami, za dirko si date katere koli gume ni obrabe.) Tisi, ki bi radi da poteka tako kot v realnosti glasujte za. (Prvih 10 si vzeme 3 min casa po kvalifikacijah se posle na nek meil in to je to) Ce pa jaz razumem narobe me pa popravite lpp Link to post
gregor vodicar 476 Napisano March 2, 2011 Avtor Share Napisano March 2, 2011 Ja načeloma imaš prav samo tvoj stavek " Ko se zacne dirka zacnes s obrablenimi gumami s katerimi si vozil na zadnjem delu kvalifikacij s tem da lahko zamenjas na medium samo da imas obrablene." je malo napačen, ker se med in po kvalifikacijami ne bo smelo menjati zmesi gum. Se pravi če voziš kvalifikacije z SS gumami, potem boš tudi dirko začel z napol zlizanimi SS. Pač tako kot je v realnosti no.. S popolnoma istimi gumami začne dirko, kot je začel kvalifikacije. Ja načeloma je res samo to, da bi moglo prvih 10 poslat email, in se držati ustnega dogovora, da se od začetka kvalifikacij pa do začetka dirke NE menja zmesi gum. To je vse.. Link to post
Adri 622 Napisano March 2, 2011 Share Napisano March 2, 2011 Hendikepirani bojo ravno toliko, kolikor so v realnosti. Gume med oz. po kvalifikacijah se v igri da menjati, ampak mi bi se zmenili, da se jih NE menja. Da bo temu res tako pa bi se preverjalo s telemetrijo. Telemetrijo bi pregledovali jaz, Rok Prosen in Mesarič, ker mi trije poznamo Motec program. Obrabljene gume bi imeli samo na štartu! Ob naslednjih menjavah med dirko, bi seveda dobili sveže komplete gum, tako kot ostali! Pač tako kot imajo v realni F1.. povsem identičen. Aja pol pa itak ni problema in se strinjam s tem sistemom. Link to post
KOKL 223 Napisano March 2, 2011 Share Napisano March 2, 2011 Enako se strinjam s tem sistemom Link to post
sennas 1 040 Napisano March 2, 2011 Share Napisano March 2, 2011 Jaz sem za sistem pod točko 2. Link to post
Maranello 28 Napisano March 2, 2011 Share Napisano March 2, 2011 Tudi jaz se strinjam za tak sistem. Link to post
reno 37 Napisano March 2, 2011 Share Napisano March 2, 2011 Jaz sm malo razmišljal o tem in sem ugotovil, da se v tem primeru ne splača priti v 3 del kvalifikacij. Zakaj? Zato, ker nismo profesionalci in, ker v igrci ni tako težko prehitevati kot v realnosti in zato 11 mesto ni nič slabše kot pa recimo 5 mesto, ker že na štartu če ti dobr rata z lahkoto dobiš 3 mesta, če si pa hiter in ne delaš napak pa lahko na koncu tudi zmagaš. Izkazalo bi se, da bi dejansko bilo 11.mesto prednost, ker bi imel sveže gume. Seveda v realnosti temu ni tako. Do sedaj je bilo v večini tako, da je zmagal tisti, ki je bil najhitrešji pa tudi, če je štartal iz 15 mesta. Jaz sem načeloma zagovornik manj kompliciranja bolje je. Sicer kakor se boste zmenili tako pač bo. Link to post
FBR18 112 Napisano March 2, 2011 Share Napisano March 2, 2011 Ja, v bistvu ima Andrej kar prav, še bolj v prid temu pa govori da bomo imeli gume na 3x obrabo, kar pomeni da bo svež komplet toliko bolj pomemben. Je za razmislit. Mogoče testna dirka namesto Bahraina? Pa Bahrain potem pustimo za takrat ko bo verjetno prestavljen (trenutno se govori avgust sicer, prej se je omenjal november) Link to post
gregor vodicar 476 Napisano March 2, 2011 Avtor Share Napisano March 2, 2011 Taka prednost pa spet ni! Mesarič, pokaži mi nekoga, ki je zmagal iz 15 štartnega mesta! Itak, se v q2 ne bo dalo odpeljati nevemkoliko krogov, tako da tudi gume ne bojo ravno obrabljene. Če pogledamo da bojo na 50dolgi dirki medium gume držale cca polovico dirke, to pomeni, da si hendikepiran za cca 3,4 kroge, več pa sigurno ne. Ker nikjer ne piše, da je potrebno dirko začeti s SS gumami, da boš prvi na kvalifikacijah.. to je seveda neumnost!Tudi nikjer ne piše, da se moraš kvalificirati! Mesarič lahko komot vedno štartaš iz zadnjega mesta Glede obrabe.. se da lahko na normal, pa se pač poveča obrabo super mehkih in mehkih gum.. tukaj ne vidim problema, ampak se mi zaenkrat zdijo gume(katere smo testirali jaz, prosen in mesarič) dobre in razporeditev hitrosti, glede na obrabo ravno pravšnja. Kar se tiče testne dirke.. Bo sigurno vsaj 1 testna dirka pred prvo dirko, ne glede na to kdaj bo na sporedu Bahrain. Link to post
edgeslo 1 162 Napisano March 2, 2011 Share Napisano March 2, 2011 Fantje, men je žal ampak vas več ne razumem... po eni strani bi najraje mel vse tako kot je real life po drugi strani pa skoz neki proti stvarem kot so v resnici. Jaz mislim da sem svoje stališče že zdavnaj povedal. Naj bo vse tako kot je v real life in to neglede za kaj se gre, naj bo to TC,gume...itd... edino kar se strinjam je, da ne peljemo cele dirke, ampak po pravici povedano, če bi se odločil da se pelje 100% s tem nebi imel problemov. Hehe, kolikor sva jaz pa Vodičar skoz na različnih bregih sva končno enkrat na isti strani... na to se pije, ko se vidva Link to post
gregor vodicar 476 Napisano March 2, 2011 Avtor Share Napisano March 2, 2011 Hehe, Sašo velja Upam, da čimprej.. Za enkrat ostaja 2. možnost s pošiljanjem telemetrije, za kar se je opredelila velika večina, ki je oz sodeluje v debati. Link to post
Recommended Posts