Skoči na vsebino

Formula 1

bremzy

Recommended Posts

Še moje mnenje:

Mislim da so spremembe bile dobrodošle in nujne za ta šport (manj downforca, turbo, formule niso več tako zelo stabilne). Karte so se male premešale in dobro je da ne zmaguje več Red Bull kot po tekočem traku, zdaj pač Mercedes, ker so izdelali najboljši bolid. V ozadju je pa kar nekaj bojev za preostala mesta, več napak se dogaja med samo vožnjo itd....bo še zanimiva sezona verjetno....točno se vidi katera dva dirkača sta se najbolje prilagodila razmeram in moram rečt da izstopata, torej aliena (Hamilton, Alonso). Prek leta računam da bodo te razlike vedno manjše, nekoč bosta pa tudi Vettel in Raikkonen (on ne rabi simulatorja, kje pa, rezultati vidni....troler :D) osvojila dirkanje z manj downforca :D:D, ker resnici na ljubo Vettel je bil kralj vožnje po tračnicah in blown difuzorja, zdaj pa to ne gre več in je v velikih škripcih, celo Rikiardo ga premaguje (ki je vajen bolida z manj df) :)

Ne bo me presenetilo če bo Hamilton zmagal vsaj 10x, ker zdaj je psihološko trden, Rosberga pa že najeda dvom počasi ;)......ostali se bodo sicer približali, ampak v tem trenutku mislim da je Mercedes tako močen da ga bodo težko kar dohiteli in prehiteli.

Novi motorji so prava stvar in če bi jih še odvili na 15k, bi bili brutalni :D in Vettel bi se samo še vrtel verjetno ;) ter še marsikdo drugi. Zvok jim res ni v ponos, ampak to je stvar navade, zdaj se bo pa slišalo napovedovalca na dirkališču, škripanje gum itd :).....bencin je itak yesterday technology in kmalu ga ne bo več (soon :), čas je da se gre v sodobno ero :)

Lp :)

• Odgovori 2,5k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Williams Martini Racing uradno    

Posted Images

Mercedes je letos vsaj toliko spredaj kot Brown leta 2009. Redbull ni imel nikoli toliko boljšega avta od ostalih. Tako da če je komu zanimivo gledat borbe za tretje mesto in naprej je to to. Sicer je bilo pričakovati, da bo Mercedes slej ko prej naredil korak naprej, saj so v vsaki seriji kjer so sodelovali prišli do dominance. Je pa res, to kar pravi Trošt, bencin je preteklost, tako da to je pač nova F1. 

Ma sploh ni fora, da bi bil vettel slab.. Fora je v vsem tem šparanju k mi gre na jetra. Prej šaltajo zaradi pretoka goriva.. Nekje sem bral en intervju, da reno ob polnem gasu prekoraci mejo 100l/uro (govorim o trenutni porabi) prekoraci ze pri 11700rpm, zato ga tut ne nazgejo do konca.. Tudi mercedes dvomim, da bi lahlo sel do 15000rpm s polnim gasom.. Ce pa prekoracis teh 100l/uro pa veste kaj sledi.. DQ.

Jest si res ne predstavljam, da bi dal 200eur+ za karto in šel gledat dirko in na koncu bi imel obcutek, da gp2 leti veliko bolj zaradi zvoka.. Ker zvok veliko doprinese k samemu obcutku hitrosti.. Dejansko se pomoje niti ne vidi kaksne hude razlike med 300 ali pa 330kmh.. Nikol ne bom pozabu kaksen je obcutek, ko v 5s s 340kmh mim prleti 24 dirkalnikov glasnih tok da cutis, kako ti mozgani vibrirajo..

Meni je pač zvok zelo pomemben, pa razvoj gor ali dol.. Nikoli se ne bom strinjal s tem novim pravilnikom..

Zvok je pomemben, ampak "samo" za tiste, ki pristno prisostvujejo dirki, torej so tam, saj so vibracije bistveni del tistega, kar pri gledalcih povzroča navdušenje in daje energijo za vznemirjenje . Za gledalce preko tv pa se mi zdi, da niti ne toliko, ker se zvokovno prenaša le del tistega kar je pomembno, zraven tega pa vse skupaj slišimo še preko običajnih tv zvočnikov, ki že sami po sebi niso sposobni generirat energije ki jo da živi zvok, torej 3-dimenzionalni zvok. Preko tv pa vse skupaj zveni bolj 2-D, torej bolj "flat", ker vse informacije prihajajo iz ene točke, kar je popolnoma nenaravno. Lahko imamo seveda neke približke z raznimi sorround sistemi, ampak to še zdaleč ni to. Zvočniki pač niso sposobni generirat zvočnih vibracij oziroma "efektov" ki jih povzroča določena vrsta zvokov. Zvočniki lahko fizično gledano posredujejo samo osnovno informacijo o zvoku. Zato je meni kot gledalcu pred tv vseeno ali slišim zveneč, kričeč, prdeč, molčeč ali kakršnokoli drugo vrsto zvoka, saj vsem manjka tista bistvena informacija, ki ob živem spremljanju dirke povzroča vznemirjenje. Med audiofili(tistimi ki zares nekaj vedo o zvoku, vlada mnenje da se tudi najboljša avdio oprema, ki jo trenutno človeštvo premore, morda pa še to v redkih primerih komaj približa 20% živega zvoka. Zato se ljubitelji glasbe radi pošalijo, da "reveži" kupujejo drago avdio opremo, tisti ki pa imajo kaj pod palcem, pa si na dom naročajo živi orkester :) Sicer pa sami veste kolikokrat bolj ste vznemirjeni in bolj uživate v živem dobro ozvočenem koncertu, v živem zvoku, kot pa doma pred tv. Nič drugače ni z spremljanjem dirk, kakršnegakoli že formata.