Skoči na vsebino

Formula 1

bremzy

Recommended Posts

Ja dejansko so sedaj krepko nazadovali po časih.. Nekako so sedaj pri podobni hitrosti glede na leto 2000.. Verjamem, da bojo v Monzi krepko počasnejši kot leta 2000 a vseeno precej hitrejši na tehničnih stezah..

To da bi se formula renault tako hitro peljala je malo mimo, ker je F1 vseeno cca 10-15s na krog hitrejša od renaultov..

Mene najbolj moti zvok, čeprav če poslušam tole, me močno spominja na čase ko so vozili še senna, prost, ipd. Mogoče bo pa dogajanja več na stezi..

Veseli me, da je RBR očitno odpravil težave, ki so jih imeli na zimskih testiranjih.. Verjamem, da bo jutri lahko slika precej drugačna kot je bila danes.. Baje, da ima Renault največji šparovec med formulami, tako, da bi znali imeti na dirki rahlo prednost pred konkurenti, ker jim baje ne bo treba toliko šparati..

Ja Vettel je imel težave z motorjem.. Mi je bilo čudno, ker je že v suhem zaostajal konkretno za ricciardom, a na FP ga je nažgal za pol sekunde.. Mislim, pa da se je konkurenca kar malo ustrašila Red Bulla, ker so dejansko presenetljivo hitri, glede na to da so naredili 5x manj krogov kot npr mercedes ali 4x manj kot ferrari.. 

• Odgovori 2,5k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Williams Martini Racing uradno    

Posted Images

Meni je bla dirka dokaj zanimiva. Prva polovica pestra, v drugi pa so se pač postavili na svoja mesta. No razen Bottasa.

Mal je čudno spremljati ob tem novem zvoku motorja, ampak se bomo že navadli.

Brown sezona mi zvoni po glavi. Merc tako premočan, da če bodo samo malo migali, je naslov že oddan, verjetno v obeh prvenstvih. Vsi ostali capljajo 1s in več na krog zadaj, kar je katastrofa. Še večja katastrofa je zvok motorjev, kot bi poslušal APN-6, s preluknjanim avspuhom. Za kozlat. 

Največji minus tele "nove" formule je pa šparanje na vseh možnih koncih in krajih. Kako bomo potem dobili najboljšega dirkača, ko pa je potrebno šparati gume, motorje, menjalnike, bencin, WTF!!! Pa to je kraljica motošporta ne pa neko kvazi tekmovanje v sončnih celicah, kdo pride dlje. Sramotno. 

Sama dirka dolgočasna do amena, edini ki je bil zanimiv je bil Bottas, Williams ima res lušten komplet. Ostali so se pa vozili v kolonici in "šparali". Upam, da so to na naslednjih dirkah spremeni, ker kljub vsem čarobnim ukrepom s strani FIE je bilo prehitevanj še bistveno manj, kot lansko leto.

Če koga moti naj ne gleda, preprosto. F1 je vedno višek tehnologije, ko iz aktualnih pravil potegnejo najboljše (čeprav so 8 sekund počasnejši od tistih v 2004). Če koga moti zvok in šparanje, naj gleda Indy Car, ki imajo tudi čudne boke  dirkalniki so manj ali več isti. Ameriški stil, V8 in požrežnost ni zame. Kaj bi rajši, manjši motor in manjša teža-poraba, ali cenejše gorivo? Za vsak okus se najde vse. Plus, da je novo moštvo na vrhu (pa čeprav dominirajoče) in da sta dva nova obraza na stopničkah (vem da je Ričardo DQ). Williams je dober kot že dolgo ne, Mclaren je tudi nazaj. Maldonado je na začelju in bo bolj težko kvaril dirk onim spredaj. Žal mi je edino Sauberjeve ekipe.

Prvih par dirk ne pokaže razmerja moči...Redbull se bo še veliko izboljšal, ni dvoma. Pa verjetno tudi ostali. Je pa Mercedes vsaj zdaj na začetku klasa zase. Ferrari pa brez Schumija itak ne zna narest konkurenčnega dirkalnika :)

Ne vem zakaj se vsi tako pritužujejo nad zvokom ampak meni se sploh ne zdi tako slab. Turbo spominja na old-school čase :)