Skoči na vsebino

Formula 1

bremzy

Recommended Posts

• Odgovori 2,5k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Williams Martini Racing uradno    

Posted Images

Ma mutijo oni s tem KERSom da sploh ne razbereš kako in kaj. To bi moralo bit vsaj pred dirko objavljeno, da človek ve kaj spremlja... je pa res, da je tako faktor presenečenja :P

Berem pa Schumijevo priznanje krivde v boju z Vitalijem. Kar je tudi res, saj je sam zavil v njega kot da ga ne bi bilo ob strani.

Sicer pa je pomoje čas da se upokoji po letošnji sezoni. "Šmrkavci" so danes pač predobri, verjetno tudi zato, ker so prišli čez veliko finejše sito do formule 1, kot pa je to bilo 20 let nazaj. Plus verjetno sama želja po dokazovanju je pri mladih veliko večja, tako da pomoje nima smisla... Mercedesu je naredil uslugo in vrnil najmanj v marketinškem smislu, na pisti pa žal ne avto ne Schumi nista to kar bi morala bit za osvajanje dirk.

• 3 weeks later...

Kakšna se vam je zdela včerajšnja dirka?

Meni je bila po dolgem času ( govorim za Monako) zelo zanimiva. Presenetu me je Vettel s svojo taktiko, v katero je bil prisiljen po ponesrečenem 1. postanku. Drugač bi verjetno pred Buttona pršu in nebi blo problemov. Potem gre pa Button nekaj bluzit da bi lahko zmagal če nebi bilo prekinjene dirke proti koncu.. On pa res nebi prehiteval, k samo sprašuje če bo šel v bokse. Mislim da so bili edini, ki bi bili sposobni prehitevati na tej dirki ( mogoče dovolj "butasti" ) samo Hamillton, Schumacher, Vettel in Alonso.

Bi se pa dotaknil še obeh "strokovnih" komentatorjev, ki se imata za tako dobre poznavalce F1.. Še moja punca je pogruntala, da imajo druge gume gor, pa gleda 5 dirk na sezono. Potem gresta pa še nalagat o kristalizaciji in ne vem kva še.. mislm.. Epic fail.. [wall] Proti temu se še Bračičev stol skrije :P .. Lanska dva komentatorja sta bila v smislu spremljanja dirke neprimerno boljša kot pa ta ališič, ki zna povedati samo kaj na temo ljubic dirkačev in podobnega sra**a, ki večino ljubiteljev F1 sploh ne zanima...

se strinjam Gregor [dance]

Vse kar si povedal si mi iz ust vzel in me res zanima kolk jim je Alešič plaču,da so tega smotanga tračarja vzel na SloTV in kot profesionalec(baje)se res ne bi smel tolkrat zmotit na eni sami dirki,nevem no al tip pod mizo gleda in komentira ali kaj mu je. [Joj]

Dirka je bila zanimiva. Res sem jezen za nesrečo ob koncu ker je Petrov odstopil in je tako Heidfeld končal pred njim. Zato sem na stavah izgubil dobitek 50€ (vložek 10) in je logično, da sem totalno popenil. Namesto, da bi v enem tednu bil na 150€+ plusa sem na 30€ minusa in to res zaradi takih blesarij, da se mi kar želodec obrača. Vettel upam, da je imel dovolj sreče za letos ker to res ni več normalno, da se zmeraj zadnji trenutek reši in potem zmaga - je pa vseeno odpeljal fantastično to treba priznati. Button & Alonso zaradi nesreče nista morala storiti ničesar več, vseeno dobra predstava od njiju. Webber se po smoli znova bolj kot ne prešvercal iz ozadja naprej, Kobajaši je itak care o dojenčku Massi pa raje nebom izgubljal besed. Lewis izjemno hiter vendar tudi neučakan kar je seveda logično, je pa edini, ki je vsaj poizkušal prehitevati (poleg kakšne izjeme). Polovico kazni, ki jih je dobil ta vikend si ni zaslužil. Za kvalifikacije ok, tisto trčenje z Masso sem takoj vedel, da bo dobil kazen, ker v tistem zavoju dobi VEDNO tisti, ki napade in če pride do trka, kazen. Tudi, če ni nujno, da je povsem kriv. V tem primeru je morda bil malce preoptimističen, na drugi strani pa nevem zakaj je Massa potem kar rinil v njega. Nesreča z Maldonadom me pa nekako spominja na tisto iz lanskega Singapurja ko je Webber na podoben način spravil ven Hamiltona, včeraj pa Hamilton Maldonada. Webber ni dobil kazni, Hamilton je. Morda sem malce nepristranski zaradi navijaštva samo včasih oz. vse bolj pogosto se mi zdi, da FIA (komisarji) sploh ne vedo kaj hočejo. Sem že mislil, da so z dvojno kaznijo Perezu v Šanghaju dosegli vrhunec in sem se krepko zmotil. Pač zelo frustrirajoča dirka zame, ko je vse kar lahko gre tudi šlo narobe.

Komentatorja: pred Mirkotovim pokojem torej vključno s sezono 2009 sem bil njegov velik fan in sem ga z veseljem poslušal (nisem niti pomislil na HRT2, bbc, orf, rtl ...). Letos pa moram žal reči, da je za en ku*ac. Še pri legendarnih uuuujih se več praktično ne nasmejem, verjetno zato ker pridejo z več sekundnim zamikom. Vse preveč govori o čenčah in pozablja na dogajanje na stezi. Mislim, da v zadnjih zelo zanimivih krogih dirke govori o neki X poroki, ki nima blage veze z F1, res nevem kaj naj rečem. Včeraj je bil verjetno tako ''out'' tudi zaradi težav v kabini. Ste slišal, ko je v ozadju (ko ni govoril v eter nam gledalcem) nekaj trobezlal in se drl? haha. Nevem tudi kako nista s Francijem opazila novih gum na avtu. Pa skus oprosti Franci. jao haha. Bo kar dosti dela, če bom Gregorju nameraval dati cvetke s te dirke. [champ]

Še dober da sem včeraj gledal dirko pri Mrharju, ker če bi bil doma bi televizor čez okno fuk**l. Že dve zaporedne ima Vettel tako srečo da dol padeš. Če se je prejšnjo še nekako dostojno upiral Hammiltonu, bi ga na tej najmanj Alonso opral če ne še Button zraven.

Hammilton je mel mogoče res mal čuden manever z Maldonadom samo Masso je pa stegnil na enak način kot je njega v uvodnih krogih Schumacher. Najbolj enostavno pa je ne gledat v vzratna ogledala in se zgovarjat na linijo. Mi pa res na momente ni več jasno kaj hočejo s to blesavo F1 naredit. Po eni strani težijo, da ni prehitevanj po drugi strani pa samo talajo k*rčeve kazni. Sorry po ravnini prehitevat s spuščenim krilcem je kar se mene tiče beda in nikakršno prehitavnje, ki bi bilo dostojno takemu športu kot je F1.

Alešiča pa naj že nekdo skine s te televizije. Opleta skoz z nekimi glupostimi, med komunikacijo voznika in boksov vrti jezik in potem še nekaj po svoje prevaja na tiskovni konferenci.

Boljš bi bilo da pride nasekam Stare komentirat :P

Da bi komentiral nasekan stare bi blo najboljš. :)

Vettel bo prvak letos, pa se lah po rit pa po glav vozte. Jebat ga tut srečo je treba met, je pa vedno najhitrejši... Saj bi blo tut men fajn da bi blo bol zanimovo prvenstvo ampak mam občutek, da bo vettel ze na polovici prvak.

Glede kazni sploh ni kej za komentirat... nesposobni komisarji se ne znajo postavt v vlogo dirkača.

V bistvu se stinjam v skor vsem z vsemi :D hehe

Vettla je pri SC zajebal, drugi rešil... rečmo temo fer. Vprašanje je kolk bi se mu še uničle gume do konca ampak tega ne bomo nikoli vedel.

Hamilton se mi zdi da je vseen mal z glavo skoz zid šel. Je res Massa pustil prostor v zavoj, ampak treba je vedet, da se tist zavoj jemlje na sto in en način in ko začneš ti zavijat ga ne vidiš več kje ti je ob boku, tako da so to samo jajca napadalca če gre reskirat.

Za mojega favorita kar solidna dirka. Zadovoljen bi bil že s 3. mestom, če pa grejo jajca od Ferrarije enkrat za spremembo še mal hitrejš pa še toliko bolje.

PS: Edino mogoče malo čudne nesreče... v zadnjih letih Monaca skupaj ni bilo toliko rešilca na cesti kot letos... Super da nobenemu nič

Men se zdi, da je Massa prepozno zapiral Hamiltona in zavil v ovinek ful prej kot vsak drug dirkač... in to ravno v tem krogu? Kazen za Hamiltona je cist neupravičena.

Teb se to sam zdi Glavač,da je Hamilton neopravičeno kaznovan,pa dej ga srat,čist na blef je šel not al se mu bo izhodl al pa ne,se prav na slepo(tombola).Gledalci(komisarji)že vedo kaj vidijo in potem ukrepajo in to brez predsotkov kakor Hamilton to meni.

Sam tolk o tem zumbeku,k se sil povsod in povsod(sicer ni slab dirkač) zdej je pa dobu po pic*i,pa mu ni blo dost ena kazn še drugo je iskal in jo je dobil in je tudi prav tako,drugače pa dobra dirka kot že dolgo ne. :wink:

Miro - isto se je govorilo za Senno pa Schumija ... Pa sta legendi. Najboljša dirkača, kar jih je šport vidu. In če mene vprašaš Hamilton ni izjema. Samo sreče nima ...

Če samo pogledamo zgodovino prehitevanja v tisti ovinek (Massa Hamilton), vidimo da je približno 90% neuspešnih... se pravi se končajo z nesrečo. Ratalo je mimo Shumacherju, pa še to zato ker je bil spredaj Rosberg in ni reskiral nesreče... logično.

Tisti ovinek je že tak, da na začetku res pusti skoraj vedno nekaj prostora, žal pa se potem tako močno zalomi da v večini primerov napadeni zapre vrata (ali nalašč ali verjetno dejansko ne vidijo ker so že v zavoju; v vsakem primeru pa je zato največ kriva linija tega ovinka(to se je že videlo ko je Hamilton nabil Masso, in je slednjega odneslo direkt v Webbrov zadnji konec)). Kot sem že rekel. V tist ovinek greš prehitevat z jajci da boš reskiral nesrečo... Za moje pojme pa se potem v nobenem primeru ne moreš čudit če trčiš.... to je neumno.

PS: Ja, Schumacher, Senna, Prost,...itd. so imeli vsi nekaj skupnega... neverjetno željo po dokazovanju... to jih je včasih odneslo dosti predaleč. Želje so včasih pač prevelike od realnosti. In Hamilton definitivno spada v isti koš (seveda po večih kriterijih =)).

Če samo pogledamo zgodovino prehitevanja v tisti ovinek (Massa Hamilton), vidimo da je približno 90% neuspešnih... se pravi se končajo z nesrečo. Ratalo je mimo Shumacherju, pa še to zato ker je bil spredaj Rosberg in ni reskiral nesreče... logično.

Schumacher je v tem istem ovinku na isti dirki prehitel tudi Hamiltona (Kar ni logično..)

Če se ne motim je že v vstopu v ovinek bil praktično vzporedno z njim. Ne pa da se je zapičil v zadnjem metru.

Sicer sem itak pretiraval, kar pa sem hotel povedat je, da so tam večinoma same nesreče. Vsa leta nazaj kar pomnim je vedno tam pokalo... verjetno ne brez razloga vedno isti ovinekl.