Skoči na vsebino

Formula 1

bremzy

Recommended Posts

• Odgovori 2,5k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Williams Martini Racing uradno    

Posted Images

• 2 weeks later...

V Turčiji dvojna zmaga za McLaren

V Turčiji je bila na sporedu že sedma dirka formule 1 v letošnji sezoni, zmaga je šla v Hamiltonove roke. Dolgo časa je bil v vodstvu Webber, a ga je v 41. krogu iz steze izrinil moštveni kolega Vettel.

Mark Webber je v Turčiji izpostavil kandidaturo za tretjo zaporedno zmago. Vozniku Red Bulla sta bili v prid po najhitrejšem času v kvalifikacijah za VN Turčije tudi zadnji dve zmagi, na dirkah za VN Španije in VN Monaka. Webber je dolgo časa vodil pred moštvenim kolegom Vettlom, vendar sta se zapletla in zapravila možnost za zmago Red Bulla, dvojna zmaga pa je šla v roke McLarna. Slavil je Lewis Hamiltonom pred moštvenim kolegom Jensonom Buttnom, nesrečni Webber pa je vseeno zasedel tretje mesto.

V kvalifikacijah je kot omenjeno najhitrejši krog prevozil Mark Webber, za njim sta se zvrstila Lewis Hamilton in Sebastian Vettel. V prvem krogu omenjena trojica ni dopustila presenečenja in je zadržala vodilne položaje iz kvalifikacij, za njimi so se zvrstili Button, Schumacher in Rosberg. Od vodilne trojice je v bokse prvi zapeljal Vettel že v 14. krogu, v 16. krogu pa sta ob istem času na menjavo zavila tudi Hamilton in Webber, vendar pa je bil v tem internem dvoboju mehanikov hitrejši Webber, pred Hamiltona pa se je uvrstil tudi Vettel. Takšen je bil vrstni red treh najboljših na polovici dirke. Nato pa se je v 41. krogu Vettel odločil za prehitevanje moštvenega kolega in ga zadel s svojim dirkalnikom, tako da ga je izrinil iz steze. Zaradi poškodb avtomobila je moral Vettel končati z dirko, Webber pa je dirko nadaljeval s poškodovanim dirkalnikom in v 43. krogu zapeljal v bokse po nov sprednji del. Potem, ko sta bila dolgo časa v vodstvu voznika Red Bulla, nato pa sta vodilni položaj prevzela voznika McLarna. Tako je vodstvo prešel Hamilton, za njim je Button, tretji pa je Webber, vendar z velikim zaostankom. Tako je bil vrstni red tudi na koncu dirke.

Končni vrstni red (po 58 krogih):

1. L. HAMILTON McLaren

2. J. BUTTON McLaren

3. M. WEBBER Red Bull

4. M. SCHUMACHER Mercedes

5. N. ROSBERG Mercedes

6. R. KUBICA Renault

7. F. MASSA Ferrari

8. F. ALONSO Ferrari

9. A. SUTIL Force India

10. K. KOBAJAŠI BMW Sauber

Vir: 24ur.com

5gw-604657.jpg

Vettel je sam v zadnjem hipu izbral notranjo stran potem ko sta že bila sredi ceste. Webber je pač nalašč držal Vettla na skrajni notranji umazani strani (logično), Vettel je na koncu hotel zapeljati pred Webbra na zunanjo bolj čisto stran. Webber je medtem še vedno držal ravno linijo tako da je Vettel dejansko zapeljal v Webbra.

Mogoče zgleda malo trmasta poteza s strani Marka, vendar za moje pojme povsem poštena. Ni logike zakaj bi se Mark moral umikati Vettlu da bi ta prišel na čistejši del, saj bi MArk s tem zagotovo izgubil mesto. Sicer vprašanje kako bi oba pribremzala v ovinek brez trka, lahko da bi Hamilton najmanj enega prehitel (kar je tudi član Red Bulla podal kot razlog - da bi Vettel v takem primeru zgubil mesto), vendar še vedno ne vidim razloga zakaj bi to apriori moral biti Mark.

Za moje pojme je bil Vettel pač frustriran, da je izbral s toliko več hitrosti notranjo stran, kjer pa mu Mark ni dal dihat. Na silo pa pač ne gre.

Za moje pojme je bil kriv Vettel.

Komaj čakam naslednjo dirko, pa upam da ga bo Mark našolav, ker se mi je Vettel kar malce zameril z njegovimi dejanji in izjavami po nesreči [krniki]

Moje mnenje je da je krivda na obeh. Mark bi mu lahko pustil nekaj več prostora že zaradi tega ker dirkata za isto moštvo, plus da je bil Vettel v tistem trenutku precej hitrejši kot Webber. Je pa res da je Vettel storil napako in ga je zaneslo v Marka, ki je le držal ravno linijo.

Upam da se kaj takega ne ponovi več.

Lp!

Dirkanje je dirkanje in zaradi tega ni Mark čisto nič kriv! Le zakaj bi moral on popuščat, kje to piše? Lahko bi pa tudi Vettel popustil in ne rinil ko svinja v koruzo. Webber je držal svojo linijo - obrambno ampak tu ni čisto nič narobe...

Prijatelji so samo do tistega trenutka ko se spusti vizir, potem je pa vsak sam. Zato pa imajo nekatera moštva moštvene ukaze :wink:

Jebat ga, dirkaška nesreča. Krivec po mojem mnenju Vettel... Ampak to je dirkanje hvala bogu da se to dogaja... Obetala se nam je še ena moštvena dirka, ampak so že po 1. poskusu hitro začeli pri Mclarnu lagat, da je treba bencin šparat, da se nebi še oni kaj zapletli. :wink: Slabše za gledalce, sicer pa logična poteza Mclarna.

• 3 weeks later...

Nisem vedel kam nalimat, pa sem kar tu kjer je govora o F1.

Filmčka sta iz Brna, eksibicija z F1 na World Series by Renault eventu. Vozil je mladi čeh Jan Charouz (po poklicu sin), ki drugače vozi FR3.5

Krog je odpeljal 1:35.8