Skoči na vsebino

Formula 1

bremzy

Recommended Posts

1. Button McLaren Mercedes 1h 33:36.531

2. Kubica Renault + 12.034

3. Massa Ferrari + 14.488

4. Alonso Ferrari + 16.304

5. Rosberg Mercedes + 16.683

6. Hamilton McLaren Mercedes + 29.898

7. Liuzzi Force India + 59.847

8. Barrichello Williams-Cosworth + 1:00.536

9. Webber Red Bull Renault + 1:07.319

10.Schumacher Mercedes + 1:09.391

Nesreča tri kroge pred koncem, ko je Hamilton napadal Alonsa, se je Webber zaletel v zadek Hamiltona, ki je nadaljeval, Webber je moral po novo krilce. Do cilja prišel tudi Chandhok v HRT-Cosworth. Vettlu naj bi odpovedala prednja leva zavora. Drugače pa lepa in zaslužena zmaga za Buttna, odlično Kubica na drugem mestu [ok] .

Kolkr gledam vožnjo Masse....nikol ne bo svetovni prvak [iz]

• Odgovori 2,5k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Williams Martini Racing uradno    

Posted Images

Ma ja... tudi Button ni pokazal ne vem kaj, razen 1. postanka ob pravem času, medtem ko si Massa sploh ne zasluži 3. mesto... Kar sta pokazala Alonso in Hamilton je bilo vredno zmage za oba.

In tako kot pravim, edina res sposobna potencialna prvaka sta samo Ferdo in Lewis.

f1.jpg

Na dirki formule 1 za VN Avstralije je zmagal Britanec Button, za njim sta se zvrstila Kubica in Massa. Izredno dinamične dirke ni končalo kar 10 dirkačev, tako je v 26. krogu tudi do tedaj vodilni Vettel končal v pesku ob progi.

Nova sezona najelitnejšega bencinskega športa se je s prvo dirko začela v Bahrajnu. Na uvodni dirki svetovnega prvenstva je dvojno zmago dosegel Ferrari. Zmagal je Španec Fernando Alonso, drugo mesto pa je osvojil Brazilec Felipe Massa. Tretje mesto si je privozil Britanec Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes).

Dirkači so se preselili v Avstralijo, v Albert Parku jih je, kot se je izkazalo, čakalo dinamičnih in razburljivih 58 krogov avstralske preizkušnje, kjer je lansko leto zmagal kasnejši svetovni prvak Jenson Button. Britanec je uspeh ponovil tudi letos, zanj je to že osma zmaga v karieri. Sobotne kvalifikacije je končal sicer na četrtem mestu, te so pripadle mlademu dirkaču Red Bulla Sebastianu Vettlu, pred moštvenim kolegom Markom Webbrom in Fernandom Alonsom, vendar pa je na dirki najbolje izkoristil pogoje in z zbrano vožnjo dosegel prvo zmago v McLaren-Mercedesu. Britanec je ob zmagoslavju pojasnil, da je bila odločitev o menjavi gum, namesto gum za mokro podlago je uporabil tiste za suho, njegova: "To je bila moja odločitev, mislil sem, da sem napravil veliko napako, vendar sem napravil nekaj dobrih krogov in na koncu sem izjemno vesel. Izkazalo se je, da bila to dobra odločitev. Sem poln samozavesti in želim se boriti za nov naslov svetovnega prvaka." Dirka je bila izjemno zanimiva, o čemer priča tudi podatek, da dirke ni končalo kar 10 dirkačev.

Proga je bila mokra zaradi rahlega dežja, kar je povzročilo precej napak in s tem zanimivih dogodkov. Po gneči na startu, ko je Button udaril v Alonsov dirkalnik, ta pa nato v Schumacherjevega, zato je slednji moral že v prvem krogu v boks, da je zamenjal prednje krilce in krepko zaostal. V prvem krogu je na progo zapeljal varnostni avto, saj je nesrečo doživel Kobajaši, ki je ob izhodu iz ovinka s sabo "odpeljal" tudi Buemija in Hulkenberga, za vse tri je bilo dirke hitro konec. Vodstvo je prevzel Vettel, odlično pa je štartal Massa, ki je se je iz petega mesta takoj prebil na drugo mesto, tretji je bil Webber. V petem krogu se je varnostni avto umaknil, dirkači pa so z letečim startom nadaljevali dirko. V šestem krogu je Webber na drugem mestu prehitel Masso in v vodstvu sta bila oba voznika Red Bulla. Nato so vsi vozniki opravili menjavo pnevmatik, vsi so dobili suhe gume, vseeno je bil v 15. krogu v vodstvu Vettel, za njim sta bila Button in Kubica. V 10. krogu je odstopil Petrov, dva kroga kasneje tudi Sutil.

V 26. krogu je do tedaj vodilni Vettel končal dirko, zapeljal je v pesek in vodstvo je prevzel Button, drugo mesto je zadržal Kubica, tretji pa je bil Hamilton. V 29. krogu je bilo konec dirke tudi za di Grassija. Po postanku Hamiltona v boksih v 35. krogu je na tretje mesto prišel Massa, vodilna trojica pa ni opravila menjave pnevmatik. To se je izkazala kot dobra poteza, saj si je Button privozil veliko prednost in zanesljivo zmagal. V zaključku dirke je Hamilton ujel trojico Kubica-Massa-Alonso, vendar jih ni uspel prehiteti. Nato sta v predzadnjem krogu trčila z Webbrom in upov o odmevni uvrstitvi je bilo konec. Na drugem mestu je tako na koncu pristal Kubica, tretji pa je bil Massa. Četro mesto je zasedel njegov moštveni kolega Alonso, ki je zadržal vodstvo v skupnem seštevku. Hamilton je končal na 6. mestu, Schumacher pa je bil na koncu na 10. mestu. "Dobro delo so opravili v moštvu, Jenson je bil hitrejši in težko mu je bilo slediti. Upal sem, da bodo gume zdržale in na koncu se je vse dobro končalo," je povedal Kubica, Massa pa je dejal: "V kvalifikacijah sem imel težave in to ni bila najboljša dirka. Dobro sem startal, a proga je bila zahtevna. Na koncu so to druge stopnice letos, imam že kar nekaj točk in zelo sem vesel tretjega mesta glede na težko progo."

Vrstni red VN Avstralije:

1. Button McLaren-Mercedes 1h33:36.531

2. Kubica Renault + 12.034

3. Massa Ferrari + 14.488

4. Alonso Ferrari + 16.304

5. Rosberg Mercedes + 16.683

6. Hamilton McLaren-Mercedes + 29.898

7. Liuzzi Force India-Mercedes + 59.847

8. Barrichello Williams-Cosworth + 1:00.536

9. Webber Red Bull-Renault + 1:07.319

10. Schumacher Mercedes + 1:09.391

11. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1:11.301

12. De la Rosa Sauber-Ferrari + 1:14.084

13. Kovalainen Lotus-Cosworth + 2 kroga

14. Čandok HRT-Cosworth + 4 krogi

Vir: 24ur.com

Moj komentar dirke.. Dirka izredno zanimiva in polna akcije ceprav sta moja favorita dosegla slabe rezultate. Najbolj mi je skoda vettla, ki je zaradi okvar izgubil ze dve zasluzene in skoraj zagotovljene zmage. Schumi je tudi izgubil vse moznosti za dober rezultat ze v prvem ovinku.. Gumbek pa spet prvi po dolgem casu.

Lp!

f1.jpg

V malezijskem Sepangu se je z dvojno zmago Red Bulla razpletla tretja dirka sezone v formuli 1. Na startu se je na prvo mesto prebil Vettel in ga zadržal do konca. Drugi je bil Webber, tretji pa Rosberg.

Vettel do letošnje prve zmage

1.jpg

Alonsa je izdal motor tik pred koncem dirke

f1-2010-mal-xp-0428.jpg

Schumacher tudi tokrat brez sreče

1.jpg

Ponovno odličen rezultat Force Indije

4.jpg

Slike vir: Motorsport.com

Rezultati:

1. Vettel Red Bull-Renault

2. Webber Red Bull-Renault + 4.8s

3. Rosberg Mercedes + 13.5s

4. Kubica Renault + 18.5s

5. Sutil Force India-Mercedes + 21.0s

6. Hamilton McLaren-Mercedes + 23.4s

7. Massa Ferrari + 27.0s

8. Button McLaren-Mercedes + 37.9s

9. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1m10.6s

10. Hülkenberg Williams + 1m13.3s

11. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1m18.9s

12. Barrichello Williams-Cosworth + 1 lap

13. Alonso Ferrari + 2 laps

14. Di Grassi Virgin-Cosworth + 3 laps

15. Čandok Hispania-Cosworth + 3 laps

16. Senna Hispania-Cosworth + 4 laps

17. Trulli Lotus-Cosworth + 5 laps

Je biu že čas, d so mel tut pri Red Bullu mal "sreče". Škoda za Šumija, k bi lahko dobil kr neki pik dones. Drugač pa ena zanimivejših dirk v zadnjih letih, pa še celo na suhem je bla. Zgleda d bo treba, obrnt štartno vrsto, da se potem tahitri naprej prebijajo.

lp!

• 2 weeks later...

Viš tak je,ko sprednje bremze preveč primejo! :wink: :wink:

Kaj takega pa še ne! Hvala bogu se ni zgodilo kaj hujšega.

Je pa zanimivo kak je pubec volan motal kljub temu,da je brez sprednjih koles. :roll: :roll:

...Je pa zanimivo kak je pubec volan motal kljub temu,da je brez sprednjih koles. :roll: :roll:

Ampak res... [Joj]

Sem se tok smejat začel, ko sem to opazil, da sem skor s stola padu. Sej bi verjetno jaz enako reagiral...sam smešno ja pa vseen. :D

"Why did the left wheel come off as well? Because once one upright fails the loads on the remaining one are too great.

"Why did the wheels come off when they are tethered? Because the wheel tethers were attached to the part of the upright that broke off.

"The failure had no connection to the brake system problem which affected Buemi's car earlier in FP1." [/code]

1.jpg

Britanec Jenson Button (McLaren Mercedes) je zmagovalec dirke formule 1 za Veliko nagrado Kitajske. Drugo mesto je osvojil njegov moštveni kolega Lewis Hamilton, tretje pa Nico Rosberg (Mercedes GP).

Drama takoj na začetku dirke: Fernando Alonso si je zaradi prehitrega starta prislužil kazen vožnje skozi bokse.

3.jpg

Jenson Button po 20. krogu ni več izpustil vodstva iz svojih rok.

2.jpg

Jaime Alguersuari je poskrbel v 22. krogu za drugi prihod varnostnega avto, potem ko so na stezi ostali delci prednjega krila tora rossa STR5.

60442995.jpg

Mark Webber in Sebastian Vettel, ko sta bila še na nič kaj zavidljivem 11. oz. 12. mestu.

2.jpg

Jenson Button je dosegel svojo drugo zmago za moštvo McLaren Mercedes.

60443004.jpg

Vir: 24ur.com; Slike: Reuters

Rezultati:

1. Jenson Button (McLaren-Mercedes) 1h44:42.163

2. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) + 1.530

3. Nico Rosberg (Mercedes GP) + 9.484

4. Fernando Alonso (Ferrari) + 11.869

5. Robert Kubica (Renault) + 22.213

6. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) + 33.310

7. Vitalij Petrov (Renault) + 47.600

8. Mark Webber (Red Bull-Renault) + 52.172

9. Felipe Massa (Ferrari) + 57.796