Skoči na vsebino

Need for Speed: SHIFT 2 Unleashed

B_U_R_I

Recommended Posts

- ta tvoja primerjava oz sklepanje po št modov je pa totalno mimo. Igra NFS (dirkačina) je pršla vn in nemudoma so bli štirje modi, ki popravijo vožnjo - torej bistvo igre. Race07 in rFactor lahko js brez najmanjšega problema vozim brez enega moda. Modi za sence al kar si napisal so kozmetični in niso samo bistvo igre. Za rFactor poznam jaz RealFeel plugin za boljši FF - NFS nima ne FF in ne fizike na mestu. Ne rečem, da sem pričakoval, da bo igra neka simulacija kot iRacing, LFS, RBR, Race, rFactor.., sam kr ene fizike si pa spet ne morš izmislit in prodajat pol

-če je igra dobra, kako je lahko hkrati ORENK polomlena. Pri NFS je meni všeč pač kariera stuff in napredovanje in rihtanje (ne šminkiranje ampak normalno nadgrajevanje) lastnega avta. Sam na žalost je vse to brez pomena, ker je tisto bistvo dirkačine (užitek v vožnji in občutek, ki ti daje samozavest, da veš kaj se dogaja z avtom v vsakem trenutku) faljeno. Za moje pojme je F1 2010 od Codemasters dosti bolje zadela, ker kljub temu da je arkada, ne voziš nekega plovila, ki se vrti okol svoje osi namesto, da gre kamor ga gume vodijo.

Tut jaz lahko brez problema vozim NFS brez kakršnega koli moda, tako sem naredil 30% kariere. Kr ena fizika?

- je kdo od vas igral org igro (dejstvo je da je vedno več pir**skih iger tako ali drugače uničenih zaradi cra**a), in če, ste probal patch?

- ste probal nastavitve volana naštimat kot priporoča folk po raznih formuih?

- ste probal kdaj car setup? Ker se dejansko pozna ornk in na obnašanju avta, in na FFju. Večina igralcev je tudi mnenja da je stock setup praktično namerno zgrešen, da igralec ja odpre vse skupaj in si avto naštima kot mu paše.

- kolk od vas je 100% da igra sploh dela kot je treba (kar se tiče preformanca)? Šele takrt naj bi oz. bo fizika delala kot treba.

Jaz z njo nimam problemov- razni čolni in podobno kar se omenja pri temu špilu- pri meni tega ni, vsaj ne po patchu. Lahko dodam tudi kak video igre oz volana eno ob drugem. Tole z modi za NFS je fail, ker je šele z patchom stvar približno taka kot bi morala bit ob izidu.. In tudi moja primerjava modov je fail [wall]

Igram igre že več kot 10 let, in povem ti da v zadnjem letu praktično 50% špilov ne dela kot je treba, vse skupaj po domače povedano "jebe", in vsak drugi razvijalec ima nas PC uprabnike za morone. Večino špilov moraš patchat še preden lahko sploh prvič prideš v main menu (a ni ravno na tem forumu nekdo omenil problem z dodatki za Race07? Tudi jaz odkar imam Forumlo RaceRoom, GT Pack in STTC2 mi skoz javla napake, program se ne odziva itd itd). Pač ok, počakaš mesec ali dva da se zadeva poštima. Tako da ja, lahko je špil čist fin in fajn, ampak če ima nekje ornk problem.. je jeba. Zato so patchi, da stvari spravijo kukrtolk na svoje mesto.

To glede kariere je tudi meni 1A. V NFSju v tem primeru mi vse deluje kot je treba. Kar se tiče avtomobila, vem kaj se dogaja z njim, če nebi, niti nebi mogel odpeljati tolko KM kolikor sem jih. In jih bom še 1x več, še z večjim veseljem.

F1 2010? Formulo najraje vozim, ampak da je pa vozni model tak, da lahko štartaš na blokadi in šaltaš vse do 7 brez da bi zvrtelo zadnja kolesa? Na drugi strani biti pa Šumaher kar se tiče gasa da te v šikani 2. ne obrne? Pol kroga po Monzi.. je bilo preveč. Da sploh ne govorim o tem da igra ni podpirala polovico volanov, da ti je guma počila vsako dirko, da je bil AI na kvalifikacijah počasnejši kot na dirki. Kako je lahko igra dobra in hkrati polomlena? Nebi vedel..

Kakorkoli, men igra deluje kot je treba, laga ni, volan deluje kot je treba, FF tudi. Pa če dodam še Autolog in tekovanje s kolegi.. IMO najbolša arkadna drkalica do danes.

• Odgovori 172
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Tut jaz lahko brez problema vozim NFS brez kakršnega koli moda, tako sem naredil 30% kariere. Kr ena fizika? - je kdo od vas igral org igro (dejstvo je da je vedno več pir**skih iger tako ali drug

Mislim da bo tole vseeno igra vredna svojga imena... F1 2010-ni tak zgrešena, noben še ni prave formule vozu da bi lahk reku da je čist narobe fizika..ni vedno tak da težje ko je za vozit bolj real

Boš moral malo nastavitve avtomobila porihtat in bo avto dosti bolj vodljiv :wink:

Tebi je očitno usojena tale igra, ni kaj reči...ostalim - večini kakor gledam ni. Če bi bila, bi bile tudi kake dirke na r2p, racedepartment....a kot kaže igra ni dovolj dobra, da bi organizirali virtualne dirke.

Imam original igro...to ne bo to, da se avto vozi kot čoln. Zame se lepo pelje RBR, rFactor, RACE 07.

Za F1 2010 je Matej govoril o sami vožnji, ne pa o celotni igri...ker potem bi lahko začeli naštevati še kaj vse recimo nima SHIFT 2 (vremenske razmere, trening/kvalifikacije, G27 tudi ni v celoti podprt,...) ampak pustmo. Dejstvo je to, da imaš občutek ko voziš avto...pri Shiftu 2 jast še na ravnini nevem če jo bom brez problemov prevozil.

Kot že rečeno....100 ljudi 100 čudi. Če tebi paše pač Shift 2 ti paše, nekateremu pač F1 2010, tretjemu Sega rally....

RACE 07 in rFactor sta aktualna še 5 let (+ mogoče še kako leto) po izidu, Shift 2 pa že zdaj vidim da ni kakega velikega zanimanja več (forumi, prvenstva,...).

Tut jaz lahko brez problema vozim NFS brez kakršnega koli moda, tako sem naredil 30% kariere. Kr ena fizika?

- je kdo od vas igral org igro (dejstvo je da je vedno več pir**skih iger tako ali drugače uničenih zaradi cra**a), in če, ste probal patch?

- ste probal nastavitve volana naštimat kot priporoča folk po raznih formuih?

- ste probal kdaj car setup? Ker se dejansko pozna ornk in na obnašanju avta, in na FFju. Večina igralcev je tudi mnenja da je stock setup praktično namerno zgrešen, da igralec ja odpre vse skupaj in si avto naštima kot mu paše.

- kolk od vas je 100% da igra sploh dela kot je treba (kar se tiče preformanca)? Šele takrt naj bi oz. bo fizika delala kot treba.

Jaz z njo nimam problemov- razni čolni in podobno kar se omenja pri temu špilu- pri meni tega ni, vsaj ne po patchu. Lahko dodam tudi kak video igre oz volana eno ob drugem. Tole z modi za NFS je fail, ker je šele z patchom stvar približno taka kot bi morala bit ob izidu.. In tudi moja primerjava modov je fail [wall]

Igram igre že več kot 10 let, in povem ti da v zadnjem letu praktično 50% špilov ne dela kot je treba, vse skupaj po domače povedano "jebe", in vsak drugi razvijalec ima nas PC uprabnike za morone. Večino špilov moraš patchat še preden lahko sploh prvič prideš v main menu (a ni ravno na tem forumu nekdo omenil problem z dodatki za Race07? Tudi jaz odkar imam Forumlo RaceRoom, GT Pack in STTC2 mi skoz javla napake, program se ne odziva itd itd). Pač ok, počakaš mesec ali dva da se zadeva poštima. Tako da ja, lahko je špil čist fin in fajn, ampak če ima nekje ornk problem.. je jeba. Zato so patchi, da stvari spravijo kukrtolk na svoje mesto.

To glede kariere je tudi meni 1A. V NFSju v tem primeru mi vse deluje kot je treba. Kar se tiče avtomobila, vem kaj se dogaja z njim, če nebi, niti nebi mogel odpeljati tolko KM kolikor sem jih. In jih bom še 1x več, še z večjim veseljem.

F1 2010? Formulo najraje vozim, ampak da je pa vozni model tak, da lahko štartaš na blokadi in šaltaš vse do 7 brez da bi zvrtelo zadnja kolesa? Na drugi strani biti pa Šumaher kar se tiče gasa da te v šikani 2. ne obrne? Pol kroga po Monzi.. je bilo preveč. Da sploh ne govorim o tem da igra ni podpirala polovico volanov, da ti je guma počila vsako dirko, da je bil AI na kvalifikacijah počasnejši kot na dirki. Kako je lahko igra dobra in hkrati polomlena? Nebi vedel..

Kakorkoli, men igra deluje kot je treba, laga ni, volan deluje kot je treba, FF tudi. Pa če dodam še Autolog in tekovanje s kolegi.. IMO najbolša arkadna drkalica do danes.

No če tebi dela in si zadovoljen, pol super. Sam sem sicer probal pobrano z neta, ker nimam dnarja, da bi vsako igro probal, tako da jo kupim (zadnje čase ne dajejo nekih demo verzij niti ven). To da bi cr**k spremenu fiziko nekako ne verjamem. Niti ne, če bi slabo grafo mel, da se ti avto obnaša drugače. Volan sem tudi probal poštimat malo drugače, setup od avta tudi nastavu, pa zmer je blo katastrofa. Žal je tako in sam pač naprej upam, da bo prihodnja verzija boljša.

Pri Race07 si spet zgrešil poanto...to da dodatek ne dela al ti krešne ni point. Point je, da ko izdajo igro, da rabiš spreminjat njeno bistvo, da lahko igraš. Pri Race so dodatki namenjeni razširitvi vsebine, ne popolni preobrazbi fizike. Vem da ima luknje in da so švedi precej stvari nardili na hitro, sam tega tle ne komentiram :wink:

Če lahko nardiš video kake tvoje dirke pa tudi kul, da vidmo kako ti dela, ker po vsem tem kar si povedal, me pa prou že firbec matra :)

Hec je v tem, da sta dva špila ki jih omenjate že v štartu narejena za dve totalno drugačni ciljni publiki. EA ni racing fun ampak money maker , torej se logično pričakuje, da bodo naredili špil, ki bo tržno zanimiv, kar dirkanje definitivno je. Sam če hočeš prodat mase moraš imet model easy to drive, hard to master in ta princip z realnostjo nima nobene blage veze, razen da so avti zmodelirani do kraja. 90% folka tega špila nebi kupilo če bi bil na platformi iracinga,rfactorja,race on-a ali GPL-ja. Ker se jim enostavno ne da naredit 500+ krogov dokler ne odpeljejo prfektnega kroga oziroma zmagajo dirko.

Na drugi strani pa smo sim-racerji ki nam grafika pomeni skoraj da nič, sam avto mora bit natančno vodljiv in se obnašat skladno z vsemi zakoni fizike.

Hehe se pa strinjam s to definicijo da se NFS pelje kot ladja :D Pa niso bile te težave samo pri meni ali pa par ostalih članih sloracinga ampak imaš na youtubu miljon filmov kjer se vidi da je lag med obračanjem volana in reakcijo avta. [wall]

Če se te "hude makine", ki so v špilu res tako peljejo potem je najbolje da izdelovalci teh avtov obiščejo Crveno Zastavo da jim strokovnjaki razložijo in praktično prikažejo na najnovejšem modelu Yugota, kaj je to handling [krniki]

Ok pustimo vsakemu svoje veselje.. Osebno bom igral in NFS, Race in NetKar še naprej- pač odvisno od tega kakšne volje sem in kakšno izkušnjo želim.

Bom se pa res potrudil narest kakšen video, predvsem zato, ker mi ni jasno kako nekaterim ne rata peljat niti naravnost :blink: Tako ornk podrto pa spet ni vse skupaj :x

No js ko sm prvič probu SHIFT 2 sm komaj čaku da pridejo handling popravki..ki so mi dal še mal veselja. Potem ko je prišu patch me je spet mal potegnal da sm vidu kak se vozi vendar nič kej velike spremembe [buzara] Tako da..za mene so to propadli projekti :P