B_U_R_I 3 290 Napisano January 16, 2011 Share Napisano January 16, 2011 Muska je pa res spot on za predstavitveni filmček Link to post
Killer_B 87 Napisano January 16, 2011 Share Napisano January 16, 2011 Ka pa vem....tele Hans Zimmer muzke so že dost izrabljene za take videe. Drgač pa, kvaliteta samga videa je zanič, če ni wide screen je itak crap. Pa tudi režija se mi ne zdi nič posebnega. Lahko se veliko naučiš od Apata zgoraj. Je pa ideja pohvalna. Link to post
Ale 472 Napisano January 17, 2011 Share Napisano January 17, 2011 Pa tudi režija se mi ne zdi nič posebnega. lol...najbolš, da Spilberga najameš Link to post
zamex23 1 242 Napisano January 17, 2011 Share Napisano January 17, 2011 Jah kurc če ma pa vsaj tokrat Novak kr prav. Link to post
Killer_B 87 Napisano January 17, 2011 Share Napisano January 17, 2011 Ne morm verjet da se žami enkrat za spremembo strinja z mano Link to post
Adri 622 Napisano January 17, 2011 Share Napisano January 17, 2011 Video od Davorina mi je všeč, ideja je zelo dobra, muska tudi sede notri, edino kar me moti je slabša kakovost videa, kar je posledica verjetno (predvidevam) slabšega kompa in zaradi tega nemoreš kaj veliko postoriti na tem področju. Ampak že samo to, da se lotiš delat takšne zadeve in pripomoreš k skupnosti je spoštovanja vredna zadeva, tako da si si prislužil moj plusek. Sploh pa, če je to eden izmed tvojih prvih videov, ga ni vraga, da bodo naslednji še boljši. 1 Link to post
zokid 772 Napisano January 17, 2011 Share Napisano January 17, 2011 video je bil zmetan skupaj v cca 5 min in free programi ker se mi ne da instal. oz morem pocasi format pc pol pa pridejo frišni instali programov,ker pa je kovačeva kobila vedno bosa bo kar še malo trajalo hotel sem pokazati da bi kaj takšnega pasalo na našo stran in promocijo našega portala in naših prvenstev , pa ni važno kdo ga nardi Link to post
Killer_B 87 Napisano January 17, 2011 Share Napisano January 17, 2011 Obstaja rek, vsaka promocija je dobra promocija, ampak men se še vedno zdi, da če se bo že sloracing kot skupnost in portal promoviralo po svetu, bi se zadeve moral lotiti nekdo, ki se s tem vsaj kot hobi ukvarja že nekaj časa (še raje bi videl, da to naredi profesionalec). Bo zadeva pustila veliko boljši vtis na ljudi, kot pa nek v 5 minutah zmetan izdelek. Kot pa sem že rekel, ideja je super in tudi vsaka čast za to, da si si vzel nekaj časa in probal narediti nekaj v tej smeri. Sicr pa, to je moje mnenje....itak pa jst ne odločam o tem. Link to post
zokid 772 Napisano January 17, 2011 Share Napisano January 17, 2011 Se podpisem pod tvoj post nisem pa rekel da je to izdelelek za promocijo dal sem le neki osnutek kako BI lahko to zgledalo Link to post
noth 3 Napisano January 17, 2011 Share Napisano January 17, 2011 Kolk časa pa vam res vzame, da nardite posnetek dolžine, kot ga je naredil "Apat studios" ? Sam sem že parkrat razmišljal da bi se spravu nardit enga (bolj zase, kot za res), samo se še nisem lotil, ker imam občutek, da je to preveč dela. Kateri programi sploh pridejo v poštev za izdelavo videa oz. bolje rečeno - katerega priporočate? Link to post
gregor vodicar 476 Napisano January 17, 2011 Share Napisano January 17, 2011 Zamex23, Ma! in jest smo že pred nekaj dnevi začeli debato o intru, ki bi bil uvodna špica v vse naše filmčke iz vseh prvenstev, ker nameravamo narediti filmček na visokem nivoju zna trajati nekaj časa. Kar se videa tiče, je res da vzame kar nekaj časa.. Jaz verjetno za svoje porabim cca 2, 3 ure plus še kompresije, uploadanje, tko da na koncu traja skor cel dan 1 Link to post
zamex23 1 242 Napisano January 17, 2011 Share Napisano January 17, 2011 Kakšna urca pa pol da zberem posnetke iz ene dirke, potem pa še da mal obdelaš dolžino in režeš še dodatnih 30-60min, pol pa še kompresija. Link to post
Mai 134 Napisano January 17, 2011 Share Napisano January 17, 2011 No, apatStudios se s tem ukvarjam že dobrih nekaj let, in sem že ugotovil kaj mi paše in kaj ne, ob nabavi dovolj zmogljivega mlinčka se je čas produkcije skrajšal za vsaj 2-3x, saj lahko - zajemam video v real time ( in ne v slow ali celo superslow motion) - hitro manipuliram z zajetim videom v programih - kompresija ne traja več kot 5-15min 1) preoblečem se v "director" profil (tam je nastavljena grafika, zvoki, in kot najpomembnejše: tipke) preletim video, in si zapišem situacije kjer bi lahko zadeva bila zanimiva skiciram progo, določim oz. postavljam kamere(&smer le teh) na progi &seveda določim koga/kaj naj snema do tu nič "novega" 2) poženem Fraps, in zajemanje videa se začne po predhodno določenih smernicah in planu (ker če ni tega, je "vse" zanimivo, in super zgleda..., na koncu pa je več dela za manj kvalitete) 3) z VLC playerjem preverim kateri zajeti videi so in kateri niso uporabni 4) v Adobe Premiere Pro vstavim izbran video, mu določim vse kar je potrebno (postprodukcija) te potem zložim v smiselno zaporedje, dodam tranzicije, začetno špico, naslove, in ostalo kramo, 4b) (tu bi lahko prišla še postprodukcija v Adobe After Effects, za katero pa resno potrebujem vsaj še 1x toliko časa kot za vse ostalo skupaj, zato v 95% ta korak (zaenkrat) izpuščam) 5) dodam še komad, ki mi je padel pod prste (tudi ta zadeva s časom počasi izčrpa albume, izvajalce, in lahko traja dolgo da najdem prav dolg, in primern štiklc) 6) ter vseskupaj shranim v primern format,... (to naredi Adobe Media Encoder) ewola, in že se lahko naslajamo nad izdelkom.... obstaja še množica ostalih programov za video, med sposobnejšimi je Sony Vegas Studio,... vseskupaj traja med 2 in 5 urami (brez uploadanja,4b,5) s časom spoznaš in lahko skrajšaš čas izdelave, saj če se prav spomnim, sem včasih potreboval kar od 1 do 2 dni da sem vseskupaj zajel in obdelal, kompresija pa je bila tako opravljena čez noč 1 Link to post
Recommended Posts