obes 0 Napisano February 5, 2008 Share Napisano February 5, 2008 Pa pazite na drugi hiter ovinek na vrhu (tisti hiter in svinjski)... Äe se nasloniĹĄ na ograjo tam kjer je "ĹĄtukana" te kar ustavi in obrne!! dokler se nism zaletel nisem niti opazil da je iz veÄ kosov Link to post
JeZn 120 Napisano February 5, 2008 Share Napisano February 5, 2008 Fantje se morejo zavedat da se dirke ne zmaga v prvem ovinku. Ni treba se zapodit ko svinja v kuruzo. Sm pa očitno naštimal odličen setup za med te ograje Je pa res prostora za prehitevat zelo malo ali nič. :? Link to post
Killer_B 87 Napisano February 5, 2008 Share Napisano February 5, 2008 McBajs mi je Ĺžal, Äe sem komu naredil krivico, samo poglej objavo za tvojo. Na zaÄetku je buri zavil vame in nisem imel kaj narediti. Mislim pa, da v teku cele dirke nisem naredil nekih problemov. V 3. dirki sem poĹĄlatal enga zelenga leona (mislim da paÄnik), ker je zaslajdal pred mano in nisem mogel dovolj hitro zabremzati (sredi ovinka). Je bla pa kriza v prvem ovinku ja. Sam ne po moji krivdi So me pa parkrat zelo na grobo pritisnili ob ograja na prvem ovinku. 2. dirka je bila boljĹĄa, bil sem 5. Äeprav bi lahko ĹĄe kakĹĄno mesto dobil, Äe ne bi ograja pela DrgaÄ mi je proga zelo vĹĄeÄ. Zelo dinamiÄna. Link to post
igi 51 Napisano February 5, 2008 Share Napisano February 5, 2008 c) dan pred dirko. Nekateri imajo pač toliko časa za trenirat, da lahko naštudirajo obe varianti. Ostali, ki ga nimamo, pa moramo pač malo probat, setup mamo itak isti za dež ali sonce... voziš po občutku in se prilagodiš situaciji. Zdaj se bo takoj pokazalo kdo "drka" :wink: Link to post
bremzy 0 Napisano February 6, 2008 Share Napisano February 6, 2008 c) dan pred dirko. Nekateri imajo paÄ toliko Äasa za trenirat, da lahko naĹĄtudirajo obe varianti. Ostali, ki ga nimamo, pa moramo paÄ malo probat, setup mamo itak isti za deĹž ali sonce... voziĹĄ po obÄutku in se prilagodiĹĄ situaciji. Zdaj se bo takoj pokazalo kdo "drka" :wink: Slapar sm jz isto napisal tko, da se strinjam s Slaparjem. Link to post
play 502 Napisano February 6, 2008 Share Napisano February 6, 2008 kake ste mel kej Äase na kvali? men je sm neki mal Ĺžal, tudi sam nism zlat, marsikdo od ĹĄoferjev na treningu ne igra enako kto na dirki,pa elpo bi blo da je vsak trenign vredn enako kto dirka, pa ali ej to v boksih 60kmh,modra zastava, nabijanje v guze... (morte pa tudi sami mal tolerirat,da je to proga,ki ej zelo oska,mal zamudiĹĄ na bremzanju in rata polom,da ima res Äist zavite ovinke z hitrostjo nekje max 15kmh itd itd, je paÄ proga katera nedopuĹĄÄa niti mal zmote, seveda vse skup po moji oceni) Äase ste pa imeli? hvala! Link to post
Killer_B 87 Napisano February 6, 2008 Share Napisano February 6, 2008 Jst sm pelou 1:23:609, ampak se mi zdi da bi lahko ĹĄe malce boljĹĄ pelou. Nekje do 1:22:xxx bi zihr ĹĄlo. Morm ĹĄe malce setup predelat. Link to post
mAxL 1 106 Napisano February 6, 2008 Avtor Share Napisano February 6, 2008 Je pa tko...da v 2 letih izkušenj z RBRally prvenstvom je najboljš to, da se hitrostnih preizkušenj ni povedalo...katere so(okoli 16 jih je blo!!), si videl šele ko si peljav. Tko so tisti nadrkanci vsaj malo izpadli. RBRally pa vsebuje okoli 80HP(kontra zraven)+to da se vreme niti približno in podlage ni vedlo(lahko vse nastaviš) Pa ne mi zdej rečt da nemorje eni v celem tednu nadrkati 3 različnih pogojev vremena. WTF? (suha,dež,naliv)Prosim no! zraven pa še dodajam igitov post(2 višje) Je pa tud to, da vreme ne dajemo na blef...dež smo dali šele po 2 dirkah(da smo se malo spoznali) in lahko mal sklepate, kje bo kakšno(tako da nebomo ogrožali čim večjega osipa) :wink: Link to post
obes 0 Napisano February 6, 2008 Share Napisano February 6, 2008 Kar bi prevedeno pomenilo da pau, porto in macau bojo po suhem Link to post
Mai 134 Napisano February 6, 2008 Share Napisano February 6, 2008 eni trenirate samo med vikendom drugi treniramo samo med tednom tretji pa ne glede na dan v tednu... Äetrti pa vsega po malem kdo trenira veÄ je teĹžko reÄt, odvisno predvsem a si vzameĹĄ 1dan za to(pa naj bo vikend ali med tednom) ali pa veÄ dni po manj Äasa... nism reku da je nemogoce natrenirat vse3 podlage, sam zdi se mi totalno nesmiselno drajsat eno, drug in tretje ter vse te tri "znat" samo na pol... predvsem pa brezpotrebno porabit 2/3 casa za nekaj, kar ni potrebno,... dosegu bi rad samo to, da se sporoci vreme predhodno (Äe si Ĺže zmiĹĄlujemo da ne bo vedno suho) ker tako bomo lahko dejansko vsi treniral, ne pa da npr treniram 2dni na suhem(med tednom), me ni od petka(Äetrtka) do nedelje popoldne in v soboto zvem da bo vreme drugo, kar pomeni da sem vrgu ves trening stran, setup lahko uporabim default (ce si nisem naredil drugega), kar pa poslediÄno pomeni slabĹĄo pripravljenost na samo dirko, ter neuravnoveĹženost dirkalnika > lovljenje po progi > povzrocanje problemov sebi in drugim >... pa ĹĄe kaj... (jaz se bom ĹĄe Ĺže nakako znaĹĄel, tisti ki pa ĹĄe veÄ Äasa porabijo da dosegajo Äase hitrejĹĄih in jim vsaka desetinka nekaj pomeni, bodo laĹžje napredovali in dosegali toÄke... ko smo Ĺže z "name calling zaÄeli"; denzy, ko si zvedu da se peljem hitreje po pau kot ti (ko si mislim da najveÄ predrajsal to progo (pa ne samo ta tedn, predvsem pred zacetkom lige) si nisi mogu dat miru da nebi bil nekdo boljĹĄi in si ĹĄel takoj trenirat (pa kljub temu da si "volan za ta dan Ĺže pospravil")... sam ne mi ti o nadrkancih govorit...) ker sem ĹĄe vedno mnenja, da h kvaliteti dirke prisostvuje samo trening in ĹĄportno obnaĹĄanje posameznikov je zavlaÄevanje z vremenom totalno nesmiselno in brezpotrebno,... zgledovanje po ligah z veÄjim ĹĄtevilom tekmovalcev in z veÄ izkuĹĄnjami ni odveÄ... (razn Äe bomo tokrat toplo vodo odkrivali) Äe bi pa radi dosegli ne-pripravljenost voznikov.. pa kar tako naprej,.. ste sami videli kam pelje neizkuĹĄenost in pa "zmaga v prvem ovinku", kar sta samo majhna primera kar sledi iz "treniranja na napaÄni podlagi" kar se pa nadrkancev tiÄe, pa v veÄini primerov pod pritiskom popustijo... vsekakor zgubi igra ves Äar, Äe cel tedn drajsaĹĄ samo eno progo,.. in nobene druge, sam se z veseljem odpeljem krog ali dva ĹĄe po kakĹĄni drugi progi kot tej ki sledi vsako nedeljo,... ter po vaĹĄe "potreniram" oz "nadrkam" progo... pa naj bo to monza, istanbul, magny cour ali zandvoort pa sam ne mi rallyja primerjat z cestnimi dirkami ker majo skupnega samo avto in 4gume (150 ovinkov v rallyju in pa 10 [ ok, 20] v kroznih progah... nadrkanost tm in tu.. ni glih enakega pomena) setup za dez ter suho pa sicer v glavnem nekak ni enak, ker amortizerji naredijo najvec, njih pametno nastavit je pa cela umetnost predvsem pa casovno potratno, da se o temperaturi gum (pressure, camber, caster, toe) sploh ne zacnemo menit... kdor rece, da ma isti setup za dez in suho ma lahk tud setup prakticno za vse proge isti (menjas samo menjalnik) > setupa sploh ni treba delat,... tulk o tem... sicer je pa zopet iz glasovanja preĹĄlo vseskupj v komentiranje... vsak si organizira teden tako kot mu paĹĄe, in da bi zaradi tega "trpele" druge stvari ker bi lahko pravo podlago treniral "npr." samo v soboto zveÄer ter nedeljo ali kakorkoli v omejenem Äasu do dirke je nesmiselno forsirat... Äe bi radi dosegali veÄjo konkurenÄnost to vsekakor ne bomo dosegli s to "omejitvijo" ampak prej s kakĹĄnim drugaÄnim pristopom... ĹĄe vedno, kar se ankete tiÄe A (ker paÄ odgovora z "vreme ob objavi dirke" ni bilo) Link to post
play 502 Napisano February 6, 2008 Share Napisano February 6, 2008 dkleta nooo.... pa sej keÄ je enak ali je vreme ĹĄele v soboto, treniraĹĄ lahko sm soboto nedeljo samo tisti ki so dobri znajo,jih ni malo SO V PREDNOSTI ENAKO PA spet velja, tudi Äe imaĹĄ vreme v pon napovedano, Äe si dobr treniraĹĄ ĹĄe veÄsi ĹĄe boljĹĄi, Äe si slabĹĄi imaĹĄ vsaj moĹžnost da se pribliĹžaĹĄ KAJ je BOLJE?? -v pon vreme,Äe si res dobr doseĹžeĹĄ svoj en limit res, sej veÄ kto veÄ se ne da, Äe si slabĹĄi,se vsaj pribliĹžaĹĄ dobremu Äasu, dokaj dobr... -sobota recimo,Äe si dobr nardiĹĄ dost dobr Äas, Äe pa si bolj slab, pa ne boĹĄ anredu dobrega Äas in s tem dejanjem boste skor za vse tiste ki so slabĹĄi smo, nam situaicjo zelo poslabĹĄali, bomo do vseh vas ĹĄe slabĹĄi.... a ni fer, Äe nas tekmuje nekej 20kom,da smo vsi nakupu, vsi Äase v razliki max 1,5s,ne pa po 2,5+ fino upoĹĄtevajte, da eni ki smo slabĹĄi,rabimo sigurno veÄ treninga spet sm moje mnenje... Link to post
mAxL 1 106 Napisano February 6, 2008 Avtor Share Napisano February 6, 2008 Kaj ti je oblubu Ma!? Sladoled? Na kratko odgovorta...je težko natrenirat 3 vrste podlag (stem da sta 2 podobni)? Včeri po treh krogih sm šol že 1.23.7! Sej hitr dobiš notr :wink: Link to post
play 502 Napisano February 6, 2008 Share Napisano February 6, 2008 ne ni, meni ni mogoÄe ĹĄe veÄji Äar,sm jaz sm v dilemi za vse vas,ki znate ,sej ne se hecam..al je res teĹžko, zato sm pa reku,gremo po Slo vremenu,ne bo kregarije in je mir...sm vseen sej vemo...kaj bo, za vse tiste ki bolj mal trenirajo... men je samo eno velke Ĺželja, da bi vsi dost dobr vozili,ne najboljĹĄe in da ko pogledaĹĄ kalifikacije uradne ,da se mal vpraĹĄaĹĄ in si reÄeĹĄ,lej zlomka vsi so dobri,vsi so not v 1sekundi,tle je men Äar,pa ne vem zakaj,grdo pa mi je res,kot nek tek na 40kmh, ah paÄ 15+ je pa tm po 2,5s slabĹĄi... vemo vsi,da kdor je slabĹĄi evo mene, bom mogoÄe ĹĄe slabĹĄi..pa vseen se bom potrudu da treniram ĹĄe veÄ, po pravici pa spet reÄm,res za eno progo emn tudi ni veselje,da naredim 300-400krogov+, ker za vsa vremena,Äe boĹĄ hotu bit dokej dobrvsaj med 10, boĹĄ mel 3x delo, vsako podlago vsaj po 40krogov kar ni niÄ,pa si Ĺže na cca 120+ sej doloÄene proge, so tako hude,da bi fural po 500krogov+ Link to post
Mai 134 Napisano February 6, 2008 Share Napisano February 6, 2008 Kaj ti je oblubu Ma!? Sladoled? Na kratko odgovorta...je teĹžko natrenirat 3 vrste podlag (stem da sta 2 podobni)? VÄeri po treh krogih sm ĹĄol Ĺže 1.23.7! Sej hitr dobiĹĄ notr :wink: maxl, ne sam enga, 3 (cela skrinjo more zdj spraznit doma, je draga Ĺže Äisto jezna... kam z vsem tem sladoledom) imava paÄ podobna mnenja, in to ni pogojeno s tem da sva v isti ekipi! po 3 krogih? brez treninga? brez setupa? 1.23.7 [denzy bo znorel, k se baje pele 1.24.4] lol ne, nisi razumel,... "nefer" je vreme izdat ob zadnjem trenutko zato, ker (gledam zase) se [samo] med tednom pripravim na nedeljo (in igram loterijo z vremenom > trikrat-no delo > zakaj Ĺže?!?) in imam pred dirko 2(3)dni "pavze" drugi imate pa "pavzo" in potem 2(3) dni priprav (ob znanem vremenu)... kar pomeni da, pridem v nedeljo dejansko nepripravljen na dirko in posledniÄno forsirate treniranje med vikendom in izkljuÄujete le tega med tednom (oz v smislu,.... pa naj trenira Äe ma tulk cajta da trenira cel tedn,.. bo tud tiste 3 (pardon 2, ko baje ni blazne razlike)) podlage natreniral...) dost na kratko? Link to post
bremzy 0 Napisano February 6, 2008 Share Napisano February 6, 2008 Ma! malo poglej ure kolko maĹĄ preigranih... So modeli ki jih majo 15x manj torej 2uri, pa so ravno tako zvedli da bo deĹž in so mogli vozit. Sam povem... DrgaÄ pa hehe jz nadrkavau progo ziher ja:) paÄ mam slab Äas ti pa Ĺže maĹĄ dobrga in itak, da sem ĹĄu ĹĄe par krogov nardit:) Pa je ĹĄe zmer en drek z mojim Äasom... DrgaÄ pa nevem kaj je problem, dokler so skoz povedal, da bo suho ni bedn niti mignil s prstom. PaÄ je bla Valencia mokra so pa Ĺže zaÄel, da to pa ni to. Eh, kokr veste za moje pojme. Je za vse enako Link to post
Recommended Posts