edgeslo 1 162 Napisano September 7, 2010 Share Napisano September 7, 2010 Silverfox bi to znal,samo kolikor sem v kontaktu z njim nima človek kaj dosti časa...drugače pa je lahko tudi kakšen corel draw mojster, da tole naredi... Link to post
marko 36 Napisano September 7, 2010 Avtor Share Napisano September 7, 2010 Mislim da je za vektorske slike najlažji za obdelavo in hkrati najbolj uporabljen porgram corel draw.. jaz sicer znam samo osnove porgrama tako da nwm kako bi se lotil kaj takega.. pa če se ne motim bi bilo tukaj treba narediti vsako sliko v svojem fajlu.. sepravi sloracing logo v svojem.. tista sled gume v svojem ter tako dalje tako da potem ta ki to tiska samo pozicionira slike tam kamor treba.. Točno tako.. in potem jih premika, povečuje/zmanjšuje vsako posebej.. Link to post
mmatic2 4 Napisano September 7, 2010 Share Napisano September 7, 2010 saj slike ni potrebno narediti na novo iz 'nič' temveč se lahko že narejene bitmapne slike ki jih ima yelo pretvori v vektorsko obliko.. v novejšem corel drawu je dodan program ki to stori.. se pravi bmp in podobne formate pretvori v vektorsko.. to sem pa že počel in pride pretvorba čisto vredu če nastaviš pravilne nastavitve.. edino problem je da jaz trenutno nimam časa za to saj se moram učiti za izpit in še inštaliranega nimam corel drawa.. mislim da pa ni problem če proba to kdo drug.. v corel draw-u je to precej enostavno in je tudi veliko vodičev po youtubu tako da malo igranja z nastavitvami in dobiš že popolno pretvorbo.. Sploh pa ker so napisi kakeršne je uporabil yelo precej enostavni in ni veliko kosov bi moralo biti to precej enostavno prevortiti.. Link to post
mmatic2 4 Napisano September 7, 2010 Share Napisano September 7, 2010 Priporočam corel draw X3: Dobite ga na partisu: klik Tu pa je še posnetek kako se pretvarja preprosto bitmapno sliko v tem programu: Link to post
Yelo 36 Napisano September 7, 2010 Share Napisano September 7, 2010 Ne vem zakaj mora bit pol v vektorski sliki saj lahko posamezne elemente tako ali tako pomajšaš ali povečaš v bitmapni obliki! Elementi,ki sem jih napopal na majico so pa tako ali tako vsak za sebe in se ne držijo skupaj. No......ne vem,ker se na to ne spoznam ampak pol mora že bit tako,če mojstri tiskanja tako pravijo. Bom pa še v corelu probal,pa da vidimo kako bo! Link to post
mmatic2 4 Napisano September 7, 2010 Share Napisano September 7, 2010 Ne vem zakaj mora bit pol v vektorski sliki saj lahko posamezne elemente tako ali tako pomajšaš ali povečaš v bitmapni obliki! Elementi,ki sem jih napopal na majico so pa tako ali tako vsak za sebe in se ne držijo skupaj. No......ne vem,ker se na to ne spoznam ampak pol mora že bit tako,če mojstri tiskanja tako pravijo. Bom pa še v corelu probal,pa da vidimo kako bo! Vse takšne tiskarne za majice, nalepke ter podobone reči uporabljajo vektorske slike zato ker jih lahko poljubno spreminjajo.. velikost lahko povečajo kolikor hočejo ne da bi pri tem izgubili kakovosti slike.. ravno tako lahko barve spreminjajo kakor želijo.. Link to post
Killer_B 87 Napisano September 7, 2010 Share Napisano September 7, 2010 Ko bi vsaj imeli koga na tem forumu, ki se spozna na grafiko Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano September 7, 2010 Share Napisano September 7, 2010 Marko. Can you please help us out? Pretty please? *blink_blink* Link to post
Yelo 36 Napisano September 7, 2010 Share Napisano September 7, 2010 Vse takšne tiskarne za majice, nalepke ter podobone reči uporabljajo vektorske slike zato ker jih lahko poljubno spreminjajo.. velikost lahko povečajo kolikor hočejo ne da bi pri tem izgubili kakovosti slike.. ravno tako lahko barve spreminjajo kakor želijo.. Aha! Hvala za pojasnila! Nisem se nikoli poglabljal v te stvari. Link to post
marko 36 Napisano September 8, 2010 Avtor Share Napisano September 8, 2010 Evo tole je v Corelu narisano, vektorsko, ni lih u piko ker prvič sploh delam z njim... Bi trajalo ene par dni da bi se navadu ampak se mi zdi da je oseba (osebe) na tem forumu, ki zadevo obvlada konkretno bolj kot jaz.. Pa ne mislim s tem tiste ki nimajo časa, ampak tudi koga bi se še ni javil. Zgleda pa tak no..za začetek vektorizacije (če bi kdo meu željo kakor koli editat zadevo lahko pošljem samo reče naj). LP Link to post
mm46 11 Napisano September 8, 2010 Share Napisano September 8, 2010 Vector magic je izplunu mal boljši rezultat logo.rar Link to post
marko 36 Napisano September 8, 2010 Avtor Share Napisano September 8, 2010 Vidm da ga morš sam z pravim programom odpret pa je tut od Vector Magic kr ok, sam k zadeva ni lepih oblik, če se vid kaj mislim-tisti mali robi in uboklinice... Nevem no, mislim da je še vedno najbolš da nekdo "obnovi" original logo na roke. Link to post
Yelo 36 Napisano September 8, 2010 Share Napisano September 8, 2010 Ja saj to je problem! Sem probal že z večimi programi pa nikakor nisem bil zadovoljen z hitrimi rezultati. Po moje bo vse tako,če bo na hitro narejeno. Mislim,da bo še najbolje izgledalo,če se ročno spravimo na same linije. Vsaj za nas šalabajzarje,ki tega nismo tolk vešči! Se pa še naprej trudim v Adobe Illustratorju ampak to pač ne gre hitro! So pa rezultati dost boljši! Link to post
Killer_B 87 Napisano September 8, 2010 Share Napisano September 8, 2010 Po moje bo še najbolš, če ti maxl da font Link to post
Recommended Posts