zokid 772 Napisano April 23, 2014 Share Napisano April 23, 2014 Problemi nastajajo ker špricate z wd40 in podobnimi magneti za prah, šprica se z posebnim kontakt sprejem za potenciometre, ki so antistatični in antiprašni.Sicer so dragi piksna okoli 20e ampak to je edino sredstvo da bo potencio delal tako kot mora 1 Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano April 23, 2014 Share Napisano April 23, 2014 Jebat ga, tle v stanovanju je že to čudež, da sm WD40 najdu. Pa da sm sploh mel tok orodja, da sm pedala sploh lahko razdrl. 1 Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano April 23, 2014 Share Napisano April 23, 2014 Eh,jaz imam sprej za elektroniko,ki zelo lepo opravi svoje delo za 10€. Je pa res kar je zokid napisal glede WD40. Citiraj Link to post
T7ank 16 Napisano May 8, 2014 Share Napisano May 8, 2014 danes kadar sem priklopil volan sem opazil, da nekaj preskakuje, kadar zavijem v desno. ampak samo prvih 90°. Volan je G25. JE to znan problem, ste ga mogoče že kje na forumu reševali? Ob zavijanju nekje v volanu poka, volan sem razdrl, ampak ni vidnih poškoddb. Citiraj Link to post
JocoG23 416 Napisano May 8, 2014 Share Napisano May 8, 2014 Prvo probaj zategnit ali pa tudi uporabit lepilo za tala šravfka; Če še ne deluje je v okvari ali pa iz centra kolešček optičnega enkoderja ki ga vidiš na isti sliki. V tem primeru imaš tukaj link kako zadevo popravit. Dobi se tudi medeninast kolešček ki se ne bo nikoli pokvaril, neka tajska stran za cirka 30-40€... http://moreongames.com/uploads/rFactor2/Rules/G25_G27_Centering_Fix.pdf EDIT: Ko sem še 1x prebral tvoj post je pomojem problem nekaj drugega. Če odpreš volan imaš bolj na spredjem delu na dnu zobnik(raven) na katerem se vrti aksa. Poglej da je tisto čist točno na sredini, tud če je za samo en zob off-center ne bo ok. Ko probaš štelat obrneš volan od enega konca do drugega in glej da je na obeh koncih enaka razlika. A kalibrira se ti normalno ko vštekaš volan? Glede pokanja moraš met nek šravf odlosan. Citiraj Link to post
T7ank 16 Napisano May 8, 2014 Share Napisano May 8, 2014 jo joco. hvala za hiter odgovor. po svojem postu sem čisto razdrl volan. sedaj, ko sem ga sestavil skupaj je pokanja manj, oz. mogoče čujem še tisto kar ne bi smel. razdiral sem počasi in iskal vir ropota. žal sem prišel do popolnoma razdrtega volana brez vira ropota. bom sedaj še enkrat razdrl in pogledal tista 2 šraufal. opt.disk pa je malo počen, ampak so tisti rzdelki ok. Citiraj Link to post
JocoG23 416 Napisano May 8, 2014 Share Napisano May 8, 2014 Pogjel spoden zobnik kot sem napisal pod EDIT gor (glede preskakovanja) Citiraj Link to post
T7ank 16 Napisano May 8, 2014 Share Napisano May 8, 2014 Sem videl edit, ampak žal ni to. kot da nekje preskakuje. Bolje je v poznem obratu, proti centru pa slabše. Ta ravni zobnik je tak za en šupak narejen. Sploh ni stabilno vpet v volan, ampak ga samo ena listnata fedra drži v luft kak pač drži. Citiraj Link to post
JocoG23 416 Napisano May 8, 2014 Share Napisano May 8, 2014 Ja pol je pa skor zih tist kolešček enkoderja. Citiraj Link to post
T7ank 16 Napisano May 8, 2014 Share Napisano May 8, 2014 zdaj sestavil nazaj. ne zgleda, da bi še kaj grindalo zobnike. fingers crossed. Citiraj Link to post
play 502 Napisano May 11, 2014 Avtor Share Napisano May 11, 2014 Imam enga 500rs , kateri se baje ko ga prižgeš ne postavi v pravo pozicijo, ko pa ga izklopiš iz napajanja , se na novo postavi v pravilno pozicijo, volan je zravnan, kdo ve zakaj to dela? enkrat normlano, enkrat ne? Citiraj Link to post
zokid 772 Napisano May 11, 2014 Share Napisano May 11, 2014 Operacija uspela, pacient preživel dela kot novi pazite se zdaj Jocota, volan je spimpan 4 Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano May 11, 2014 Share Napisano May 11, 2014 Ne mu ga še poslat nazaj!!! 1 Citiraj Link to post
Paps 597 Napisano May 11, 2014 Share Napisano May 11, 2014 Joco je prehiter. Zato je pa skuru volan. Ne more volan njemu sledit... No samo da ga je mojster zrihtal, da ne boš doma samo v luft gledal. Citiraj Link to post
Recommended Posts