Skoči na vsebino

GTR 3

B_U_R_I

Recommended Posts

• Odgovori 142
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Imajo novo licenco in sicer za Corvette C6.R GT2 Obvezno poslušajte ingame posnetek - zvok je vrhunski!

Nova slika, mislim da na MID-OHIO z že znanim avtom.

marko, kako to misliš?

Narediti morajo 3D model v vsaki simulaciji oz. praktično v vsaki igri. Poslužujejo se le različnih metod. Če hočeš bolj natančen bit, je tukaj definitivno skeniranje pravih dirkalnikov. Druga opcija je CAD model avta, ki ga razvijalcem ponudi proizvajalec dirkalnika, tretje je tko da sam mal premeriš pa narediš, večina modderjev pa to malo na pamet dela ...

Pomojem je v praksi večinoma najbolj uporabljena tretja opcija.

Zaradi varnosti podatkov / konkurence neverjamem da bodo tovarne izdelovalcem kar dale pomembne sheme avtomobilov. Mogoče za kakšne starejše dirkalnike.

Tudi štravs je sam iz nule naredil Yugota in Cliota.

Williams pa neverjamem da je dal iRacingu dirkalnik, da so ga potem oni skenirali (Williams = nimajo čase za take stvari)...sem bolj mnenja da majo lasersko skeniranje dirkalnikov napisano bolj zaradi ameriške reklame (oh in sploh).

Do zdaj so vsi sami iz nule zrisali F1 dirkalnike (SimBin, ISI, Codemasters, moderji,...).

Pričakujem repliko iz opozicije (na zadnji odstavek) :D

Hehe, bo dovolj tole ?

Povezava 1!

Povezava 2!

F1 so dejansko skenirali in je čista replika avta + nekaj časo so bili v štabu Williamsa-a, da so pridobil ostale podatke...

Ni vse kar je ameriško in dobro samo marketing... :D

P.S. : Če se ne motim je bil avto takrat že lanski model ko so ga delal. Aktivno verzijo dirkalnika pa ziher nebi dal v scan, mamo take manijake kot Zokid, ki bi ga potem še doma sami naredil :D[ok]

Matjaž tole sem mislu:

Npr rF modeli zgledajo tak:

Povezava!

Od GTR3 mi pa precej podobno zgleda. To prašam zato, ker se ne spoznam ne te zadeve, me pa zanima kak to nardijo :)

Pač sestava dirkalnika, geometrija, dimenzije pa to... al skenirajo, al merijo ali dobijo podakte dejansko od proizvajalcev, kateri način je najbolši? Verjetno ne merjenje z šublerjem ane? :P[dance]

Eni dejansko modelirajo skoraj iz nič. Ima osnovne podatke avta, obliko in potem skuša čim bolj realno naredit model. Pri scan-u je pravzaprav glih tako osnova "žični model " samo ene 100x bolj natančen je... kako natančen vidiš lahko na spodnjem linku...

Povezava!

edgeslo, ali sem slep ali pa ni nikjer napisano, da bi dejansko naredili scan od FW31. iRacing nima vseh dirkalnikov skeniranih - samo nekatere. Jst vem za Lotusa, Rileyja in pa StreetStocka...

edgeslo, ali sem slep ali pa ni nikjer napisano, da bi dejansko naredili scan od FW31. iRacing nima vseh dirkalnikov skeniranih - samo nekatere. Jst vem za Lotusa, Rileyja in pa StreetStocka...

Povezava 2 :

The car is planned to be available by the end of the current iRacing season in ten weeks time, giving sim racers the first ever chance to drive a laser-scanned Formula One car.