silicijeva dolina 1 254 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 Gremo dalje Disk je OK. Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 Zakaj bi mu zarad diska zabijalo RAM na 100%? Dej Miha nared en screenshot taskmanagerja, ko ti bo naslednjič zabilo na 100%.To,ne,če pa bi imel virus na OS disku ti časi ne bi bili takšni kot so Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 (urejeno) Še vedno isti problem... včasih sta odprta LR in PS, včasih le kakšen brskalnik in Assetto Corsa, pa se to dogaja... začne toliko počasi delat, da se tudi Task Manager ne odziva. Tudi če pod Procesi kaže zgoraj RAM na 99%, ne vidim nobenega programa, ki bi toliko žrl.Kakšna rešitev še?Glede na to da ti pod procesi ne kaže toliko porabe obstaja vrjetnost da imaš kakšen driver memory leak.Imaš priklopljene kakšne zunanje enote, ko se ti to zgodi?Katere gonilnike si naložil po inštalaciji sistema?Vidim da imaš windows 10, tole je priročen program za izklop pošiljanja podatkov nazaj Microsoftu: http://www.guru3d.com/files-details/anti-beacon-for-windows-10-download.html Uredil October 21, 2015 - alkoro Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 Windows 10 je še zelo "frišen" OS in ful uporabnikov ima takšne in drugačne probleme. Jaz laufam na laptopu win 10 in nobenih problemov. Nekateri pravijo,da so požrešni in jaz jim zatrjujem,da to ni res in da so še bolj optimizirani kot Win7 in 8. Ampak vsi ti OS-i so ob splavitvi imeli enake probleme in bili so ljudje,ki so bili tako ali drugače razočarani,sedaj pa jim zadeva deluje tako kot mora. Problem pri win 10 je še vedno strojna oprema,ki še ni čisto podprta z gonilniki in potem prihaja do anomalij.Če bi bili krivi RAM-i bi to sistem javil kot error,BSOD,piski,... torej z RAM-i je po mojem vse vredu. Disk je tudi OK. Da bi pošiljanje povratnih informacij Microsoftu nabijalo 16GB RAM-a na 100% je malo hecno in dejansko nemogoče. Prvo me zanima ali je bil prejšnji OS na katerega se je (domnevam) nadgradil win10 originalen? Zanima me kako se je namestil OS (download in sveža namestitev ali morda namestitev čez stari OS)? Ja razlika je ogromna,sploh,če je bil morda že prej OS slučajno okužen. Če je sistem okužen z zelo prefinjenim virusom ni nujno,da bo task manager pokazal pravilno in dejansko stanje porabe resursov.Govorim retorično in nikakor ni povezano z kakšnim mojim dejanjem iz otroštva : če bi jaz spisal virus bi ga napravil tako,da ga ne bi bilo mogoče zaslediti,torej bi zamaskiral zadevo do te mere,da proces ne bi bil viden v task managerju, pred tem bi seveda še dal AV-ju vedeti,da ni nič narobe in ga prevzel pod svoje okrilje. Razčlenil bi en velik proces na več majhnih,ker več majhnih ni tako sumljivih za uporabnika, ki je ne vešč z računalnikom. Da pa bi še začinil zadevo bi se sumljiva datoteka v registru vsake toliko časa spreminjala in menjavala imena,...ja to se dogaja. Še bolj pa bi bil srečen,če uporabnik ne bi imel nameščenega AV-ja oz.druge varnostne opreme. Če bi meni nabijalo RAM na 100% v task manegerju pa nič sumljivega bi šel namestit OS na novo. Google porabi cca 250MB pomnilnika,če upoštevamo,da je odprt samo en zavihek. Nekaj (cca 57 MB) pobere recimo Steam. AV,ki neumorno skenira real time porabi nekje 44MB (+/ 5MB),potem pa so še tukaj ostali nujniki in mora biti pomnilnik izkoriščen cca 17%. Potem pa še zaženeš Photo Shop in se poraba dvigne in variabilno skače,glede na to kaj počnemo. Disk,pri samo brskanju ali pisanju bloga na spletu bi moral biti obremenjen cca 1-1.5%. Če pa se nekaj kopira,downloada,... pa pač to sorazmerno raste. Če pa uporabnik ne počne NIČ pa RAM,procesor,GPU nabija tudi čez 50% je to definitivno preveč. Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 Prej je bil Win7, nato je sledilo formatiranje (nov SSD) z ponovno Win7 (neorig) in potem samodejni update na Win10. Če ne bo drugega, bom na novo namestil Win10, čeprav se mi ne ljubi ravno, ampak ajde. Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 Sem naredil eno inštalacijo tako, da sem upgrejdal iz 7. Imel zelo veliko problemov, naložil na frišno, sedaj dela ko urca Si sploh naložil kakšen gonilnik sam? Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 No lepo,sva že malce napredovala. Ne bom na široko,kot prej. Pri neoriginalih moraš MS prepričati,da je originalen. To narediš tako kot si pač to naredil ti. In ponavadi so ti pripomočki že v štartu okuženi kot je tudi sam OS,ki si ga preneseš z spleta lahko okužen,ker nekdo,ki je naredil ta zloglasni programček za spreminjanje nelegalnosti v "legalnost" mora od nečesa živeti,ker danes ni nič zastonj (kako se z tem služi mastne denarce ne bom razlagal,ker je tega dosti na spletu). Torej verjetnost,da je tvoj OS okužen je 99,99 % (en procent dam vedno možnosti,da ni ). Predlagam novo svežo namestitev OS. Zdaj pa nekaj drugega. Da si prelisičil MS z legalnostjo ni ne vem kako velik trik,ker to zna skoraj vsak. Win 10 bi se naj aktiviral in bili vezani na strojno opremo,BIOS. Torej pri sveži namestitvi naj ne bi bilo problemov z aktivacijo,ampak vseeno ti priporočam,da z pomočjo CMD-ja ali kakorkoli drugače najdeš serijsko številko OS-a,ki ga trenutno uporabljaš,da ne bo potem slučajno sledilo presenečenje,ko boš želel namestiti svež win10 OS. Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 (urejeno) @skopusnikImaš sploh aktivirane?BTW če rabiš ugodno original ključ za windowse ti priporočam http://www.g2play.net/category/19429/windows-10-professional-oem-key/Lahko pa kupiš tudi eno licenco windows 7 in jo nadgradiš v 10 (win7->win10 da zagrabi kodo, potem pa še fresh install): 10EUR ali pa 2 licence za 16 EUR. Uredil October 21, 2015 - alkoro Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 (urejeno) Če niso aktivirani, za moje pojme ne moreš nič delat v win10, še resolucijo maš tako kot na OR.Se pa strinjam glede posodobitve iz win7 (v mojem primeru iz 8)... licenčnega laptopa sem posodobil na win10 in sem ga skoraj v zid vrgel. Komaj po formatu in čisti inštalaciji je začel delat normalno.edit: to win10 kodo sem predvčeraj kupil, piratske win10 aktivira brez vsakih problemov Uredil October 21, 2015 - enjoyer83 Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 Imam aktivirane.Tole za 18€ je dejansko prava licenca za Win10? Pa je vseeno, ali kupim Win10 ali Win7 in potem nadgradim? @silicijeva dolina "Torej verjetnost,da je tvoj OS okužen je 99,99 % (en procent dam vedno možnosti,da ni )"Matematika ti ne gre najbolje Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 Je prava licenca, se aktivirajo brez problemov - preverjeno na lastnem primeru.Microsoft promovira, da lahko win7 brezplačno nadgradiš na win10 v roku enega leta (od julija iirc), torej bi moralo delat.Probaj Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 (urejeno) Jaz sem kupil recimo win 8.1 in ga sedaj lahko posodobim na win 10(tako kot je že napisano) in sem prišparal nekaj €. Ampak priporočam svežo nadgradnjo in ne prepis,ker če je sistem okužen nisi naredil nič,virus se bo samo prenesel na nov sistem.Ps: Pri % sem se uštel,sem pa še vedno 99%(1% pa dam vedno rezerve ) Uredil October 21, 2015 - silicijeva dolina Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 (urejeno) Imam aktivirane.Tole za 18€ je dejansko prava licenca za Win10? Pa je vseeno, ali kupim Win10 ali Win7 in potem nadgradim? @silicijeva dolina "Torej verjetnost,da je tvoj OS okužen je 99,99 % (en procent dam vedno možnosti,da ni )"Matematika ti ne gre najbolje Vseeno je, le da imaš z windows 7 več dela (Sveža inštalacija + updati 7ke -> upgrade na 10-> fresh install 10ke) pri 10ki pa direktno fresh inštall.Jaz sem preko tega trgovca nabavil PCARS in 4 Windows ključe in vse dela brez problema.Lahko vzameš za 0,85€ buyer protection, tako da ti v primeru težav dobavijo nov ključ.P.S.Še vedno mislim da je problem v nadgradnji oziroma v gonilnikih Uredil October 21, 2015 - alkoro Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 Gonilnikih česa? Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano October 21, 2015 Share Napisano October 21, 2015 Če je govora o g2a MS nima z njimi nobene pogodbe,to so tudi javno objavili. Ampak,če plačaš buyer protection se po mojem nimaš kaj bati,ker tudi sam poznam veliko ljudi,ki so tam nabavili ključe. Citiraj Link to post
Recommended Posts