skopusnik 1 374 Napisano May 31, 2015 Share Napisano May 31, 2015 Tako je, meni vse deluje, ampak včasih kot bi izklopil in nazaj vklopil. Npr. danes sem kopiral fotke iz SD kartice preko vgrajenega čitalca kartic, pa je vmes prekinilo in na novo zaznalo kartico. V upravitelju naprav ne vidim nobenega rumenega klicaja. Nič nisem šaril po BIOSu ker ne znam, zato tudi ne probavam. Matična plošča je B85 G43 (MSI). Windowse še nisem na novo namestil, raje bi prej probal ostale možnosti. PC je sicer še v garanciji (kupil sem sestavljenega), a je prodajalec slabo odziven, in se mi ne da preveč ubadat z njim. Seveda, če bo kakšna hardware napaka, bom rihtal preko garancije. Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano May 31, 2015 Share Napisano May 31, 2015 Zdaj lahko je dvoje,ali je kaj narobe z samimi USB vhodi (slabi kontakti na plati,...) ali pa z windowsi. Jaz bi na tvojem mestu poskusil še na novo namestiti windows-e in če zadeva ne bo odpravljena potem pa le kontaktiraj prodajalca in mu komp pošlji in uveljavljaj garancijo in naj se oni z tem ukvarjajo. Citiraj Link to post
Paps 597 Napisano September 8, 2015 Share Napisano September 8, 2015 (urejeno) Ravno se odločam za nakup novega računalnika. Tega imam že 6. let in se že malo pozna. Gledam cene na Slovenskih in Nemških spletnih trgovinah in se lahko začnem samo križat... Razlike cen za komponente tudi do 60€. Pa so ti Slovenski prodajalci nori al kaj? Ma to država prste vmes, da je vse toliko dražje?No uglavnem. Naročal bom v Nemčiji http://www.mindfactory.de/ ali pa https://www.compuland.de/Po vsej verjetnosti bo i7 6700k, 16G DDR4 3000MHz, Asus Z170 Deluxe in pa Corsair 780t ohišje. Grafična bo zaenkrat Ati HD 6950. Ko pa pridejo nove Pascal od nVidie, pa kupim še tisto. Uredil September 8, 2015 - Paps Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano September 8, 2015 Share Napisano September 8, 2015 In kaj te sedaj zanima? 3 Citiraj Link to post
Paps 597 Napisano September 8, 2015 Share Napisano September 8, 2015 Why is Slovenia so expensive, consumer electronics wise?Bi me moglo kaj zanimat? 2 Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano September 8, 2015 Share Napisano September 8, 2015 Ne,sem mislil,da te kaj zanima glede naročanja komponent iz tujine(izkušnje,mnenja,...). Citiraj Link to post
Paps 597 Napisano September 8, 2015 Share Napisano September 8, 2015 Sicer bom naročal pc komponente prvič iz tujine, ampak me nič ne skrbi. Paypal insurance itd itd Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano September 8, 2015 Share Napisano September 8, 2015 Po vsej verjetnosti bo i7 6700k, 16G DDR4 3000MHz, Asus Z170 Deluxe in pa Corsair 780t ohišje. Grafična bo zaenkrat Ati HD 6950. Ko pa pridejo nove Pascal od nVidie, pa kupim še tisto.Super. Ne pozabi, da CPU pride brez hladilnega telesa.Glede ohišja bi pa vzel nekaj takega kar ima možnost za stranski intake (140mm +)Še Corsair napajalnik in SSD pa imaš pravi stroj Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano September 8, 2015 Share Napisano September 8, 2015 Za zračno hlajenje niti ni potrebe po stranskih ventilatorjih,če ima kišta še na vrhu pripravljene hladilne reže za ventilatorje. Spredaj vleče noter sveži zrak in ker se topel dviguje,ga lepo zgoraj potisne ven. Če ima kišta napajalnik spodaj montiran itak vleče spodaj svež zrak skozi napajalnik in nato zadaj ven topel,kar spet pripomore k zmanjševanju odvečne toplote v kišti. V takem primeru bi stranska ventilatorja samo še bolj zmešala zrak,kar pa ni dobro za grafično in ostale komponente,ker se topel zrak predolgo zadržuje v kišti. Sem testiral vse možne variante in najboljši airflow je bil dosežen ravno brez uporabe stranskih ventilatorjev. Če pa že ima kišta stranske odrtine za ventilatorje jih je najbolje zaščititi z protiprašnimi filtri in ne dajati gor ventilatorjev. Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano September 8, 2015 Share Napisano September 8, 2015 No če koga zanima je tu še moj test.Vsi ventilatorji razen stranskega so bili na enakih obratih. Za test sem uporabil 3D Mark11, stranski ventilator je Thermalright TY-141 (140mm), grafične kartice MSI GTX 970 Gaming 4G v SLI.Vent off:MAX GPU1: 67MAX GPU2: 59Vent @ 700 RPM:MAX GPU1: 67MAX GPU2: 59Vent @ 1000 RPM:MAX GPU1: 65MAX GPU2: 58Vent @ 1400 RPM:MAX GPU1: 62MAX GPU2: 57Še link do grafov: http://shrani.si/f/h/iE/2W4mHyqe/temps.jpg Citiraj Link to post
Paps 597 Napisano September 8, 2015 Share Napisano September 8, 2015 (urejeno) Po vsej verjetnosti bo i7 6700k, 16G DDR4 3000MHz, Asus Z170 Deluxe in pa Corsair 780t ohišje. Grafična bo zaenkrat Ati HD 6950. Ko pa pridejo nove Pascal od nVidie, pa kupim še tisto.Super. Ne pozabi, da CPU pride brez hladilnega telesa.Glede ohišja bi pa vzel nekaj takega kar ima možnost za stranski intake (140mm +)Še Corsair napajalnik in SSD pa imaš pravi stroj imam corsair h110i. 2x ssd in 1hdd. Pa 700w coolermaster modular napajalnik. Samo tiste stvari ki sem prej napisal rabim Stranski intake ne potrebujem. Ima ta kista dober pretok zraka od spredaj. 3x 120 al pa 2x 140. Enako zgoraj in 140 zadaj. Uredil September 8, 2015 - Paps Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano September 9, 2015 Share Napisano September 9, 2015 Seveda,v tem primeru stranski ni potreben in bi naredil samo zmešnjavo z mešanjem zraka v kišti. Topel zrak v tvojem primeru zelo hitro zapusti kišto. Citiraj Link to post
AliBuggy 1 008 Napisano September 9, 2015 Share Napisano September 9, 2015 Jaz ohisja brez stranskega venta, ki piha direkt na GPU ne vzamem nikoli vec...Ce imas kaksno vroco grafo ali pa celo dve, se stranski vent zelo lepo obrestuje, sploh ko/ce navijas GPU. Bolj kot same temperature je vazno to, da ti zaradi direktnega pisa vetra na GPU/je, ki ima avtomaticno prilagajanje ventov (AMD celo prilagaja clocke glede na temp) dela dosti manj hrupa.Intake spredaj 120/140mm, stranica 120mm ,ven puha pa zadaj 120mm, odvecni topel zrak pa odhaja zaradi termodinamike iz ohisja preko zgornjih rez.. Napajalni kki je spodaj pa je obrnjen v ohisje, in dobi tudi svez zrak pa se manj se paca je tisji in ne opravlja dela sesalca, kot bi ga ce je obrnjen dol...imam v sessn roomu naseljeno macko in je dlak za popizdit...tisti filtri pa so pol k*rca vredni. Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano September 9, 2015 Share Napisano September 9, 2015 (urejeno) Ne dvomim v tvoje znanje o sestavi kište in vsem potrebnim,ampak naj te razsvetlim še malo bolj,da obstajajo kište,ki pač nimajo več stranskih lukenj za montažo ventilatorjev. In za to obstaja tehten razlog. Pravilen airflow. Imam v kišti dve grafikulji,ki pa jima tudi brez stranskega ventilatorja temperatura ne zraste pri polni obremenitvi preko 66 stopinj celzija. No če sem še bolj natančen se ventilatorji komaj pri 60 stopinj začnejo vrteti. Kako ima kdo montirane vente je brezveze debatirati,ker pomembno je kako je kišta narejena in kakšno strojno opremo imamo montirano. Jaz sem samo napisal kakšna kombimacija je pravilna,da je najboljši airflow. Uredil September 9, 2015 - silicijeva dolina 1 Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano September 9, 2015 Share Napisano September 9, 2015 No če koga zanima je tu še moj test.Vsi ventilatorji razen stranskega so bili na enakih obratih. Za test sem uporabil 3D Mark11, stranski ventilator je Thermalright TY-141 (140mm), grafične kartice MSI GTX 970 Gaming 4G v SLI.Vent off:MAX GPU1: 67MAX GPU2: 59Vent @ 700 RPM:MAX GPU1: 67MAX GPU2: 59Vent @ 1000 RPM:MAX GPU1: 65MAX GPU2: 58Vent @ 1400 RPM:MAX GPU1: 62MAX GPU2: 57Še link do grafov: http://shrani.si/f/h/iE/2W4mHyqe/temps.jpgKatera kišta? Citiraj Link to post
Recommended Posts