Skoči na vsebino

Računalniki

gregor vodicar

Recommended Posts

• Odgovori 630
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

...ja od 9-ih ventilatorjev v ohisju se ne utrne samo solza...dobis lahko tudi vnetje oci in uses

Ko berem ta naš forum, sem ponavadi kar konstantno v solzah.

NE naročujte več na hoh.de malo si preberite ostale slo forume. Do 16. novembra je bil hoh.de insolventen in je v stečajnem postopku. Ljudje so naročili po par 100 eur zadeve in jih niso dobili + den

Posted Images

V Sloveniji se žal težko dobi kvalitetno zadevo za normalen denar.

Daj nehi no!

Še boljšo. Ne kupim nič več od švabov. Sem kupu komp pred nekaj meseci in mi je že šel ram. Sej vem, itak ga ne delajo oni...

Pa še dražji so.

Kliči agt! Ziher majo kaj dobre robe.

glej, jaz sem se samo opravičil, da me mogoče ne bo. nobene debate nisem odpiral. Glede na tvoj pc, pa vidim, da ne potrebuješ hardware-a enakega cenovnega razreda kot jaz in bom pač prišel dirkat ko bom mel PSU, ki bo ustrezal mojim potrebam.

Sicer smo malo offtopic, ampak vseeno, ce ima kdo kaj naprodaj... single line 12V@65A+, vsaj 4x pci-e, firma:(corsair, pcp&p, lepa, ocz), dober load, obvezno NEmudolaren.

Jaz imam tega,ampak bo zgleda prešvoh: http://www.bolha.com/racunalnistvo/ohisja-napajalniki/napajalniki/p-napajalnik-gigabyte-odin-pro-550w-novo--1295203602.html

pa še modularen je. Sicer ne vem zakaj kupuješ ravno in izrecno Ne modularnega,ampak ti že veš kaj delaš ;)

Dovolj offtopica, samo odgovrim še na vprašanje.

V linku ni moj napajalnik, ampak gre za identične probleme modularnega napajalnika. Poslikan PSU je višji razred (Corsair AX860).

http://www.jonnyguru.com/forums/showpost.php?p=103086&postcount=14

Za velike obremenitve je dobro imeti čim manj spojev. Konektorji, ki so namenjeni za priklope grafičnih (crimpi) so po večini par centov vredne zadeve, tiste boljše stanejo 4x več oz. ko greš predelovat kabel za eno grafično je to takoj 5€+. Navadni crimp (Part Number 0457501111) je testiran na 30(!) priklopov/odklopov, boljši pa na 250. Torej, če vzameš grafično iz računalnika 30x, si prekoračil njegov limit in kontakt več ni najboljši. Začnejo se pojavljat preskoki iskric (ki na začetku niso problematični in vse dela normalno, dokler ne pride do prevelikih obremenitev). Čez čas (par mesecev pod obremenitvijo) pride do korozije/degradacije. Če imaš srečo pobere varovalko pri prevelikem toku, če nimaš se zaveda dobesedno vžge. Sam sem doma lotal in predeloval strežniške napajalnike (1,2kW) za uporabo 6grafičnih kartic v enem PCju in so mi zadeve malo bolj jasne kot to misli Bonča, ki mora vedno imeti prav. Pač napajalnik bom kupil, ko ga bom. V prvenstvu vas je dovolj, sam pa zaradi 1 dirke na mesec ne mislim metat 50€ več za napajalnik v Sloveniji, da bom ga imel drug dan doma.

Ena slika s spleta kako zgledajo 24pin ATX konektorji na mojih zadnjih 3 napajalnikih:
http://cdn.overclock.net/0/0d/0df3844a_vbattach162927.jpeg

In za to se ne splača prit na dirko na silo! Nekateri uporabljate računalnike za splet, drugi za službo in podobne zadeve. Nekatere pa nas veseli bolj hardware, ki je stabilen pod obremenitvami, ki jih z igricami ali "renderji" ni možno doseči (pa še to so obremenitve na kratki rok, katere sploh niso problematične). BTW, v PCP&C 750W CF napajalniku mi je razneslo kondenzator, ki je narejen, dapreživi delovanje na 105°C 3000h. Takšne temperature v napajalniku z nabijanjem igric ni možno doseči, pa če zaviješ pc v 2 deki.