B_U_R_I 3 290 Napisano September 5, 2014 Share Napisano September 5, 2014 Vidim, da se je RAM spet podražil k svinja. Jaz sem dal pred 2 letoma za Corsair 16GB KIT PC3-12800U DDR3-1600 CL9 Vengeance 71€ Zdej je pa to več kot še enkrat dražje Citiraj Link to post
Mitja Bonča 583 Napisano September 5, 2014 Share Napisano September 5, 2014 Bom sprobal enega in drugega ločeno z memtest86+, pa da vidim kaj bo. Je mogoče da je kaj narobe tudi z ssd-jem? Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano September 5, 2014 Share Napisano September 5, 2014 Ta test nima veze z diskom, tko da ne, razn če maš še kake druge probleme s kompom. Citiraj Link to post
Mitja Bonča 583 Napisano September 5, 2014 Share Napisano September 5, 2014 Vem, ampak ne vem kaj povzroča bluescreene. Sumim na ram, vsaj program je pokazal napake. Lahko je tudi kaj drugega. Najprej sprobam vsak ram posebej potem pa še disk. Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano September 5, 2014 Share Napisano September 5, 2014 Jaz tudi občasno dobivam blue screen če kaj takega laufa (AC ali kak zahteven program). Mi pa memtest ni pokazal napak, tako da bo verjetno kaj drugega. Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano September 5, 2014 Share Napisano September 5, 2014 Če memtest pokaže napake na ramu, je ram 100% kriv za blue screene. V tvojem primeru skopušnik, pa je potem že veliko testiranja potrebnega da se zve kaj je problem. Ker je mozno vse od plate, do updejtov za windows, driverjev, itd itd... Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano September 5, 2014 Share Napisano September 5, 2014 Možne so tudi dodatne aplikacije v ACju, če se vam ti bluescreeni samo v ACju pojavljajo ... Citiraj Link to post
Mitja Bonča 583 Napisano September 5, 2014 Share Napisano September 5, 2014 Možne so tudi dodatne aplikacije v ACju, če se vam ti bluescreeni samo v ACju pojavljajo ... Nisem ziher, appsov razen orig. nimam, to sem mi je začelo dogajati šele včeraj, v 3ds maxu je vse delalo skoraj super, razen tega, da se mi je program kar obesil to pa traja že 3 dni. Je tudi to možno krivda rama? Pa brez bluescreena. Aja b.s. se mi je pokszal še 2x ob zagonu winsov. Ram a? Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano September 5, 2014 Share Napisano September 5, 2014 Verjetno, sploh če ti memtest kaže napake ... Citiraj Link to post
Mitja Bonča 583 Napisano September 5, 2014 Share Napisano September 5, 2014 Kupu now ram (8gb). No, prej pa še preveril vsak ram in ne boste verjeli, nobene napake! Fak. Kva je tem kompom. Preverjam še disk, če je kaj slučajno z njim. A ma še kdo probleme z AC? ps: tudu disk je vredu. Pojma nimam kva je narobe. Bom probal zagnati AC, da vidim kaj se zgodi. Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano September 5, 2014 Share Napisano September 5, 2014 Prvo kot prvo si naloži nov memtest 5.01 , potem preveri grafično kartico z programom,ki je pisan za tvojo grafikuljo,ker lahko,da ti nagajajo rami na grafiki (malo verjetno,je pa možno). Kakšne imaš temperature proca,grafike,...naredi en stress test grafikulje in potem še grafične na koncu pa še vse skupaj in javi kako in kaj? Lahko bi tudi bil napajalnik kriv. Mu odpove ena linija in nima dovolj napajanja za vse požrešne komponente. Na začetku so simptomi modri zasloni,nato pa se sistem sploh ne postavi na noge. PS: Kar pa se tiče nakupa RAM-a,ni panike,so lahko tudi druge firme in različne latence,ker,če ne navijaš sistema ni panike. Pomembno je le,da so pravilno uparjeni. 1 Citiraj Link to post
Mitja Bonča 583 Napisano September 5, 2014 Share Napisano September 5, 2014 Hvala ti, sporočim, sedaj je vikend in žur Malce možgane na off. Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano September 5, 2014 Share Napisano September 5, 2014 Hahaha ti kar uživaj Ps.: Ful zanimiv način pisanja Citiraj Link to post
Mitja Bonča 583 Napisano October 20, 2014 Share Napisano October 20, 2014 Zanima me, če se da SSD diske priključiti kot Slave? Sem že pred nekaj meseci kupil, o čemer smo govorili tudi tukaj na forumu, enega Samsunga 840 (128GB), ki je sedaj kot Master, poleg imam še enega Old-School disk. Sedaj bi si kupil pa še en dodaten disk, ker je placa premalo. Se da ta dodaten SSD disk prilkjučiti kot Slave? Se ne spomnim najbolje, če ima kakšne jumperje zadaj, zato raje vprašam! Hvala Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano October 20, 2014 Share Napisano October 20, 2014 Nima veze pri SATA diskih, ni več MASTER/SLAVE, ker je vsak disk na svojem kablu. Glej samo da maš na plati dovolj SATA priključkov (kar ne dvomim) Tko da lahko kolikor imaš priključkov SATA, toliko diskov priklopiš (-1 za optično enoto če jo imaš priključeno na SATA) 1 Citiraj Link to post
Recommended Posts