Skoči na vsebino

Računalniki

gregor vodicar

Recommended Posts

• Odgovori 630
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

...ja od 9-ih ventilatorjev v ohisju se ne utrne samo solza...dobis lahko tudi vnetje oci in uses

Ko berem ta naš forum, sem ponavadi kar konstantno v solzah.

NE naročujte več na hoh.de malo si preberite ostale slo forume. Do 16. novembra je bil hoh.de insolventen in je v stečajnem postopku. Ljudje so naročili po par 100 eur zadeve in jih niso dobili + den

Posted Images

Če memtest pokaže napake na ramu, je ram 100% kriv za blue screene. 

V tvojem primeru skopušnik, pa je potem že veliko testiranja potrebnega da se zve kaj je problem. Ker je mozno vse od plate, do updejtov za windows, driverjev, itd itd... 

Možne so tudi dodatne aplikacije v ACju, če se vam ti bluescreeni samo v ACju pojavljajo ...

Nisem ziher, appsov razen orig. nimam, to sem mi je začelo dogajati šele včeraj, v 3ds maxu je vse delalo skoraj super, razen tega, da se mi je program kar obesil to pa traja že 3 dni. Je tudi to možno krivda rama? Pa brez bluescreena. Aja b.s. se mi je pokszal še 2x ob zagonu winsov. Ram a?

Kupu now ram (8gb).

No, prej pa še preveril vsak ram in ne boste verjeli, nobene napake! Fak. Kva je tem kompom.

Preverjam še disk, če je kaj slučajno z njim. 

A ma še kdo probleme z AC?

ps: tudu disk je vredu. Pojma nimam kva je narobe. Bom probal zagnati AC, da vidim kaj se zgodi.

Prvo kot prvo si naloži nov memtest 5.01 , potem preveri grafično kartico z programom,ki je pisan za tvojo grafikuljo,ker lahko,da ti nagajajo rami na grafiki (malo verjetno,je pa možno). Kakšne imaš temperature proca,grafike,...naredi en stress test grafikulje in potem še grafične na koncu pa še vse skupaj in javi kako in kaj? Lahko bi tudi bil napajalnik kriv. Mu odpove ena linija in nima dovolj napajanja za vse požrešne komponente. Na začetku so simptomi modri zasloni,nato pa se sistem sploh ne postavi na noge. 

PS: Kar pa se tiče nakupa RAM-a,ni panike,so lahko tudi druge firme in različne latence,ker,če ne navijaš sistema ni panike. Pomembno je le,da so pravilno uparjeni.

• 1 month later...

Zanima me, če se da SSD diske priključiti kot Slave?

Sem že pred nekaj meseci kupil, o čemer smo govorili tudi tukaj na forumu, enega Samsunga 840 (128GB), ki je sedaj kot Master, poleg imam še enega Old-School disk. Sedaj bi si kupil pa še en dodaten disk, ker je placa premalo. Se da ta dodaten SSD disk prilkjučiti kot Slave? Se ne spomnim najbolje, če ima kakšne jumperje zadaj, zato raje vprašam!

Hvala

Nima veze pri SATA diskih, ni več MASTER/SLAVE, ker je vsak disk na svojem kablu. Glej samo da maš na plati dovolj SATA priključkov (kar ne dvomim) 

Tko da lahko kolikor imaš priključkov SATA, toliko diskov priklopiš (-1 za optično enoto če jo imaš priključeno na SATA)