alkoro 676 Napisano September 10, 2015 Share Napisano September 10, 2015 (urejeno) Ohišje je pa tole http://www.thermaltakeusa.com/Chassis/Mid_Tower_/V_Series/C_00001178/V9/design.htm , brez zgornjega 23cm venta, saj se mi je le ta po dveh letih razletel na prafaktorje (poceni in tanka plastika).Sama kakovost ohišja ni ravno najboljša, ampak to opaziš samo pri sestavi pc-ja.Če bi sedaj kupoval ohišje bi verjetno vzel http://www.mlacom.si/ohisja/corsair-carbide-400r ter noctua/thermaltake ventilatorje Sprednji ventilatorji so učinkoviti le v primeru, ko pred njimi ni diskov / ohišja za diske, v nasprotnem primeru se celoten potisk ventilatorja izgubi Uredil September 10, 2015 - alkoro edit Citiraj Link to post
Lojzze 196 Napisano September 10, 2015 Share Napisano September 10, 2015 @silicijeva dolina ob tako urejenem ohišju in čudovito izvedenem prepihu se človeku utrne solza Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano September 10, 2015 Share Napisano September 10, 2015 @silicijeva dolina ob tako urejenem ohišju in čudovito izvedenem prepihu se človeku utrne solza Ko berem ta naš forum, sem ponavadi kar konstantno v solzah. 5 Citiraj Link to post
AliBuggy 1 008 Napisano September 10, 2015 Share Napisano September 10, 2015 @silicijeva dolina ob tako urejenem ohišju in čudovito izvedenem prepihu se človeku utrne solza ...ja od 9-ih ventilatorjev v ohisju se ne utrne samo solza...dobis lahko tudi vnetje oci in uses 5 Citiraj Link to post
Lojzze 196 Napisano September 10, 2015 Share Napisano September 10, 2015 @silicijeva dolina ob tako urejenem ohišju in čudovito izvedenem prepihu se človeku utrne solza ...ja od 9-ih ventilatorjev v ohisju se ne utrne samo solza...dobis lahko tudi vnetje oci in uses kaj pa rineš pol glavo v kišto mudwell Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano September 11, 2015 Share Napisano September 11, 2015 @alkoro - pri tem tvojem testu si napisal, da so bili vsi venti na istih obratih - razen stranskega. A to vključuje tut vente na grafični(h), procu in PSU? Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano September 11, 2015 Share Napisano September 11, 2015 (urejeno) Za PSU ne vem, ker nima senzorja, pa itak nima veze ker zrak zajema in oddaja izven ohišja.CPU venta imam nadzorovana s programom SpeedFan in sta nastavljena na fixne obrate.GPU vente imam nadzorovane s pomočjo MSI afterburnerja in se vrtijo konstantno na 60% (Pri tem procentu jih ne slišim pa sovražim da so avtomatsko venti na 0% vklopijo se pa samo po potrebi).Ostali ventilatoji pa so nadzorovani s scythe krmilnikom obratov na katerega je tudi vezan ta stranski ventilator. Če povzamem noben ventilator v ohišju ni nastavljen na temperaturno vodenje obratov ( razen mogoče PSU ) ampak so vsi na fixnem speedu. Uredil September 11, 2015 - alkoro Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano September 11, 2015 Share Napisano September 11, 2015 No to me je zanimalo. Če ne bi bili, bi lahko tam, kjer si imel ti ta stranski intake nastavljen na 0RPM, ostali ventilatorji kompenzirali in pač ne bi opazil razlike. Če so fiksni pa je ta test toliko bolj legit Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano October 12, 2015 Share Napisano October 12, 2015 Bi znal kdo pomagat, zakaj mi občasno RAM zabija na polno? Komp začne ekstra počasi delat, če je kakšna muska vklopljena začne nekaj hreščat (oz. bi rekel da zmrzne), v Task Managerju kaže pomnilnik na 99%. Imam Win10, računalnik pa i7 4770, 16GB 1866Mhz RAM, SSD Samsung 850EVO + Kingston 120GB, matična plošča MSI B85-G43, grafična pa GTX760.Ubistvu se je začelo dogajat, odkar se je formatiralo in vstavilo dodaten SSD disk, na katerem so sedaj Windowsi. Ne bi pa rad še enkrat formatiral Poskusil sem že z IOLO System Mechanic, ki je našel nekaj težav in naj bi jih odpravil, ampak ni nič boljše.Hvala za pomoč Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano October 12, 2015 Share Napisano October 12, 2015 Kateri proces ti pa uporablja ves RAM? V TaskManagerju vidiš ... Citiraj Link to post
AliBuggy 1 008 Napisano October 12, 2015 Share Napisano October 12, 2015 bom na slepo ugibal...Chrome? Citiraj Link to post
zamex23 1 242 Napisano October 12, 2015 Share Napisano October 12, 2015 Men se je sam dogajal na windows10 ko sem upgrejdu iz 8ke. Da mi je na 15 minut do pol ure računalnik zatrokiru za sekundo, med igrcam, netom, biločem...po formatu zdej spet dela tak ko more. Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano October 12, 2015 Share Napisano October 12, 2015 Ubistvu mi v Task Managerju ne kaže, da bi kakšen program porabljal ogromno pomnilnika. Sedaj sem probal nekaj izvozit v Photoshopu (Lightroom), pa porablja tam do 2GB, skupaj vsi programi okrog 33%. Nazadnje, ko je zatrokiral, sta bila odprta mislim da Photoshop in Lightroom, ampak za nobenega ni kazalo da bi porabljal več kot 500MB. Chrome mi porablja okrog 400Mb (vsi zavihki skupaj). Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano October 12, 2015 Share Napisano October 12, 2015 Lahko maš pa zjeban disk in ti samo format pomaga. Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano October 12, 2015 Share Napisano October 12, 2015 Pa je kakšna možnost, da ugotovim da je res disk, preden formatiram? Citiraj Link to post
Recommended Posts