Skoči na vsebino

Računalniki

gregor vodicar

Recommended Posts

Živjo!

Jest sm odpru novo temo, ker imam en hud problem z mojim ekranom. Medtem ko delam na računalniku se mi kar uklaplja meni za nastavitev ekrana(širina, svetloba kontrast,ipd.) ter mi blenda sredi ekrana.

Ma kdo kakšno idejo kako to odpravit? Res mi ni jasno kaj bi blo to? Mogoče tipka stik dela al kva?

• 1 month later...
  • Odgovori 630
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

...ja od 9-ih ventilatorjev v ohisju se ne utrne samo solza...dobis lahko tudi vnetje oci in uses

Ko berem ta naš forum, sem ponavadi kar konstantno v solzah.

NE naročujte več na hoh.de malo si preberite ostale slo forume. Do 16. novembra je bil hoh.de insolventen in je v stečajnem postopku. Ljudje so naročili po par 100 eur zadeve in jih niso dobili + den

Posted Images

Ja skor ziher je stik na tipki... zdej pametno svetovat je teško... probej mal podrkat tipko če bi nehalo... zna pa bit problem da ta tipka v prihodnje ne bi več delala...sicer pa itak vse te nastavitve lahko narediš tudi v winsih :D

sigurno je kontakt v tipki mrzel.. in se ob treslajih premika in stika ter prekinja... tudi temparatura igra tu vlogo...

edina pametna rešitev je, da poizkusiš zadevo razstavit, in poiskat kje je problem pri stikih. marsikater ekrat ima vsaj delno ločen del za uporabniški vmestnik in bi moral biti temu primerno tudi fizično ločen od samega ekrana oz zaslona LCD...

tako da.. power off, iz omeržja iztaknit.. in pomerit kak kontakt z kakim multimetrom za elektroniko :)

have fun pri raztavlanju..

in še en nasvet, delaj na dokaj doplem, sobna tem (25°C recimo) in nič na silo.. ker ne boš zadeve spravil nazaj če boš polomil kako plastiko.

ps: dostikrat se kak vijak skriva pod kako nalepko ali "gumjastim" podstavkom..

HF

• 4 weeks later...

Kar je od vključno ati HD4850 naprej bo delalo vredu. Rama mej vsaj 2 giga, glede na to da je zdj še poceni boljš da maš 4gig.

Procesor pa vse od i3 oziroma e6xxx naprej.

To je res, ampak izogibaj se nvidia graficnih kot hudič križa, če se najbolj posvečaš igram Race07 + modi in rfactor...

Kaj pa je z nvidia grafičnimi narobe?

Meni zaenkrat dela z NVIDIA GeForce GTX 280 vse ok!

nvidia ima velke probleme z gmotor pogonom. Na Race2Play kjer smo prefural ze nevem kok dirk, se na vsake tolk časa pri kakšnem (ne vedno istem) nvidia uporabniku pojav ena pi***rija in freezne ekran, fukne v winse, v najslabših primerih pa ko se vrneš v igro imaš vse texture zmešane, kot bi bil na drogah. In je skoraj nemogoče furat.

Ja jest bi ti tut priporočal ATI-jevo kartico. Do sedaj vsak ki je imel probleme (z rFactorjem) Je imel nvidia kartico, ravno zaradi gmotor pogona, kot so že prej napisal. Sam imam neko hd4570 (neki tazga:D) pa mi rFactor in race on delata čisto uredu, brez kakšnih problemov zaradi grafike ali kaj podobnega. Rami so pa itak že tok pocen ratal d se ne splača šparat na teh zadevah.

p.s. Ekrana mi ni uspelo raztavit, k nimam živcev za te zadeve (po*****a plastika), sm pa tipko fizično loču tko d je zdej mir :twisted: