50keda 44 Napisano September 2, 2019 Share Napisano September 2, 2019 (urejeno) Tak pa še jst odprem thread, da ne bom v idejah preveč spammal. Tudi jaz sem se odločil, da si končno nardim ročno in sem trenutno pri delujočem prototipu: Trenutno izgleda strašno, ampak taki pač so prototipi, torej na kratko o projektu: 1. Uporabu bom Arduino Nano, tapocen verzijo iz kitajske, baje je stal 3-4 dolarje 2. Potencimeter (na prototipu je iz sesalca, za končni izdelek, grem kupit novga) 3. Za branje serial porta bom uporabu python in pa uinput-python projekt, s katerim se ustvari virtualni joystick in emitira osi 4. Ogrodje in ročne spretnoti (za finalno verzijo sem naročil tole: link, trenutno pa kot je vidno na sliki, OSB plošča, alu-plast ror od centralne in kup odpadnega materiala ter M4/M5 šraufov) Se nadaljuje ... ko kitajska roba prispe Uredil September 2, 2019 - 50keda 4 Citiraj Link to post
50keda 44 Napisano September 3, 2019 Avtor Share Napisano September 3, 2019 Med tem, ko čakamo dele iz kitajske, sem si dodelal software. Prototip se mi uspešno javla v DR in AC, kot samostojni device. Takle se javla v DR: 1 Citiraj Link to post
50keda 44 Napisano October 10, 2019 Avtor Share Napisano October 10, 2019 Tako po mesecu čakanja, se projekt končno premika, Kitajska je daleč naša carina pa počasna (na konc je sama ročna bla 24€ + 12€ carina). No potem pa smo začel s predelovanjem: odstranjevanje valja, izdelava stojala in pritrjevanje potenciometra. Ostaja mi še pritrjevanje arduinota. Včeraj sem delal še jeziček za premikanje potenciometra, trenutno pa zadeva izgleda takole: Zdej je pa na vrsti še polishing: inox zadeve spolirat, kar je pa navadn pleh pa pobarvat na črno. Over and out 5 Citiraj Link to post
50keda 44 Napisano October 12, 2019 Avtor Share Napisano October 12, 2019 Tako, končno sem meu čas dokončat projekt: barvanje, poliranje, namestitev arduinota v škatlico! Takole smo zategovali zadnje šraufe: Iz zadnje strani imamo mini USB vhod: Takole pa zgleda končen izdelek: Kaj pravite, bo za uporablat? 8 Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano October 12, 2019 Share Napisano October 12, 2019 Ročna bo večna, bo prej miza šla Citiraj Link to post
sniperprof 67 Napisano April 20, 2020 Share Napisano April 20, 2020 Da ne bom še ene teme odpiral, bi pa rad pokazal dokaj simpl in robustno DIY zadevo, ki je nastala zaradi ralycross prvenstva 😅. Sila na 250mm ročici je malo manj kot 2kg, deluje na vzmet, hoda ima 7cm, vezana je v obstoječi buttonbox v katerem je arduino pro micro in ta se predstavlja kot HID device (tipkovnica/joystick) tako da ne potrebujem dodatnega softwera. Lahko preklopim iz analogne v diigitalno, torej lahko je axis ali pa pritiska tipko. https://drive.google.com/file/d/19RqyPvvcnQUYNNcauxZMyB4p8EBcEFJ9/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/19aS09Y5M_FA-VrhXj5QDPriFyf8dd2Rk/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/19Y5NdpFCMTsWsk_a3XZNgaZMu_z7ti3h/view?usp=drivesdk Prevelike slike zato sem moral dat linke 🤷♂️ 4 Citiraj Link to post
Recommended Posts