Skoči na vsebino

Ostalo & Traparije

KRUH

Recommended Posts

Zelo lepo napisano in se tudi strinjam... če ne voziš prehitro ali pod vplivom alkohola, se ti ni treba nič bat. To pa še ne pomeni, da so visoke kazni pravilna rešitev. Če že, potem švicarski sistem - glede na dohodek. Enemu, ki mesečno nese domov 10.000€ pomeni jurja kazni nekaj čisto tretjega kot če se zgodi to nekomu z 600€ plače.

Prav žalostno je, da se kulture vožnje ne da na hitro vpeljat... glede na izkušnje po Skandinaviji bo minilo še dosti let preden bomo na njihovem nivoju.

Oh well... glede na to da sem konstantno bankrot, bomo pač vozili po omejitvah :oops:

• Odgovori 2,9k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pozabil prilimat še mal RL vozikanja med prazniki. Po dveh letih sem se končno spet spravil in je bil že skrajni čas ker sem že fejst pogrešal in pozabil kolk fun je to ne glede na to kaj voziš ! Za

Posted Images

Tako je Tomaž. Glede na mesečni dohodek je tisto pravo in tudi najbolj pravično. Ne pa, da mora potem en revež s 500€ plače zaradi trenutka nepazljivosti plačevati eno faking kazen, ki je praktično večja od njegove mesečne plače. To se meni zdi totalno zgrešeno in požrešno do amena. Sej večina nas (vas) vozi po omejitvah ampak tudi kdaj pa kdaj pride kakšen slučaj, da se zmotiš in greš par km prehitr in evo ga ... se kr strinjam z vsemi tukaj, samo z našo vlado ne ... [opa][iz]

Saj to je to... nepazljivost. Bom dal kar en primer izpred dveh treh let. Mama ima Fiata Uno 1.0 (beštija z 45hp) in se peljem bogve kam po bogve kaj. Kasneje tisti dan pa z očetovim avtom (njemu se samo ne da pa mene pošilja :D), ima pa Mareo jtd. Pri istih občutkih sem se v Mursko pripeljal 30km/h hitreje... pa ne ker bi hotel, enostavno je bilo vse tiho :oops:

Sam sem plačal kazen ene 3x in niti enkrat nimam kaj za rečt, peljal sem hitreje kot je dovoljeno. Je pa bilo to še v časih ko sem prekoračil v naselju 22 (policaj je priznal 19), položnica 15k SIT in 7500 v osmih dneh (30€). V letih lahko štejem kdaj sem se spet spozabil. Nekomu, ki ima dosti denarja, to ne pomeni čisto nič.

Škoda no, ni sistem dobro poštiman ampak kaj čmo. Dejstvo je pa, da sem si včasih na kaki osamljeni upal malo privoščit... zdaj že dolgo števec na navadnih cestah ni šel čez 100. Preveč bi bolelo. V naseljih pa mam itak vedno ogledala polna ker peljem samo ca. 55 [Joj]

Pa še ena glede avtošol. Ko sem delal izpit za avto, ni bilo najbolj luštno. Komaj ko sem v Mariboru delal izpit za motor, sem videl kaj dejansko pomeni imet dobrega inštruktorja tako da bi lahko kaj naredili na temu.

Pa še enkrat... če si najprej v glavi ne poštimaš, pol bodo kazni pa tudi kakšen bum :)

to je samo lupanje bogega naroda!

politiki se vozijo pijani zakajeni in se nevem kaj vse pa je do zdaj kdo kaj placal ali nastradal :twisted:

Nase vozniške kulture nebo spremenila nobena še tako visoka kazen [smoke]

pri nas je treba zgradit eno dirkališče(za nas [dance] ) uvest šole in tečaje varne vožnje in bi bilo na cestah dosti boljše

da pa se ne pogovarjamo sploh o cestah kakšne imamo tukaj se lahko z afriko primerjamo pa še to tam na podeželju afrike (to je kaj se tiče varnosti cest) [it]

Glede avtošol, mislim da se najbolš naučijo vozit v Ljubljani, Mariboru in Celju..enostavno, velik križišč obdelaš, velik več situacij ker je gneča velik večja kot pa v nekem mestu v vukojebini. Da pol sošolc ki je štorast da te kap nardi v 25 urah js pa v 36 pove dost(oba sma v prvo), ker kaj je to njemu ko ne more v Krškem nikjer zasrat ker sta 2 semaforja pa eno krožišče, pa še inšpektorji so bolj po domače [Jaoo] . Sicer pa sm tak len voznik da gre še men na živce, tako da se mi ne da hitr vozit in me ne skrbi za kazni [krniki] . :lol:

Sej, če delaš v Krškem še ne pomen da boš vozil tudi samo po Krškem. Mene vsako uro tera po celem posavju tako, da imaš in križišča in semaforje in dela na cesti in gnile tesne hribske ceste, železniške prehode ... Inštruktor ti pa itak pove kaj moraš naredit in kaj si zajebu, potem pa podebatira kako napako odpravit in podobno. Druga itak nima. :wink: