Skoči na vsebino

Ostalo & Traparije

KRUH

Recommended Posts

• Odgovori 2,9k
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pozabil prilimat še mal RL vozikanja med prazniki. Po dveh letih sem se končno spet spravil in je bil že skrajni čas ker sem že fejst pogrešal in pozabil kolk fun je to ne glede na to kaj voziš ! Za

Posted Images

Osebno sem se lotil tega projekta in delam na njemu ze dolgo časa ... in si redno zapisujema s prijateljem:

Škoda fabia 1.4 (2002) bencin pri družbi Petrol: 6.85 l/100km (Št.zapisov preko 50)

Škoda fabia 1.4 (2002) bencin pri družbi OMW: 6.32 l/100km (Št.zapisov preko 50)

Škoda fabia 1.4 (2002) bencin pri družbi AGIP: 6.15 l/100km (Št.zapisov preko 50)

Hyundai accent 1.5 (2007) Diesel pri družbi Petrol: 5.90 l/100km (Št.zapisov preko 50)

Hyundai accent 1.5 (2007) Diesel pri družbi OMW: 5.77 l/100km (Št.zapisov preko 50)

Hyundai accent 1.5 (2007) Diesel pri družbi AGIP: 5.25 l/100km (Št.zapisov preko 50)

Zame osebmo je Agip najbolsi v Sloveniji... saj po mojih testih hehehe... Petrola pa nemorm vidt , razen ce je nuja ali pa ce kdo drug časti bencin :D , sem slisal da zaradi petrola slo ze veliko pump pri avtomobilih... Ko so zamenjali bencinski servis ni bilo teh tezav... je pa res spet odvisno od avta. Ko sem testiral sem se vozil skoz enako relacijo.. s tem da sem peljal od 100km/h do 120 km/h max :D kar je pa zelo tezko hahah :D.. moram pa se povedati to ..da ima OMW spet nek nov Bencin neki maxmus pro :D ze neki časa in ko sem probal , sem imel občutek na oko da kar nekaj kilometrov več narediŠ samo moram pa se bolj konkretno potestirati. Mogoče se enim zdijo take stvari neumne sam jaz pravim da razlika je vidna... sevede nekje je res odvisno od avta kaj mu paŠe.. samo cez leto se pa kar dosti preŠpara liter na liter se pozna :D

Evo mi o bencinu :P ..... Cene pogonskih goriv so se opolnoči zvišale, tako da moramo za bencin po novem odšteti največ do zdaj. Neosvinčeni 95-oktanski bencin stane 1,328 evra, neosvinčeni 100-oktanski bencin pa 1,341 evra. Super še mal pa bom avto prodal pa se z busom vozu :S

Pršparali boste liter na leto, kaj pa vem če so ti izračuni smiselni. Niste šteli dela, ki jih mate od izračunov. :D. Neke centilitrske razlike, je lahko vzrok kdo ve kje, pol pa se pelješ zarad te razlike tankat 10km stran in je spet vse izgubljeno.

Zgleda da tudi bencinarji vozite kot polži hahaha.

Sicer je vzorec premajhen za realno sliko, se pa ustvarja...

Poraba Diesel pri družbi Petrol: 5,83 l/100km (št. zapisov: 6)

Poraba Diesel pri družbi OMV: 6,35 l/100km (št. zapisov: 2)

Vozim bolj ali manj iste relacije s praktično istim tempom. Zima ni kriva, saj je včerajšnji izračun pokazal 5,74l /100km. Moj Fiat očitno preferira rdeče pred zelenimi [iz]

Tud moj Fiat je OMW odklonil, tak da mi je ostal Petrol, Agip je pa predalč od mene stran, da bi se splačalo. :)

Ja samo za resne teste je treba it večkrat zapored na isto pumpo it tankat. Recimo stare petrolove pumpe imajo take ročke, ki so bolj ravne in pride konec cevi mogoče cm ali dva višje kot pri nekaterih. Zato tam recimo lahko natankate liter ali dva več, kot nekje drugje. Tudi sam sem večkrat debelo gledal, kako lahko recimo natočim 2 litra več v tank, ampak ko sem pa s tankom odpeljal 30-40km več, mi je bilo hitro jasno. Moje mnenje je, da je bencin pousod isti.. vsaj na večjih bencinskih servisih. V tistih lokalnik pa itak vemo, da gledajo na vsak cent in radi še kakšen literček neosvinčene vode not spustijo.. Zavedat se je treba, da ves bencin pride iz koperskih terminalov, kjer lahko vidite petrolove in omwjeve tovornjake...

Sam osebno sicer raje tankam na OMWju, ampak enostavno zato, ker sem navajen na to.. Neke hude razlike v porabi pa tudi nisem opazil. Razlika je predvsem med letnimi časi, saj pozimi pokurim cca 0,5-0,7l/100km več, kot poleti, ko je ta poraba cca 5.5l.

Recimo stare petrolove pumpe imajo take ročke, ki so bolj ravne in pride konec cevi mogoče cm ali dva višje kot pri nekaterih. Zato tam recimo lahko natankate liter ali dva več, kot nekje drugje.

Ročka gor ali dol... če tankam vedno tako visoko, da vidim nafto v cevi se ne zmotim več kot 0,5 dl. Naredil sem pa prej 50km manj kot kaj drugo, pa sem natankal več.

Sicer pa nisem hotel podžgat debate z mojim postom, jasno je da več dejavnikov vpliva na porabo. Jaz bom dal še eno možnost omv in probal priti na minimalno možno porabo. Če bo previsoka, se mu bom izogibal. To pač ni objektivna zadeva :)

Ja jaz se strinjam da razlike so.. ce ne drugega tudi ce ne bi bilo razlike ... je pa razlika v kakovosti bencina OMW , AGIP proti Petorlu zelo velika ,, je pa res vsakemu avtu nekaj paše :D Ker pac kar je Slovensko je slabo :D hehehe saj vemo a kupis milko v millerju :D (k je iz nemcije), mehčalec itd al pa milko v intersparu ali tušu k je najvrjetneje iz polske , v mojih oceh je razlika velika :D v ceni pa vcasih celo canejsa v millerju :D

Kar se tiče rabljenih avtov pri nas je pomoje tudi faktor na katerem gorivu je bil avto večinoma. Prejšnji lastnik mojega je stalno hodil na Petrol, ker jo je pač imel pred nosom dobesedno... Ko sm se jst za hec spravu nalit MaxxMotion od OMW, ga je avto hotu skozlat. :D Poraba je bla občutno višja, pa še cukat je hotu pizdun. Ko sm spraznu kesl, nazaj na Petrol 95 in je lepo zlezlo nazaj pod 7l na 6 in se je mašina umirila. Vozim se pa na eni in isti poti, še šaltam skos isto. :lol: