Skoči na vsebino

Splošna debata (started by mancSLO)

Recommended Posts

• Odgovori 167
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Evo, stvar je taka. Postavil sem tri 24/7 serverje (AC, rF2, R3E) za potencialno touring prvenstvo. Treba bo še potestirat če lahko vse trije naenkrat tečejo brez problemov. AC Server name

Mogoče se javimo še tisti, ki bomo probal peljat karkoli bo organizirano. Čas za furat si bom probal nekako najt, za organizirat pa vem koliko ga pobere in ne bom nič obljubljal pomoči. Seveda, če bom

Lepo, da gre enkrat debata v smer koncepta prvenstva in ne naslova igre v kateri se bo vozilo. Je pa res, da trenutne razmere na trgu narekujejo, da se ne da v vsakem naslovu vozit vsega. Ključnega po

Posted Images

Če sm jaz trol udri miki....akcija zakaj ne, vam hočem mogoče slabo, ali se delam iz vas norca, ali kaj podbnega?

57x omenjaš da je bil fwd, rade volje bi bil zraven, ampka koliko vas je pa vozilo?

ne moreš naredit neko prventsvo vozijo pa ne vem 5, 6 ljudi..če se motim dejte me popravit...

še enx nič slabega nočem, sm jasno mi ni ker vem da vas je veliko ki vozite tukaj tam drugje, da se madona ne more dobit pa 20 ljudi in naredit tekmovanje vsaj 3 mesečno, mi pa žal ni jasno, res ne vem kaj je bilo 2,3 let nazajd  drugače...

Deli na drugih straneh
Pred 13 urami , Mitja M. je napisal:

Vi dva delujeta kot, da vam je portal bilo kaj kriv...bah 🤔

Portal kriv, zakaj pa ?? organizacija kriva, ...ne vem nimam 100% info in ne rad koga krivim, sicer pa obrni zgodovino za 3leta nazaj nas je blo zmer 25 ki smo rade volje resno in nedelje in čez teden treninge na polno vozili, ja folka vsaj od 20 do 30 kosovo....3leta nič, ni iger, je kriv portal, je kriv urok....ne vem, mene to ne zanima, me pa preseneča da se v 2letih dni ne more nabrat 20 folka ki neki radi vozjo...to mene le preseneča, vse ostalo ni omembe vredno...

Še en x nočem vas sekirat, nočem govorit da je dko ne sposoben, nočem blatiti nobenega, sm mi pa ni jasno da radi furate, da vas je kr nekaj folka, ampak da se ne more skupaj dogovrorit, da se vozi ne vem asseta ali karkoli, me pa resno preseneča, brez zamere do vseh...

Deli na drugih straneh

@play 3 leta nazaj ti že 5 let nisi vozil na sloracingu. Pa dobro si napisal, nimaš info, živiš v simbin časih in očitno misliš da se ni nič spremenilo v zadnjih letih. Tvoj "mi" pa obstaja samo pri ps4.

p.s. prejšnji teden se je ugasnil en forum, ki je živel zelo dolgo, še lani so napolnili 30 slotov na serverju, zdaj jih 5 ne morejo. Pa itak bv to pišem, ker boš samo svoje dalje gnal 😕

Deli na drugih straneh

Tak portal (zelo ozko usmerjena veja gaminga) lahko živi le, če se stalno kaj dogaja. Za pridobivanje novih članov in pobiranje donacij je seveda potrebno več kot eno prvenstvo na sezono. To je podobno, kot bi bil lastnik trgovine in bi imel samo okoli Božiča odprto. To pa ni v domeni uporabnikov, ampak lastnika portala, zato je tudi morebitna debata v tej smeri seveda brezpredmetna.

Če bo kaj organizirano pridte vozit, pa pol jamrite, da je premal dirkanja. Verjetno vam bo Eržen hitr naštimal 2 dirki na tedn, če bo interes.

Ampak ko omneiš ozko usmerjen, dirkačin pa dobrih vsaj 5???  Bi reku da je na ps4 ozko usmerjeno vse skupaj, ampka je en ok špil, folka veliko, kje je keč?? Mogoče bo en omenil da je konzola dostopnejša, ali igre, ali volani, vse je enaka zgodba kot na pcju, s tem da je na ppcju dost več vsega za igrat....to je moje mnenje...

Vemo pa kdaj se vozi, vozi se večina od konc septebra do max maja, sej se ne rabi 12mesecev skupaj dirkat, enako je bil wttc tako urejen....

Deli na drugih straneh
pred 4 minutami, enjoyer83 je napisal:

@play 3 leta nazaj ti že 5 let nisi vozil na sloracingu. Pa dobro si napisal, nimaš info, živiš v simbin časih in očitno misliš da se ni nič spremenilo v zadnjih letih. Tvoj "mi" pa obstaja samo pri ps4.

p.s. prejšnji teden se je ugasnil en forum, ki je živel zelo dolgo, še lani so napolnili 30 slotov na serverju, zdaj jih 5 ne morejo. Pa itak bv to pišem, ker boš samo svoje dalje gnal 😕

Ja 5let se ni nabralo na sloR odajde 16 do 25 folka, al sm bil jaz kje na dolgem dopustu, da sem to spregledal, ja in 5let nazaj se naj je nahitr nabralo blizu 30 folka....ja zakaj omneim ps4, ker mi ni jasno, da je folka lahko LE ZA 1 IGRO ogromno, pa ni SIM igra, je po vaših besedah, meni grde besede arkada, sm folka ogromno, in tudi folka ki da za volan ne vem 600e++ in igra GT SPORT....pa ne delam jaz zdej reklame ali za pc ir ali za ps4 gts, ali za nintendo ne vem kaj, mne je vseen kje je huud špil, al je na ps1 ali na pcju za 1k eur, če je dobra je dorba, če je folk ok da se nabere je zakon, se dela na tem...ja in to je meni pojt , da je folk....NE DA kot smo šli za iR delat, 30 sponzorjev, ne vem kaj vse, 3 direk nas je blo 12, pol pa še 4je...ne vem no...pa je bil iR uredu narejen, uredi slo tekmovanje, trajal bi glih lepo 1let, zaparvu bi tuitsih 60e in uzival, pa ni šlo in  ne....

ja sej to mene boli, da ko rečeš , se je pa en formu ugasnil, kaj hočeš s tem povedat?? se ti zdi OK da je ugasnil, men žal ne, in racing scena živi 10let ali več, in ne moreš rečti da ni napredovala v 10letih, matrd pa dejte pogledat kakšno grafiko imamo sedaj, dobre igre, ma odlične igre, wtcc ptoi tem igram sedaj je bil men arkada, pa je bil tisti moment TOP špil...

in vedno bom naprej metal, da če se nas na ps4 nabare na en j dan, 10 do 15 folka takoj, bi se na pcju moglo vsaj 20++

edin se že ?? mogoče pa potihem farming sim igrate na pcjih, simulacije so vam pa pretežke ratale, mal za šalo...

vseen VSE tole je dobronamerno, da se reč nekam premakne, da se začnete se začnemo druzit igrat uzvita, da nardimo kakšen piknik, ma karkoli, le da vas en x pamet sreča, si VSI rečemo to igro bomo igrali, pa kul bi blo da bi jo res, da vam je do te igre, da pač uzivamo...

jst resno več ne vem kako naj še napišem....da me boste kapiral, kaj hudiča hočem vam dopovedat, glih že 2letdni...

al naj kaj na koncu rečem, je šel MAXEL stran je bil pogrem, je šel MURN stran še en pogreb....ma ne vem, jst sm mnenja da to ni res, da je napak samo v organizaciji, alid a je napaka, da se resno ne moret odličit za en špil in da se ga igra

delat 10x nekih tekmovanj, v f1, v rallyu, ne vem kaj....bo pač tko, 3 do 6 ljudi bo neki igralo, na koncu potegneš črto, noben velik ne igra, ne moreš nekega tekmovanja organizirat...ma če se motim dejte me lepo prosim popravit...hvala!

Deli na drugih straneh

Ti sam ulet vozit, ko bo. Po tvojem pisanju sodeč, bi se strinjal s Tomažem, da nisi ravno na tekočem s PC sceno. Tko, da kr pogumno. Ostali pa isto. Če boste en na drugega čakal in kazal s prstom na druge, ne bo nič.

Primerjavam med konzolami in PC pa se raje na široko izognimo. It's like anti-drug war. It never ends..

Deli na drugih straneh

Cudnim stvarem se cudijo tukaj...

Ze ko se omenja neka zgodovina....preprosta razlaga: vec let, ko se gre nazaj, vec je bilo udelezencev! Zakaj? Eni smo dobili otroke, drugi jebene sluzbe, tretji so enostavno se postarali in dobili druge interese, kar ostane pilotov pa se porazgubi po razlicnih forumih in po razlicnih igrah katerih je iz leta v leto vec....in to je to!

Ze zadnje prvenstvo, kisem imel cast odvozit je izgubilo do zadnje dirke vsaj polovico udelezencev! In to iz zgoraj nastetih razlogov!

Organizator lahko tudi s korenckom v obliki evrov maha pred udelezenci, ampak dejstvo, da se bo do zakljucka sezone izgubilo vsaj polovica voznikov je neizpodbitno...to smo ljudje, in nekatere ko ugotovijo, da vec kot predzadnji ne bo jih enostavno odnese stran, nekateri mislijo, da morejo zmeraj zmagat in ko se to ne zgodi potem izginejo.....ljudje smo, vsi! 

V bistvu me samo cudi ta zacudenost nekaterih...

In da dodam se nekaj ma temo PC in PS! Zadeva je res preprosta, da zakaj so take razlike! Konzola je gamersko usmerjen konjicek, PC je to in se vec! Konzole si lasti po vecini mlajsa populacija, predvsem v primerjavi z PC, in tej imajo vec casa, volje, zelje in potrebe...in kaj je najpomembnejse po mojem je to, da je dooooosti lazje se fuknit na kavc pred TV in prizgat konzolo, pet minut-pet minut, in nekaj odigrat tako, pa makar sezono. PC je zgodba malo drugacna, tudi sam sem imel probleme se vrnit nazaj iz konzole....ampak zdaj mi konzola ne pade niti na misel. Pa naj bojo leta, potrebna zena, zatezen otrok ali pa sluzba od kite, tako je pac ratalo, in verjetno nisem edini, zakaj bi sploh bil...

Zase vem, da neglede na nagrade, neglede na stevilo udelezencev in neglede na konzolo ali PC, bi se udelezeval vsakega prvenstva, ampak zaradi zivljenja ki tece dalje in ki je verjetno pomembnejse od vozakanja se pac ne morem udelezit vsake dirke na katero bi mi pasalo it! Zal!

Sem pa zmeraj za to, da se prvenstva vseeno organizirajo, in enako iz leta v leto, pa naj bo en sam voznik....tudi F1 so zaceli vozit starci in jih na zacetku ni nihce gledal, ampak z vstrajnostjo se pac dalec pride.....

A ni lepo videt da ima prvenstvo spredaj se stevilko, recimo: 7.slo-racing prvenstvo.....ampak, ce se obupa ze po prvem, ker je udelezba nizka,ni kaj sploh se menit naprej!!!

Ko se zadeve obracajo in drugi vidijo kako se tisti edini trije (recimo 3) zabavajo, obstaja velika verjetnost, da bo udelezba tekom sezone narasla! Ampak, ce nekdo zatezi, da je samo do jutri se cas se prijavit pol marsi komu pade vse dol!!! 

Tako, zdaj sem dognal, da je glavni problem v organizatorju, ki postavlja pogoje kateri odrivajo nove udelezbe...vec je pogojev in pravil, manj je udelezbe, vec je kritik in kreganja, vecji je izpad pri udelezbi...

Deli na drugih straneh

Js mam družino, redno 3 izmensko službo, vrt, 4 mačke in kobilo. Pol mam pa še hobije - simracing in še kaj. Familija ne more bit noben izgovor, razen, če so posredi zdravstveni razlogi oz kakšne druge posebne okoliščine. Načeloma imamo pa vsi neke hobije, navade, razvade.. Problem je pomoje bolj to, da nekateri doma nemaju prava na glasu 😇

• Upvote 1
  • Like 1
Deli na drugih straneh

Moja zagretost od včasih pa to kar je zdej je primerljivo s Schumacherjem v njegovih najbolših letih in sedaj po tem ko je napol rastlina...ni tako hudo kot vmes, ko sem vse upostil za nekaj časa...to bi lahko primerjali na primer z njegovo komo po nesreči. Tulk za filing, da se znate predstavljat nivo kulk se men da vozit trenutno. Predvsem je pomagal to, da sem se preselil vmes in zdej ko mi zapaše pač ob enih ponoč pržgem pa odvozim random dirko na AC-ju, ker mi na žalost druge simulacije nekak ne dišijo. 

GTR2, rF, race07 in pa LFS so ble stvari na katerih sem js začel, to je blo noro..in ko začneš na takih stvareh si rečeš, waw ka bo to čez 10 let. In kaj je..bol bogo vse skup. AC je naredu odlično simulacijo Touristdrive za šlajfo, no odkar so par rating sistemov dodal serverji se da še kar lepe dirke odvozit. rF2 mi nekak ni potegnu,  s svojim slabim UI-jem in smešn sistem za mode. LFS je dotrajana, prav tako automobilista, ki se lepo pelje, je pa seveda grafično podn.  iRacing sem sicer ponovno plaču naročnino za en mesec, da mal vidim, vozit rallycross je kr zabavno. Ampak za mene še vedno ni blo pravega naslednika za GTR2...Js velik stavim na ACC in to je za mene edina stvar, ko me še zvabi v prvenstvo trenutno. Razen če nardijo GTR3 od simbina al kdo zdej dela..kar pa dvomim, da jim bo ratal. Js dam dnar na Kunos trenutno.

Forum je pa tako, je al pa ga ni za moje pojme. Discord je trenutno bolj popularna platforma. Js vidim trenutno največji potencial ko izzide ACC v celoti, da se povežemo s Core racingom in z njimi organiziramo prvenstvo. 

@PEK bi se pa lahk nehu s peciklom po gorah vozit

Deli na drugih straneh
Pred 5 urami , Mitja M. je napisal:

Ze ko se omenja neka zgodovina....preprosta razlaga: vec let, ko se gre nazaj, vec je bilo udelezencev! Zakaj? Eni smo dobili otroke, drugi jebene sluzbe, tretji so enostavno se postarali in dobili druge interese, kar ostane pilotov pa se porazgubi po razlicnih forumih in po razlicnih igrah katerih je iz leta v leto vec....in to je to!

Podpis.

Deli na drugih straneh

Problem je seveda tud Discord. Discord je chat app in ne more nadomestit foruma, ker je nepregleden oz. je ful dela, če želiš preglednost. Situacija se z večjim številom uporabnikov le poslabša. Postane povsem nepregledna. Zato ga tud racedepartment nima. Simracing.club ga ima, vendar le za chat. Vsa vprašanja osebje preusmerja na forum, na discordu se jih sploh ne obravnava. To sta ligi, ki uspešno peljeta 10+ sezono in jim število uporabnikov vztrajno raste. Simracing.club ima samo v VEC prvenstvo prijavljenih 296 GTE voznikov. Nemogoče je to hendlat na discordu.

Uredil - 57X
Deli na drugih straneh

Na koncu bomo ugotovili, da ima vsak delno prav. Vse vpliva na udeležbo. Poleg tega je tale skupnost (aktivnih članov) tako majhna, da se pozna vsak izpad. Nekoč je bila tu zdrava osnovna baza voznikov, kjer si težko prišel na server, zdaj ni več praktično nobenega iz te garde - tudi jaz sem prišel par let kasneje... 
Poleg tega smo se razparcelirali po teh par simulacijah, ki so na voljo in potem imamo kar imamo. Realno je po moje edini sim, v katerem bi lahko nabrali 20 igralcev še vedno AC, pa še to je pogojno in dvomim, da bi ta trenutek prišli do številke 10. 

Sezona se je tu standardno furala čez zimo in ob nedeljah, lani smo se poskusili povezati s Core. Prva sezona je bila kul, druga več ne. Nekaj v nedogled organizirat, zato da na koncu odpovemo event ali pa se trije zaje****** pa tudi mene mine. Za take pizdarije je tudi discord dovolj: "ta in ta server sem postavil, tu so linki, gre kdo probat za foro?"

Pa še z osebnega stališča: pri meni se je v zadnjem letu spremenilo marsikaj, dela je bilo ogromno, časa posledično dosti manj. In v takih situacijah jaz raje odigram kaj manj stresnega, kjer ne nucam 1h, da sem komaj med zadnjimi. Endurance eventi v iracingu so mi tudi pasali, ker sem že v začetku leta vedel kako in kaj.

play, tvojega pisanja pa več nisem bral v celoti, preberi si zadnji stavek mojega prejšnjega posta :) 

inhale, exhale - zen mode:
Odprt sem za predloge, tako glede simulacije kot serije. S septembrom lahko začnemo spet malo testirat udeležbo v stilu "server je postavljen, na dan X ob uri Y imamo dirko". Ankete in prijave meni ne pomenijo več kaj dosti, ker se jih več kot polovica tega ne drži... šteje samo kdo dejansko pride.
Zadnja dobra serija, ki smo jo imeli, je bil GT3. Pobrala se je kavcija, imeli smo 19 prijav (od tega je en itak bil neresen tako da sem jaz realno upošteval 18 :D), vozilo nas je pa 16-17 celo prvenstvo, samo na zadnji dirki nas je bilo 13. Ni se za hvalit, ampak število se je odlično obdržalo. Bi bil kdo spet za kaj takega?

• Upvote 1
  • Like 2
Deli na drugih straneh