Skoči na vsebino

Bathurst 12h (10. - 11.2.2018)

Recommended Posts

• Odgovori 264
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Evo še en special event oziroma endurance je za nami. Kaj naj rečem. Spet je bilo top, tako kot je bilo top na Daytoni. Na to dirko smo šli z praktično novo ekipo ljudi, kar ni bila štartna ideja

Evo, na željo @skopusnik  , če pa še komu prav pride pa še toliko bolje    

Ko po uspešno zaključeni dirki v Daytoni delavci čistilnega servisa še pobirajo ostanke našega Ferrarija  se mi že zbiramo za naslednji iRacing special event. Naslednja endurance dirka se bo odvijala

Posted Images

Štart je ob 14:30 v Soboto , baje, uradno še ni znano.

Hehe , vi se z GT3 ne boste nikol nabral , vsak ima drugačen avto :D Očitno sem samo jaz tolk fuknjen da imam vse, razen Ferrarija .

Še ena zadeva. Če bo kdo vozil se toplo priporočamo za en test. Narediti je treba 10 krogov , potem v bokse,lahko dolivate gorivo a ne menjat gum in spet 10 krogov . Če se komu da še naprej lahko po mili volji :) Vmes je potrebno imeti vklopljeno temelemtrijo (ko jo vklopite se spodaj desno vidi med vožnjo da je vklopljena). Datoteke se bodo potem nahajale v \Documents\iRacing\Telemetry. Te file potem pošljite meni ali @markop.

Namreč radi bi za ziher ugotovili ali res potrebujemo menjavo gum vsak stint ali ne, pa še kakšen fine tuning setupa bomo iz tega lahko naredili.

Deli na drugih straneh

Nima veze, fora je samo v tem da na cca 10 krogov prideš v boks doliješ gorivo in upališ nov stint. Tudi ne rabijo bit q lap-i, ker takih na dirki  ne bomo vozil :D

Uredil - edgeslo
Deli na drugih straneh

@markop evo še mal mojega materiala. Nisem pogledal kakšna je bila steza, samo če se ne motim je itaq vse zapisano v fajlu telemetrije.

https://drive.google.com/file/d/1wJgcz-B9TIy2bH_gmbb07Cb1u1_oW0rm/view?usp=sharing

Sem pa komaj napacal 20 krogov od enkrat... mislim, budale se ustavljajo sredi steze na gori... ker se mu pač ne da več peljat.
Sem po vzoru @silicijeva dolina parim razložil mal kaj pomeni balkanska mentaliteta :D 

Uredil - edgeslo
Deli na drugih straneh

Ok, še boljši test s telemetrijo:

1) 100l in narediš 20 krogov.

2) greš v bokse, ne menjaš gum in dotočiš 100l (napolnilo bo pač do 100l).

3) Narediš 20 krogov, greš v bokse. Tokrat menjaš gume in dotočiš 100l.

4) Narediš 20 krogovin greš v bokse. V boksih ne narediš nič. Mehaniki zgolj pogledajo gume in zapišejo mnenje v telemetrijo.

5) Narediš še 1 krog in greš v bokse. Mehaniki ponovno pogledajo gume, da so sigurni.

Ko greš v bokse mislim samo, da se tam ustaviš in naprej. Ne stisnes ESC, kot bi šel v garažo.

Deli na drugih straneh

Točno to sem jaz počel samo da ne po 20 krogov ampak po 10. Tudi razmišljam da bi bilo tale test najbolj narediti na offline. S temi hosted je kakor trofiš. Par dni sem imel srečo, danes pa dobesedno večino kretenov. Bože sačuvaj kje vse te probajo prehitet. Tem bi dal Posche-a za vozit pa naj vidijo kako je spuščat koga predse čez goro.... Po ravnini pa tud Mercedes nima nobenih šans, več ali manj sem jih že v 5 dohiteval :D

Deli na drugih straneh

Evo odpilil 47 krogov sedaj.

Hja. GT3 so problem iz dveh razlogov. Nekateri ne razumejo, da voziš svojo dirko in skušajo mimo na delih kjer ne gre. Karkoli, ko jih začneš spuščat mimo zgubiš tudi po 1s. S stališča časa jih je še najbolje spustit mimo na kratki ravnici na gori, če se ti zalepi. Ravnica je kratka in zgubiš malo. Če jih spustiš mimo na ravnicah pod goro zgubiš več, ker so daljše. Reskiraš pa manj. Gor na gori je P911 skozi survival mode.

Nekako zdi, da so nove gume vredne nekje 1s, vendar samo prve kroge. Pol ne več. Se pa bolše počutim z novimi gumami med zidovi. 

Zgleda tudi, da trpi je camber na levi strani prevelik, vendar ne vem, če bi šel delat nek asimetrični set. Kot pravim lahko tle pilimo, vendar najmanjša napaka ali gt3 prehitevanje pomeni več kot vse te številke.

Težka bo ta. Bom še jutri malo potreniral solo in opazoval telemetrijo. 

Deli na drugih straneh