Popular Post silicijeva dolina 1 254 Napisano August 5, 2017 Popular Post Share Napisano August 5, 2017 (urejeno) Citat Kot ste videli sem zadnje čase zelo neaktiven na tem portalu. Nekaterim je to morda celo po godu, ampak moram povedati, da se mi je življenje v zadnjem letu zelo spremenilo- na bolje. Pa naj malo opišem mojo življenjsko preobrazbo. Dolga leta (mislim, da 23. let) sem bil strasten kadilec. Pokadil sem dve škatlici na dan. Tudi kavico sem zelo rad užival (več kot pol litra na dan). Šport sem naravnost sovražil. Sploh pa tekanje. Tek sem sovražil iz dna duše in še dalje. No, potem pa je prišel dan, ko je moja mama zbolela za rakom na pljučih. Bila je prav tako strastna kadilka. Rak je napredoval in po enem letu boja (27.03.2016) je umrla za to grozno boleznijo. Ta šok ob smrti matere mi je dal moč, da sem še isti dan dejal, da preneham z kajenjem. In tako je tudi bilo. Nikakor nisem več čutil potrebe po kajenju. Po enem mesecu sem se odločil, da se zamotim z športom, da "pozabim" na težko izgubo. Izbral sem si tek, kajti kolesa še takrat nisem imel. Začel sem tekat po gozdu, da me ne bi kdo videl kako sopiham. Bilo je zelo težko odteči recimo 3km dolgo traso. Bolelo me je v pljučih, v mišicah so nastajali krči in zaradi nepravilne obutve sem imel zelo grozne bolečine v kolenih. Ker sem po naravi zelo trmast in kar si zadam to tudi naredim in vztrajnost je moja vrlina. Začel sem pridno nabirati kilometre in konec leta 2016 sem jih že naklepal 1000. Udeleževati sem se začel tudi tekmovanj na 10km in to vzdušje na tekmovanjih me je popeljalo na višji nivo. Ker sem videl, da je tek postal moj No.1 šport in ker sem mislil še samo na to kam me bo peljala naslednja pot sem si nabavil profesionalne tekaške copate. In potem se je začelo vse skupaj bolj resno. Bolečine v kolenih so izginile in začel sem zelo intenzivno trenirati tek na dolge proge. Prebiranje čtiva o teku, prehrani, treningih in pisanje le teh me je povzdignilo na nivo, ko ni bilo več dovolj, da odtečem samo 10 km dolgo traso. Prepustil sem se cesti in domov prišel z pol maratonsko razdaljo (trening tempo). Ko sem ovidel, da mi ta razdalja praktično ne pride do živega, sem se spustil na 32km. Treniral sem tek v hrib, da si povečam vzdržljivost in z njo povezano moč v nogah. Na to mi niti maratonska razdalja (42 km) ni predstavljala nekih velikih naporov in sem trening popeljal na višji nivo, ter v prehrano vključil veliko presne hrane( sadje, zelenjava, Vegi proteini,...) in rezultati kar se tiče treningov so pokazali, da sem z umikom določene hrane in pijače(čokolade, čipsi,Coca Cola,....) izboljšal svojo vzdržljivost in že nedolgo nazaj za trening odtekel prvo ultra maratonsko razdaljo 51 km. Seveda časi niso konkurenčni recimo ljudem, ki se z tekom ukvarjajo že leta, ampak sem kljub temu zelo zadovoljen z rezultati. Naj še povem, da sem Mariborsko Pohorje pretekel po dolgem in po čez. Zelo so mi všeč hriboviti predeli, ki so zelo strmi in so za večino ljudi možni le premagati z hojo, jaz pa jih pretečem. No, potem pa je sledil še nakup kolesa, da lahko med pavzami od teka izvajam aktivno pavzo z kolesom. Nabavil sem rabljeno tracking kolo (Merida) in v enem mesecu sem že napravil 367km. Ravno danes sem recimo opravil 103km dolgo turo po okoliških Mariborskih hribih kot je recimo Sveti Urban (cca 595m nadmorske višine) in vzpon na Areh z 1250m nadmorske višine. Do sedaj najdaljša regeneracijska aktivna pavza pa je z kolesom trajala 114km. Se pa veselim tudi svojega prvega pol maratonskega teka na letošnjem VW Ljubljanskem maratonu. Za ta dogodek sem tudi že pošteno shujšal (iz 89km na 78) kar mislim, da bo kar pravšnja kilaža. Seveda si ne obetam super truper uvrstitve ampak že sama udeležba je zame češnja na torti. Vem ja, v preteklosti sem bil osoren, komunikacijsko na psu,sploh kar se tiče obnašanja in spremembe v psihičnem stanju so se izmenjevale kot noč in dan. No, sedaj sem se psihično zelo stabiliziral in to seveda v pozitivnem smislu. Več se smejim, družina je na prvem mestu in me pri mojih podvigih sin in boljša polovica zelo podpirata. Lahko ste videli, da sem se odločil, da prodam moj volan in ostalo opremo. Oglas sem moral odstraniti in to za to, ker sta mi tako svetovala ravno sin in moja draga. In sicer sta dejala, da sem si to vedno želel in ne bi bilo lepo, da sedaj to prodam. Zares se opravičujem morebitnim interesentom in upam, da me razumete. Opravičujem se tudi vsem ,ki sem se jim kakor koli kdaj zameril in vedite, da mi Slo-racing portal še vedno nudi delček tega kar sem vedno oboževal in tega ne morem dati kar tako na stran oziroma pozabiti. Upam, da se spet kdaj zapeljemo skupaj po virtualnih dirkališčih (kolikor bo pač čas dopuščal ). Nekaj zadnjih podvigov: Prva maratonska trening razdalja Nekaj dni kasneje še druga Na koncu mesca Julija pa še tretja tokrat ultra maratonska razdalja Vmes pa še na kolesu 114km In še znameniti današnji Tour the Pohorje Ps: Kdor noče ne rabi brati besedila Uredil August 5, 2017 - silicijeva dolina 19 Citiraj Link to post
play 502 Napisano August 6, 2017 Share Napisano August 6, 2017 Vse pohavale za ves trud, sm nisi pa tko sitn k jaz na tem portalu, tko da ne dobiš prvega mesta! Ps; Jaz ti osebno priporočam še plavanje. 1 Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano August 6, 2017 Avtor Share Napisano August 6, 2017 (urejeno) Res je, plavanje je zelo super šport za celotno telo in zelo rad plavam. V prihodnje bi se tudi rad poskusil v triatlonu in to ne kakršnem koli, ampak v ultra triatlonu. Ampak do takrat pa moram še osvojiti plavanje na dolge proge. Uredil August 6, 2017 - silicijeva dolina 1 Citiraj Link to post
play 502 Napisano August 7, 2017 Share Napisano August 7, 2017 Morš bit zelo trmast, jaz pretečem mogoče 400m pa sm mrtu, v efektu (kak medved, ali divje svinje) pa ajde mogoče 1kilometr, sm pol sm gotov 7dni, res pa da hitr tečem do 60m, 100m....no sem 25 let nazaj.... Vglavnem uživej v življenju! 1 Citiraj Link to post
Rokovnjac 783 Napisano August 7, 2017 Share Napisano August 7, 2017 Evo, to je to, da sam pogruntaš kaj je dobro za tvoje telo. Bravo. Ko enkrat poštudiraš, da je (naj)več vredno tvoje telo, kot pa avtomobil, telefon, nova televizija, potem nisi več daleč od tega, da začneš na vse skupaj gledati z drugega zornega kota. Vsi tako radi mečemo denar za opisane zadeve, ko je pa potrebno vložiti nekaj vas je pa kup izgovorov. Tudi slabo servisiran avto ne pride daleč. Čestitke in le tako naprej. 1 Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano October 21, 2017 Avtor Share Napisano October 21, 2017 (urejeno) Tek, avti in domači ljubljenčki Danes sem imel na sporedu trening teka in sicer 21km lahkotnega teka. Na tako dolgih tekih ponavadi doživim marsikaj zanimivega. No, tudi današnji tek ni bil izjema. Ko sem po ravnici premagoval že cca 15.kilometer sem kljub slušalkam v ušesih in nabijanju moje najljubše glasbe zaslišal nekakšno bobnenje. Sprva sem pomislil, da me bo prehitel kakšen traktor. Na to pa le zagledam vozilo na štirih kolesih, ki pa je bilo vse kaj prej kot pa traktor. Bil je prelep Porsche 911SC mislim, da je bil nekje iz obdobja 1980-83. Sekundo za tem pa šok, saj mu je sledilo še najmanj 15 starodobnih bratov in prav vsi so bili 911. Nekateri med njimi z platneno streho novejše letnice (cca 85-86). Vozniki so mi navdušeno mahali in jaz sem jim mahal nazaj. Vse to me je tako napumpalo z nekakšnim adrenalinom, ki mi je dal še dodatne energije za premagovanje kilometrov, ki so bili še pred menoj No, par minut kasneje pa je sledilo že drugačno adrenalinsko "bumbanje" Pri eni hiši je bil pes, ki se mu ni dalo več čuvati le dvorišča in se je lepo podal za menoj in vse skupaj je začinil z kazanjem ostrih zobov in glasnim renčečim opozorilnim lajanjem, ki je že spominjalo na histerijoo po premalo zaužiti hrani v obliki mesa. Zgleda, da se mu je zaluštala ena ne preveč debela bedra Ker pa me to ne prestraši sem se podal v noro hiter šprint in kuža je po cca 100 metrih le uvidel, da mi ne more slediti Ja, ostal sem cel, brez praske, kuža pa lačen in zadihan. Ja, na teh tekih doživim marsikaj zanimivega PS: Od Junija pa do danes sem naklepal 730 tekaških kilometrov. Naslednji teden pa imam za mene prvič tako veliko preizkušnjo in doživetje: Ljubljanski maraton. Nastopil bom na 21km preizkušnji. Ne obetam si dobrega rezultata in za to grem samo z namenom sodelovanja in druženja z smetano dolgo progašev Mislim, da se bom letos zelo približal 2000 km kar je za mene osebno noro dober osebni rekord, glede na to, da sem popolni amater. Uredil October 21, 2017 - silicijeva dolina 4 Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano October 21, 2017 Share Napisano October 21, 2017 Dober si, da se ti da . Vseeno pa tole poslušaj : https://www.radio1.si/50050/tek-je-zdravje-jaz-skos-tecem-mam-peto-nastanfano-meniskus-me-scipa-v-mecih-mam 1 Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano October 21, 2017 Avtor Share Napisano October 21, 2017 Hahaha ta pa je dobra Citiraj Link to post
Recommended Posts