Skoči na vsebino

Mini Challenge @ Londrina - Nedelja, 16.07.2017 21:00

57X

Recommended Posts

• Odgovori 36
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mini Challenge Londrina Server: slo-racing.com Geslo: slomini Trening: 20:00 - 21:00 (60 min) Kvalifikacije: 21:00 - 21:30 (30min) Dirka: 2 x 20min (reversed grid) Poškodbe:

Bi mi lahko prosim tisti, ki so včeraj v prvem krogu druge dirke vozili za mano svetovali, kako manj izgubljati v ovinkih. Včeraj sem res obupno vozil. 5s počasneje od drugih na krog je pa res veliko,

haha Marko Dobr smo ga sekal. Prišlo nas je 6, na prvi dirki nas je štartalo 5. Grebenc je prletu na trening in ob prvem izvozu iz boksev je na koncu pitwalla ugledal joškasto brazilsko novinarko

Sem si malo pogledal prej, kako je z zaviranjem in pospeševanjem v takih ovinkih. Upam, da mi bo kaj pomagalo. Glede linije sem pa vedno vozil bolj na pribljižno (kar zdaj vem, da ni najbolj prav) nekako tako, kot vidim v F1.

U bistvu je vedno več linij in ni nujno da je na koncu razlika med njimi . Spodaj imaš enak ovinek , 2 različne in če obe narediš prfektno ne bo velikih razlik. Pravzaprav je najbolj pomenbno kaj je za temi ovinki kot jih vidiš na sliki. Če bi na spodnjih slikcah po ovinku se nadaljevala dolga ravnina je opcija iz prve slikice bolj optimalna, v primeru da bi takoj sledil spet nek počasen zavoj bi bila druga slikica moja izbira.

corner_harpin_early_late_apex.gif

@edgeslo hvala tudi vam za razlago. Sem na YT že našel polno videoposnetkov, namenjenih začetnikom v simracingu. Verjetno ene najboljših so Project Sim Racer epizode kanala The Simpit. Je res vse lepo razloženo od nastavitev volana (sicer za iRacing) do prehitevanj in obnašanja na dirkah. 

Verjetno bom danes ali jutri kaj na serverju, na dirko pa tokrat žal ne bom mogel priti.

Uredil - ErAndrej

Np ;)

Tukaj imaš še youtube kanal :

https://www.youtube.com/channel/UCQuRNwlPj3RFYjPEEFIXanQ

Sicer je spet na iR samo pravila dirkaške linije veljajo povsod enako :) Če boš poslušal velikokrat povejo zakaj taka linija kot jo pelje, imaš onboard posnetke in od zunaj. Skratka top zadeva za začetnike.