Skoči na vsebino

Sola varne in hitre voznje

mihagapiha

Recommended Posts

Hoj!

Ali bi bil kdo od "ta hitrih" pripravljen deliti kaj svojega znanja z menoj (in ostalo populacijo)? Sam sem recimo malce treniral Spa za prihajajoci GT4. Zaenkrat pod 2:37.479 nisem uspel priti, s tem da se to z ABSom (brez moram toliko prej bremzati, da je pocasneje). Ena stvar je zagotovo v treningu (ker s treningom sem prisel iz 2:40.neki na 2.37.neki, je pa tega treninga bilo ene 3 tanke (je to premalo? lahko bi rekel da ocitna da, glede na rezultat). Poleg "best lap time"-a je tu se voznja v prometu. Kako se "ta pocasni" pravilno umaknemo hitrejsim -- jaz nocem blokirati prometa hitrejsih (ko me dohitite za krog), pa takrat vcasih raje kar na travo zapeljem, da ne bi bil komu v napoto. Vem, da se da precej lepse spustiti hitrejse naprej... z vajo?

Konkretna vprasanja bi sla v smeri kaksnih ocitnih napak (linija? break points?).

Ce pa je odgovor samo v vaji, pa je tudi to en del neznanke (jaz zares nimam obcutka ali "ta hitri" naredite 30 krogov pred dirko ali 300).

Kako si to predstavljam? Da bi si en/dva vzela uro, pa v skupini odvozimo par krogov in se o njih pogovorimo kar sproti, recimo.

LP

PS: zadnjic sem lepo na svojem primeru videl kaj pomeni narediti veliko krogov. Tank sem napolnil do konca in izklopil vso asistenco (razen sklopke, katere fizicno nimam). In sem zacel delati kroge, enega za drugim, in pocasi napredoval. Tako sem ze z dobro nacetimi gumami proti koncu prisel pod 2:40 (brez vseh pomagal), kar se mi je pred tem zdelo nedosegljivo, ko sem poizkusal prvih nekaj krogov s hotlap tehniko, svezimi gumami in relativno praznim tankom.

PPS: RD ima nek tak program, ampak ga jaz se nisem docakal (upam pa, da bo kmalu "na sporedu").

• Odgovori 47
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Je za tole še zanimanje? Je pa par zadev: - Vozilo se bo MED TEDNOM (skoraj sigurno PONEDELJEK, morda pa še kak drug dan - server bo vrjetno cel teden online tako kot je že v navadi) - Začnemo z

Aaaa jej, sem mislil, da bi me mal šlajfo gt3 naučil, ko mam 9:20, tko da me že ekipa fabi onemanband ruga po discordu...  

Tole bomo nadaljevali za vikende, ker se mi zdi da je takrat še najlažje vse dobit. Sobota popoldne bom postavil server in bo online do nedelje ponoči.   Bomo pa naredili najprej FWD vikend, nasled

Posted Images

@mihagapiha , povej ko maš cajt, pa greva odvozit naprimer SPA, ali pa Barcelono s porši, pa pogledam kje kaj narobe delaš. 

Lahko sporočiš tukaj ali pa na Discord ( https://discord.gg/RVYuueB ) kjer smo bolj dosegljivi in je tudi integriran dober voice chat. (kar bova zihr rabla za kak trening)

Uredil - PEK

Miha, za "RD drivers academy" moraš biti Premium member (mislim, da je letna članarina cca 15€) in seveda moraš pokazat zanimanje na forumu v Paddock clubu, ko se jih nabere 5 ali 6, bo Bram naredil event (najprej ene 40 minut "učenja", na koncu pa še dirka 5 krogov, vse skupaj traja cca 90 minut). Za ta denar (članarino) imaš potem še skoraj vsak dan zvečer dirko (za vse bolj priljubljene igre), ampak to verjetno že vse veš?

Nekako tako, da kdor prvi pride, prvi melje. Če imaš dostop do Paddocka na RD, je tole link http://www.racedepartment.com/threads/when-is-next-academy-race-happening.130490/#post-2389030

pa se prijavita, nekaj interesa je že bilo, je pa vprašanje, a bo za RRRE, AMS, rF2 ali za AC. Ampak, po mojem je kar nekaj fantov tukaj na SloRacingu, ki vse skupaj razložijo online in prej, kot bo zadeva izvedena na RD. Pa še po slovensko :).

Šola, simpit, drivingfast, tule se bi dalo zmenit, glavač :P,  ostali člani, kolikor je časa.

Ps: jaz sem se, kar sem se :(, največ naučil skozi prvenstva od timskih kolegov.

Hint: nekako sem ubral pot žicanja setov, kar je en velik fail (ok, kaj že sam nastavim). NAUČI SE NASTAVITVE NAREDITI SAM. Bo pa potrebnih na stotine krogov. Z @markop npr. sva bila včasih rivala, sedaj ga lahko samo od zadaj gledam. Zatu, ker NASTAVITVE NAREDI SAM.

@mihagapiha če maš premium na RD, predlagam čimveč udeležbe na club eventih. AC del je sicer slabše obiskan, kot AMS, ampak se boš tud tam nadirkal in s tem naučil mnogo več kot s hotlapanjem. Setup običajno pošerajo na forum, v AMS pa ga dobiš kar na serverju samem, med practice sešnom, kar zadevo še olajša :)

Pa z Jankotom se zapel mal po progah, bo prec sekunda, dve notr.

• 3 weeks later...

Je za tole še zanimanje? Je pa par zadev:

- Vozilo se bo MED TEDNOM (skoraj sigurno PONEDELJEK, morda pa še kak drug dan - server bo vrjetno cel teden online tako kot je že v navadi)
- Začnemo z FWD avtom (Toyota Corolla/Atlis SP3), kasneje verjetno še RWD (+kg/-hp modan Lotus 2 Eleven GT4)
- Različne krajše verzije stez, da ni že z učenejem linij vseh ovinkov preveč dela
- Odpeljalo se bo vsaj 1h treninga, kratke kvalifikacije in vsaj 2 dirke
- Za komunikacijo se bo uporabljalo teamspeak
- Na dirko se lahko prijavi vsak: čisti začetnik v simracingu, tisti ki misli da zaradi "neznanja" ne spada v kakšnega od resnejših prvenstev, pa do tistih ki s(m)o že veterani na sloracing. 
- Je zaželjeno da se prijavijo tisti, ki sem jih videl imeti probleme v Porsche GT3CUP prvi vikend 

• PEK featured this tema
  • PEK unfeatured this tema