alkoro 676 Napisano March 12, 2017 Share Napisano March 12, 2017 3 minutes ago, Rokovnjac said: SLoRacing:Core 1:0 Kaj pa vem, sem član obeh. Q: dva kroga dovolj dobra za pole, en plp veljaven, drugi ne. R: Šel na dirko brez taktike. Pred štartom začnejo strašit, da soft gume poje v 9 krogih. Namontiram medium in polni tank. Začetek štarta je bil ok, nisem pa stisnil kersa in 3je so padli mimo. Na srečo so se že v prvem ovinku lepo odmaknili. Na sredini kroga že za Erženom, ki je očitno uporabil dosti kersa na štartu saj sem ga na ravnicah kar lepo lovil. Potem je napravil večjo napako in smuknil sem mimo. Prvi trije smo imeli čase kar blizu, bolj kot ne je odločal promet. Nekje na 1/3 dirke prehitevam zaostalega za krog na ravnici, na žalost očitno ni vedel da mora ostati na idealni in skupaj z mano zapelje na stran, tako da sem dobil rumen spliter. Za zadnji stint nisem imel pojma koliko bencina, tako da je bilo potrebno računat na ranicah Zadnji krog ujel za 8 sek. Malce mi je žal, da nisem vzel soft gum saj so očitno lepo držale cel stint. 1 Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano March 12, 2017 Share Napisano March 12, 2017 Bravo zmagovalca obeh klas in vsi, ki ste/smo se šli tole reč. Uff, katera izkušnja. Thx @enjoyer83 za organizacijo takšnega dogodka. Še v kakšni igri probam tisto, ko je več voznikov na avto ( Driver Swap ali kaj). Ja, Gašper, štart je bil na kar nizkem nivoju. Glede na to, da je bil tri mesece (caa) prej objavljen ta spektakel, kot mu jaz pravim, je res bogo, da se 5 sec. pred štartom za taktiko sprašuje in da je bil štart tako na nizkem nivoju. Na takšni dirki se tako ne štarta, res je. Je pa tudi res, da smo z vseh vetrov po znanju in po tehnični opremi in še čem, tako da je kaj takšnega vseeno za pričakovat. Na dveh portalih skupaj se nas je 30 nabralo, to pa tudi nekaj šteje. Sam sem odpeljal solidno in za sabo pustil kar nekaj velikih imen sim-a. Odločil sem se za taktiko dveh postankov na soft gumah. Prvi del je bil zaradi trkov na štartu bolj boj za preživetje, po prvem postanku in popravilu v boksih pa so stvari stekle, kot sem pričakoval. 1-2 sec nad svojim hotlapom. Malo me matra, če bi lahko odfural na medium gumah z enim postankom, ampak to pa kdaj drugič . 5 Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano March 12, 2017 Avtor Share Napisano March 12, 2017 Napačni rezultati Z Maiklom sva odpeljala 43. krog, očitno čez cilj. In ker je AC italijanski... Mogoče samo še nekaj... Sanio Alfa je čisto nov na Core in ne predstavlja kulture vožnje tam. V bistvu je bilo kar nekaj novih imen prisotnih, očitno jih je Le Mans pritegnil. btw, pri organizaciji nisem bil sam, je tudi @mancSLO dosti pomagal kot tudi Darren iz Core bom probal še kaj organizirat pred poletjem... 2 Citiraj Link to post
57X 962 Napisano March 12, 2017 Share Napisano March 12, 2017 12 minutes ago, mancSLO said: Na takšni dirki se tako ne štarta, res je. Je pa tudi res, da smo z vseh vetrov po znanju in po tehnični opremi in še čem, tako da je kaj takšnega vseeno za pričakovat. Na dveh portalih skupaj se nas je 30 nabralo, to pa tudi nekaj šteje. Rajš vozim porš cup z 10 vami kot pa tole dons. In Alfa verjetno ni od včeraj, je zelo hiter in to kar je počel v 1. krogu je preprost egotrip, daleč od nesposobnosti. Potrebno bi blo uvest golden rule iz RD, da se take mal umiri. 1 Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano March 12, 2017 Avtor Share Napisano March 12, 2017 (urejeno) Nisem napisal da je od včeraj. Napisal sem da je nov na Core in nima nobene veze s kulturo vožnje, ki jo tam hočejo imet če ima kdo posnetek prvih krogov, se priporočam... meni jih manjka 5 Uredil March 12, 2017 - enjoyer83 Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano March 12, 2017 Share Napisano March 12, 2017 (urejeno) https://gaming.youtube.com/watch?v=t3eGegBAk70&feature=share&t=6339 Tuš v akciji https://gaming.youtube.com/watch?v=t3eGegBAk70&feature=share&t=7289 Gašper Grebenc the MOVE https://gaming.youtube.com/watch?v=t3eGegBAk70&feature=share&t=4333 Fabijan - Grebenchttps://gaming.youtube.com/watch?v=t3eGegBAk70&feature=share&t=5416 Fabijan akcija, skor crash z GT https://gaming.youtube.com/watch?v=t3eGegBAk70&feature=share&t=2426 Koderman (tamodr) Za kaj več si bo pa treba naslednič zapiske delat... Uredil March 12, 2017 - PEK 3 Citiraj Link to post
Rokovnjac 783 Napisano March 13, 2017 Share Napisano March 13, 2017 Še iz moje strani pohvale za organizacijo in čestitke zmagovalcem. Prvi trije s Porši ste imeli res svoj tempo, tako da čelado dol. Q: Prišel na vse skupaj z ene 5 krogi treninga, ker do konca nisem vedel ,če bom sploh zraven. Hvala Alenu za set in pomoč. Učil sem se iz kroga v krog, kar je bilo vidno, tuhtal kje naj rabim KErs in nekako odpeljal za P6. R: Se pred dirko izve, da soft niso najbolj prijazne, zato dam gor medium in gasa. Ob tem so eni štartali, kot da jim gre za življenje, pokurili verjetno pol Kersa že do prvega zavoja, kjer se je zaštrikalo in so nekateri med njimi že obiskovali bližnje njive. Sam sem Kers kuril po ravninah in se iz kroga v krog učil avtomobila, uporabe štroma in ob tem ugotovil, da si Kers tipko nisem dal na ravno posrečeno mesto ker sem si ob tem še parkrat zamenjal kamero. Ob začetku smo imeli lepe borbe s Fabijanom, Grebencem in enim Corovcem. Grebenc je na začetku malo ušel, vendar sem ga po prvih postankih ujel in prehitel, ravno tako Fabijana. Slednji se je upiral, sva bila nekajkrat bok ob boku, ob tem sem se enkrat tudi lepo odvrtel v pesek, samo vse ok. Potem vozim polovico dirke sam na P4, prehitevam GT2 klaso, ki so izgledali kot da so v počasnem posnetku Nakar v drugi polovici opazim, da je Fabijan spredaj?? Kako za vraga, če pa me ni prehitel Tiščim, kolikor pač znam na polno, vseeno me vodilni prehitijo za krog Nato vidim, da je do konca še slabih 15 minut, hitro računam koliko bo to še goriva za zadnji postanek, vmes slalomiram med ovirami na stezi in prirpičim v bokse. Vseeno postanek traja predolgo, tako da me Denis iz Cora prehiti, samo mu kmalu zmanjka štroma in padem mimo. Na koncu z grenkim priokusom o tem kje me je Miha peljal žejnega čez vodo končam na P5 2 Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano March 13, 2017 Share Napisano March 13, 2017 (urejeno) Super dirka, hvala za organizacijo Zanimivo predvsem zaradi mixed class. Malo je bil problem občasno s prehitevanjem, eni vozijo svojo linijo, drugi se umikajo, tretji bi se umaknili na sredini ovinka ... Kaj dosti treninga ni bilo, @enjoyer83 je pomagal s taktiko, ki očitno ni bila slaba. Malo sem se čudil pred štartom, ko so nekateri kolebali če bodo Medium zdržale ali morajo Hard vzet, jaz pa na soft na štartu Na srečo brez večjih težav z gumami, par mojih napak, dva ali tri vrtenja. Sem imel pa kar težave z LMPji, nekateri so bili blazno počasni na zaviranjih in v zavojih, tako da sem parkrat moral s steze da jih nisem odnesel, na ravninah pa pun šus KERS in so šli papa. Na srečo so se nekateri sami izločali Pavšek, koliko si dotočil na zadnjem postanku? Ker se mi zdi da sem tam res kar dosti pridobil, razen če si še kake napake delal pred postankom glih Čestitke prvim trem Se veselim naslednje. Uredil March 13, 2017 - skopusnik 2 Citiraj Link to post
Rokovnjac 783 Napisano March 13, 2017 Share Napisano March 13, 2017 Miha, sem pogledal čase postankov. Moj Sizifov boj se je začel že s prvim postankom, kjer si pridobil 10 sekund, ravno tako z drugim. Zadnjega sem bil pa celo malenkost hitrejši. Verjetno nisi vedno tankal polno Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano March 13, 2017 Share Napisano March 13, 2017 Ne nisem, sem hodil en krog prej v bokse zato si tudi v zadnjem pridobil, ker si šel verjetno par krogov za mano Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano March 13, 2017 Avtor Share Napisano March 13, 2017 Taktika je bila taka zaradi soft gum. Razmišljal sem o 3 dolgih stintih in zadnjem kratkem, a so bile gume po 12 krogih fajn drseče. Tankanje je itak trajalo pol dirke zato sem šel 11-11-10-10. Kot sem napisal, bi za zmago verjetno v vsakem primeru zmanjkalo, bi pa bil brez dveh velikih napak gladko drugi Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano March 13, 2017 Share Napisano March 13, 2017 (urejeno) He, he, fletna debata na Coru. Eni bi prevajali slovaški jezik (človek bi rekel provokacija, ampak verjamem, da gre za splošno razgledanost), eni bi, da gre LMP kot avion in da bi morali GT2 kar v travo, ko ga vidijo. Ne poznam sicer točno multiclass pravilnika, ampak tole se mi zdi, da bo kar držalo: " GT drivers no need lift of the throttle a little bit" - that is simply not true. P drivers and GT drivers have to work together to lose the least amount of time. Čeprav sem bil pred dirko zagovornik ukinitve PLP za to dirko, se sedaj sprašujem, kako bi LMP odreagirali ob vklopljeni PLP aplikaciji. Menda ima avto tudi zavoro. Bilo bi še bolj zanimivo in še več debat po dirki, kako je moral nekdo zaradi GT2 za trenutek zavirati. Uredil March 13, 2017 - mancSLO 1 Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano March 13, 2017 Share Napisano March 13, 2017 Predvsem se ne rabite sredi ovinka začet umikat - če je LMP za vami upočasnil, bo že počakal do konc ovinka Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano March 13, 2017 Share Napisano March 13, 2017 (urejeno) Saj pravim. Bomo PLP nastavili, pa da vidim potenje in bentenje za sabo, ko bosta 2 LMP v borbi za podium npr.... @57X, imaš morda rpl. štarta. Oni tam pravi, da ni nič kriv za štart, kakeršen je bil? @PEK, thx za posnetke. Tam je bilo kar nekaj drena, ja. Bom pa pri @enjoyer83 poizkušal zlobirati, da bo prihodnjič nekoliko več rumenih C7R. Kar nekako ni šlo kot je treba . Moj predlog za naslednjo: ma nobenga ovala za AC ne najdem Uredil March 13, 2017 - mancSLO Citiraj Link to post
Rokovnjac 783 Napisano March 13, 2017 Share Napisano March 13, 2017 Pa saj ne vem kje je bil problem, da se folk ni umikal. Sam sem imel edino eno bližnje srečanje, ko sem priletel iz boksov in je bil možak na moji levi, pa ni vedel kaj bi naredil, ali bi bremzal in me spustil mimo ali nebi. Na ravnini tako šibaš mimo levo ali desno, ker je dovolj široka proga, če pa koga ujameš pred šikano, pa jasno ne moreš z glavo skozi zid, tudi GT2 se konec koncev bori za čim boljše mesto.. Mogoče so to nekateri pozabili, ko so vozili tele Poršejeve rakete... Je pa res, da se preveč cincati ne da, ko se enkrat navadiš avta, točno veš kje lahko prehitiš GT2-jko brez težav in nevarnosti za oba. Naj povedo vsi, ki ste vozili GT2, če smo ok prehitevali? Citiraj Link to post
Recommended Posts