sniperprof 67 Napisano January 26, 2017 Share Napisano January 26, 2017 Živjo Glede na to da imam doma 3D printer in bi mi ročna pri Dirt Rally prav prišla sem se kar lotil dela. Razmišljal sem če bi kar razstavil en star joystick pa mi nekako ni bilo do tega zato sem nabavil en Digispark in Arduino pro micro (ker podpirata USB HID). Digispark ima malo gnile knjižnice zato sem se lotil dela z arduinom. Sedaj sem v fazi ko mi na protobordu deluje analogna ročna, imam tudi možnost preklopit v "digitalni" način (samo on off). Zdej par dni sem se @!#$"% s tem da bi imel še volume control (moral sem napisati še kratko AutoHotkey skripto ker arduino ima spet neke gnile knjižnice ki ne podpirajo "multimedia keyboard controls"), odločil sem se še za Mute gumb in glede na to da vozim tudi assetto corsa bom imel še dva gumba za ABS in traction control pa še nekaj ledic (ker mi res ostaja pinov xD). In zdej bi bil vesel še kakšne ideje glede dodatnih gumbov/stikal, imam še cca 10 pinov prostih (3 analogne in ostalo so digitalni). Približno tako bo zgledala zadeva (manka nekaj vijakov), button box pa ni še narisan. No zdej pa zbiram konstruktivne kritike Update bo pa enkrat kmalu (po izpitnem obdobju xD). LP 6 Citiraj Link to post
sniperprof 67 Napisano January 27, 2017 Avtor Share Napisano January 27, 2017 to bo button box zraven. na grobo se ledice pa par reci manka 4 Citiraj Link to post
sniperprof 67 Napisano February 3, 2017 Avtor Share Napisano February 3, 2017 UPDATE pocasi napredujem 3 Citiraj Link to post
sniperprof 67 Napisano February 4, 2017 Avtor Share Napisano February 4, 2017 UPDATE: danes je še malo kablovja šlo noter, mogoče bo celo končano. potem pa še glavni del treba naredit 3 Citiraj Link to post
sniperprof 67 Napisano February 5, 2017 Avtor Share Napisano February 5, 2017 NEED HELP: a slucajno zna kdo autohotkey skripte pisat? moja je iz neznanega razloga prenehala delat in nevem kaj je narobe xD UPDATE: Button box je 95% koncan, slikca pride v kratkem. Citiraj Link to post
sniperprof 67 Napisano February 5, 2017 Avtor Share Napisano February 5, 2017 UPDATE: button box je končan samo še tisto autohotkey skripto moram uredit in bo 100% deloval 6 Citiraj Link to post
ingange 379 Napisano February 5, 2017 Share Napisano February 5, 2017 Lepo. Edino morda da bi za vsak slučaj naredi kakšno stikalo več. Nikoli ne veš kdaj ti pride prav. Od viška glava ne boli. No ampak sedaj tak je kak je. Citiraj Link to post
sniperprof 67 Napisano February 5, 2017 Avtor Share Napisano February 5, 2017 Mislim da za moje potrebe bo kar dovolj, glede na to da imam še praktično vse gumbe na mojem G25 nezasedene xD. Tisto stikalo pa je namenjeno za "mode switch" med analogno pa digitalno ročno, če slučajno kaka igra ne podpira analogne oz. mi bo boljše eno ali drugo Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano February 7, 2017 Share Napisano February 7, 2017 Koliko bi me stal takšen button box,da mi ga narediš? Bi mi kar prav prišel. Citiraj Link to post
sniperprof 67 Napisano February 7, 2017 Avtor Share Napisano February 7, 2017 Hja to je zdej težko vprašanje Bi rad imel točno takega ali z več gumbi, več stikali, več potenciometri itd. za točno takega bi rekel okoli 50€ ker si prva stranka Potem če bi rad imel boljše gumbe pa stikala pa več vsega se cena spremeni Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano February 7, 2017 Share Napisano February 7, 2017 Ja morda bi imel kakšne dve dvo stopenjsk,kot je tvoja na levi,dva potenciometra in nato še enih 6 gumbov. Plošča bi lahko bila malce večja. Če boš zainterisiran se morda, ko končaš svoj projekt kaj zmeniva. Citiraj Link to post
sniperprof 67 Napisano February 7, 2017 Avtor Share Napisano February 7, 2017 OK Citiraj Link to post
sniperprof 67 Napisano February 8, 2017 Avtor Share Napisano February 8, 2017 Aja če imaš že v mislih kako bi rad da stvar izgleda, nariši približno skico, tako se bova najhitreje vskladila glede želj Citiraj Link to post
sniperprof 67 Napisano February 13, 2017 Avtor Share Napisano February 13, 2017 UPDATE: ok zadeva je skoraj končana, vse paše skupaj, še nekaj me zajebava en pot nevem zakaj ampak stvar deluje drugi vikend bi mogla zadeva delovat 100%. aja pa palco bom seveda še nekako zaključu pa polepšal 5 Citiraj Link to post
Recommended Posts