Skoči na vsebino

5. Paul Ricard - 8.1.2017

Recommended Posts

• Odgovori 181
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kaj naj rečem, najprej dosti čustev :), hvala vsem, vidim da se vam je kar dogajalo. Zgleda, da mi je blo tokrat dano, vse se mi je pokloplo in tudi avto je bil odličen za to progo. Seveda brez 1a set

Eko pa sem našel 5 min da dodam svoje občutke . Na jutranjih testiranjih smo z ekipo inženirjev končno dorekli setup .  Nato je sledil en dolgi stint z race setupom da stestiram še gume in porabo

Ni to 72minutna dirka, ki se zmaga v prvih 5 krogih ane Marjan

Vodilni prečka cilj. Marjan je krog zaostal, ko pride čez cilj je dirke zanj konec z +1lap (odvozil 69 od 70). Tebe vodilni NI prehitel za krog, tako da moraš odvozit do konca 70 krogov. Marjan je prej naredu 69 kot ti 70, tako da je prej končal dirko. 

Meni je spotter rekel, naj se ne sekiram preveč in sem mu še na chat napisal, da je blo čist cool.

Ja, pisalo je last lap in ko sem prečkal ciljno črto me je Kunoši simulacijoni povrnil v boks. Sta me pa za krog prehitela 2, Janko pa ni mel šans, ... Se tud upal ni pomojem :S.

Fabijanova razlaga drži.

Uredil - mancSLO

Hvala @skopusnik

Mogoče jaz vidim to zadevo drugače in Marjan bi moral odpeljati še cel krog. Namreč:

1) Kaj če meni zmanjka bencina in me Marjan prehiti ?

2) Kaj če grem s steze in me Marjan prehiti ?

3) Kaj če bi Marjan šel s steze in dobil penalty v krogu, ki ga ni naredil ?

4) Kaj če bi Marjanu v zadnjem krogu (ki ga ni naredil) zmanjkalo bencina ?

5) Kaj če bi Rokovnjaču zmnajkalo bencina, kot mu je in Marjanu tudi ? Imel ga bi pa več in le uspel regularno prehitet Rokovnjača ?

Je to AC fora ali je tudi v RL tako ? Glede RL bi rekel, da je tako v časnovno omejenih dirkah. Ko so pa dirke na število krogov jih mora vsak prevozit pa četudi zaostaja za 5 krogov. Ali ne ?

Uredil - markop

Ja, imaš prav. You hava a point there bi rekel.

Je pa tu pol še matematični problem in sicer kaj če Kraner istočasno konča dirko, ko Marjan prečka ciljno črto za svoj zadnji krog :) Kako naj Marjan to ve ? Naj naredi še en krog ali konča v RL ? Če ne konča reskira diskvalifikacijo in izgubo pozicije. Recimo. Boh. Anyway. 

Uredil - markop

Zanimiva debata.  Moram videti na replay ker nočem nekaj trditi na pamet.  Ampak med dirko nekje proti sredini sma se z Markop podila in vozila cca 1sec za nekom in to par krogov .  Ne spomnim se kdo je bil,  vendar je v enem trenutku izginil.  Prepričan sem bil da je disconectal vendar ni bilo obvestila iz serverja.  Ko sem preveril na app ki kaže kdo je okrog mene in čase pa je bil 7 sec pred menoj.  Ampak dokler ne preverim je vse ti moja domišljija. 

Glede pisanja na chat po dirki pa je izredno moteče za tiste ki se še trudimo prebiti do cilja.  

Če se prav spomnim, me je disconnetal na štartno/ciljni ravnini?

Sem brkal mal po crash logih. V glavni mapi steam/ac/crash_logs je mapa valda prazna.
V Documents/AC/logs pa...

ON REMOTE LAP COMPLETED BY SES ID:7
sessionResults.leaderLapCount=24
WAS LATE, HAD TO LOOP 2 times
ON REMOTE LAP COMPLETED BY SES ID:12
sessionResults.leaderLapCount=24
WAS LATE, HAD TO LOOP 3 times
WAS LATE, HAD TO LOOP 3 times
WAS LATE, HAD TO LOOP 4 times
ON REMOTE LAP COMPLETED BY SES ID:9
sessionResults.leaderLapCount=25
WAS LA

Tole so zadnje vrstice v logu. Zgleda, da vsak končan krog rezultate nekam zapisuje.

Uredil - Domc
Pred 4 urami , Matjaž Murn je napisal:

EDIT: Mogoče samo še za primer dirka za 24H Le Mans 2016, ko je Toyoti v zadnjem krogu odpovedal dirkalnik. V rezultatih pa so zaključili na 45 mestu  - kljub večjemu številu prevoženih krogov od veliko drugih ekip.

https://en.wikipedia.org/wiki/2016_24_Hours_of_Le_Mans#Race_result

http://blackflag.jalopnik.com/why-the-car-with-as-many-laps-as-the-winner-didnt-get-s-1782255785

"Because it took more than 11 minutes for driver Kazuki Nakajima to limp through the No. 5's final lap and the race regulations stipulate that a last lap must be under six minutes to count, the No. 5 Toyota went unclassified in the race results"

Torej ta primer pri nas odpade, kot vrjetno tudi pri vsaki drugi dirkaški seriji. ;) 

Uredil - PEK
pred 16 minutami, ingange je napisal:

Glede pisanja na chat po dirki pa je izredno moteče za tiste ki se še trudimo prebiti do cilja.  

Zmenjeni smo, da se TS med dirko ne uporablja, za chat pa ne. Če se tako dogovorimo, ga lahko ukinemo, ali pa ga verjetno lahko izklopiš kar sam. Smo pa že itak kot hiša strahov in po dirki se mi zdi, da pa lahko kaj napišemo...

A pravilnik mamo pa kar malo tako zaradi lepšega?

Citiram:

2.4 Točkovanje

Točkovalni sistem prikazuje in določa število točk, ki jih voznik dobi ob koncu vsake dirke na določeni poziciji. Točke se bo podeljevalo tako posameznikom, kot tudi ekipam. Uporabljal se bo sledeči točkovalni sistem. V ekipnem seštevku se bo upoštevalo le točke dveh najboljših dirkačev iste ekipe na posamezni dirki. Voznik lahko dobi točke samo, če je prevozil >75% celotne razdalje dirke.

Torej ne uporabljamo lemans sistema.

Posledično, je Pavšek 69 krog zaključil v krajšem času kot Kurent in Grebenc, kar pomeni da je pred njima in je osvojil 2 točke.

Res ne vem kaj je tu za debatirat...

• B_U_R_I unfeatured in unpinned this tema