Skoči na vsebino

R-T-R iOpener [The real-time racing game]

B_U_R_I

Recommended Posts

forum.jpg

iOpener je mlado podjetje, ki se ukvarja s prenosom realnega sveta v virtualnega. Največ sodelujejo na področju moto-športov in dirkaških simulacij. Njihov cilj je kar se da najbolj natančno prenesti gibe oz. premike predmetov iz realnega življenja v virtualno realnost. Kar v grobem pomeni realno časovno dirkanje preko računalnika proti pravimi vozniki v resničnem svetu. Osnovni namen so res avtomobilske simulacije, v načrtu pa so že simulacije dirk z motorji, letalske simulacije,…

SimBin in iOpener sta prva, ki sta se povezala, da bi ustvarila igro, ki bi revolucionalizirala svet dirkaških simulacij. Vse je zaenkrat več ali manj zavito v meglo.

V videu si lahko malce bolj podrobno pogledate kakšna je njihova osnovna ideja.

PEJ_sIH631w

Do sedaj so testirali skupaj z ekipo Moritz Racing in dirkalniki Marcos Mantis ter s Chevrolet WTCC ekipo in njihovim dirkalnikom Chevrolet Cruze.

Simbin jim dela en GT avto, menda zna bit uredu tole. Ampak nekak mi ni všeč to da se realni avto pač ne bo mogel odzivati na napade virtualnega,... vsaj pomojem da ne :)

• 2 weeks later...

Naja, to je celi opis? Zanimalo bi me bol kak sistem deluje in ne kak se avto vozi, sej SimBin produkte ze menda vsi poznamo dovol dobro, da vemo da so solidni, ne poznamo pa sistema kak se vozijo predshranjene dirke. Vozi to AI in se prilagaja tebi, ter dela iste napake kot jih je pravi voznik ali je to samo ghost car. Vbistvu me zanima, če ima to sploh kaj skupnega z online igranjem ali ne.

Naja, to je celi opis? Zanimalo bi me bol kak sistem deluje in ne kak se avto vozi, sej SimBin produkte ze menda vsi poznamo dovol dobro, da vemo da so solidni, ne poznamo pa sistema kak se vozijo predshranjene dirke. Vozi to AI in se prilagaja tebi, ter dela iste napake kot jih je pravi voznik ali je to samo ghost car. Vbistvu me zanima, če ima to sploh kaj skupnega z online igranjem ali ne.

To je bil moj prvi vtis, glede na to da sem imel malo časa za testiranje, se bom pa danes bolj potrudil in dodal še kaj na to temo.

Vrooom!