silicijeva dolina 1 254 Napisano March 8, 2016 Share Napisano March 8, 2016 No,danes sem imel priložnost malce testirati Subaru BRZ. Za to priložnost se moram zahvaliti Avto Koletnik in njegovemu prijaznemu direktorju,ki se me je usmilil in vozilo registriral in napolnil rezervoar z gorivom ter mi izročil ključe tega sportaša Prvo kar sem vprašal kam se lahko odpeljem je bil odgovor: "Kamor hočeš samo ne na avtocesto,ker ni vinjete" Odločil sem se za vinsko cesto v bližini Maribora,kjer je tudi znamenita rally trasa. Vozilo je bilo popolnoma novo,za to sem ga malce "šparal" (če se temu lahko tako reče). Ko sem pritisnil gumb za zagon motorja me je pričakal lep zvok 2.0l motorja z 200KM,ki pa na žalost nima turbine (STI-ja še za 1x ni uradno v EU). Že po nekaj kilometrih,ko je bil motor dovolj ogret sem ga malce pognal,da vidim,če je vreden denarja. Ja, je vreden je moj odgovor Vozilo se pelje zelo lepo in sploh ne da vedeti,da sediš v športnem avtomobilu,vse dokler ne izklopiš vseh pomagal in ko volan postane dosti bolj občutljiv-direkten in prenaša podatke iz ceste na volan zelo berljivo,da veš kje so meje zdrsa. Zelo dober občutek je,ko ti zanese zadek in z lahkoto vozilo poravnaš in že lahko nadaljuješ z pustolovščino. Prevozil sem cca 30 km po ozkih in vijugastih cestah in lahko samo pohvalim čudovite Brembo zavore,ki poskrbijo,da se vozilo hipoma zelo varno ustavi,brez kakršnega koli poplesavanja. Ker sem z BRZ-jevim bratrancem Toyota GT86 naredil že tudi nekaj testnih kilometrov lahko rečem,(kot že menda sami veste,da sta vozili praktično identični) da sta vozili tako po voznih lastnostih,kot po izgledu enaki. Žal nisem posnel vožnje,sem pa šklocnil z telefonom nekaj slikic,ker baje se to mora Naslednji test bo z Renault Megane GT,ki bo v mesecu Aprilu. Tudi tega se veselim. 5 Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano March 8, 2016 Share Napisano March 8, 2016 4 kolesni volan Megana GT je baje super. Se ga že veselim Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano March 8, 2016 Avtor Share Napisano March 8, 2016 Baje,da leti kot sneta sekira. Po drugi strani pa sem tudi slišal,da je to pač malce večji CLIO. Pohvalili so tudi sekvenčni ob volanski menjalnik,ki je baje boljši kot pa VW (hitrejši). Bom videl. Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano March 8, 2016 Share Napisano March 8, 2016 Malce večji Clio? Glede česa? Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano March 8, 2016 Avtor Share Napisano March 8, 2016 (urejeno) CLIO RS (motor-moč). Uredil March 8, 2016 - silicijeva dolina Citiraj Link to post
Recommended Posts