terga 402 Napisano February 11, 2016 Share Napisano February 11, 2016 (urejeno) 2:10:9 zaenkrat, da se več kot sekundo hitreje sigurno, pa objavljam nek base, da boste lahko treniral. Če vas jebe zadek na vhodu dejte bremze do 64% (max), mogoče povečajte zadnji camber. BathV1.ini Pa hvala Rožiču za base base-a Uredil February 11, 2016 - terga Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano February 11, 2016 Share Napisano February 11, 2016 (urejeno) Heh, Alen. Še duhca si imel v avtu in si res pustil malo placa za druge. Moj domet bo 2:14:XX, 2:13 pa verjetno ne bom doživel. Škoda, ko live timing ne dela sedaj na nobenem slo. serverju. A ja. Sicer kakor kdo hoče, ampak bi bilo fino, da se dirko odpelje do konca. Saj so boksi pa to. Uredil February 12, 2016 - mancSLO Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano February 12, 2016 Share Napisano February 12, 2016 Meni dela... sloracing.ddns.net:50041/lapstat Citiraj Link to post
baty 484 Napisano February 12, 2016 Share Napisano February 12, 2016 (urejeno) vozil bi Simon Bevčič --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sam ko po par urah spoznaš avto pa stezo je pa pravi užitek. Sedaj ko to dobro poznam,moj setup samo še stopnjujem,(probal tud od terge,vendar ta prehiter uhod v ovinek meni ne ustreza)sem pa pobral par idej Zaenkrat sem pri best 2 10 6xx a kot je Alen dejal ,se gre tud pod 2 10(ta nartabuljši)--upam da bom med njimi po dolgem času sem spet padel notr......................................hvala ku..... ps.....če še kdo uživa v dirkanju da nima nič na ekranu in si želi podatke na "star način" kot jaz PITBOARD......KLIK....al pa na racedepartment..klik Uredil February 12, 2016 - baty Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano February 12, 2016 Share Napisano February 12, 2016 (urejeno) Pred 3 urami , enjoyer83 je napisal: Meni dela... sloracing.ddns.net:50041/lapstat A super. Bomo prosili @skopusnik, da http://sloracing.ddns.net:50041/lapstat kar v prvi post flikne, da bo lažje iskat. Uredil February 12, 2016 - mancSLO Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano February 12, 2016 Avtor Share Napisano February 12, 2016 Dodano. Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano February 12, 2016 Share Napisano February 12, 2016 Pred 15 urami , bofu je napisal: Če bo tole kaj pomagalo (tebi ali komu drugemu), da ne boš po nepotrebnem izgubljal čas. Meni ni hotelo narediti oz. v isto bazo dodati nove kombinacije, dokler nisem odpeljal kroga s prižganim ptrackerjem ... grrr, koliko sem izgubil časa in živcev zaradi tega Problem je bil, da je na istem PCju več instanc AC serverja in sem hotu, da se od vseh shranjuje v eno bazo od strackerja. Zdej mi je to uspelo, tko da bo live timing na vseh uradnih slo-racing.com serverjih (Powered by Anglicus.si - @enjoyer83) 3 Citiraj Link to post
markop 702 Napisano February 12, 2016 Share Napisano February 12, 2016 Vprašanje okoli setupa. Prosim za pomoč. @terga, @alkoro Ob vhodu v dva ovinka imam težave, saj mi odnese zadek samo da pipnem bremzo. Gre se za T4 ter T12. Break bias sem postavljal naprej pa ne pomaga ne vem kako. Želel bi poudarit, da to niso neka huda zaviranja v primerjavi z zaviranjem v recimo T21, kjer težav za zadkom sploh ni. V čem je štos ? Poskusil sme z bolj pozitivnim TOE zadaj in z večanjem camberja, pa ni neke grozne razlike. Še najbolj se je poznalo, ko sem zadaj znižal avto, kar se je še dalo. Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano February 12, 2016 Share Napisano February 12, 2016 @MarkoP Ko bremzaš imaš volan poravnan? O koliko brake biasa je govora? Citiraj Link to post
markop 702 Napisano February 12, 2016 Share Napisano February 12, 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Panorama_Circuit#/media/File:Mount_Panorama_Circuit_Map_Overview.PNG Break bias imam 65% (iz glave). V T4 volan ni raven, ker gre tam proga v desno in je dejansko tisto en cel ovinek. V T12 je pa zadeva tako, da pred T11 dam iz 5. v 4. brzino in bremzam. Nato bi rad takoj po T12 še malo pobremzal in dal v 3. in nato v 2. za naslednjo kombinacijo, vendar čim bremzam med T11 in T12 gre zadek (večinoma) naustavljivo po svoje. Razumem, da mora biti volan čimbolj raven. To mi je jasno. Vseeno. Preseneča me ta "snap" oversteer. Mogoče hočem zgolj preveč pa mi moj talent tega ne dovoli Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano February 12, 2016 Share Napisano February 12, 2016 Ne vem, če je kdo že omenil - ampak tako kot se ta avto pelje, me popolnoma spominja na fiziko iRacinga. Snap oversteer - ko ti ni nič jasno zakaj je prišlo do tega, ko pa pride, se lahko pa samo slikaš in ne moreš nič več naredit, da popraviš. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano February 12, 2016 Share Napisano February 12, 2016 @Matjaž Murn: Za RUF je značilen snap oversteer in ga je tudi v RL menda težko dobiti nazaj, ko se enkrat odloči da gre po svoje. Vsaj tako pravijo po IR forumih RL vozniki. Na splošno pa se strinjam, da AC in IR postajata podobna. Sploh od AC 1.2 naprej gre v to smer. Vseeno je še kar razlika, sploh vhod v ovinek je pri AC bistveno drugačen, bolj agresiven. Na splošno ne morem govori o snap oversterru v IR (GT3 se pelje kot milina, skip tudi). Caddy in RUF pa ja, imata to tendenco. Odvisno od veliko faktorejv. Med drugim od volana in dead zone, kjer G27 kraljuje in če nimaš volan v nulo nastavljen boš oversteer začutil prepozno. Kar mi je konkretno tukaj čudno je da je snap oversteer prisoten po vožnji navzgor, ko naj bi bile zadnje gume lepo obemenjene in bi moralo biti dovolj gripa. Bolj bi pričakoval snap oversteer pri vožnji po klancu navzdol. Recimo bremzanje v T18 bi moralo biti težko pa niti ni tako zelo hudo. Bo treba na easy na dirki za preživet. 1 Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano February 12, 2016 Share Napisano February 12, 2016 @Matjaž Murn Sem šel iz te kombinacije direktno na RUF-a v iracing, sicer je bila proga Zolder vendar si po karakteristikah nista čisto nič podobna. Tam recimo pa res dobiš understeer direktno v oversteer. Je res da je tam bolj zajeban setup in da sem vozil default. Samo tam je recimo 3.gear polni gas in greš v tri krase Sploh mi je zanimivo, da v ovinku 8-9 pri nizkih hitrostih avto izgubi grip pa ga loviš še naslednjih 50 m. Citiraj Link to post
ingange 379 Napisano February 12, 2016 Share Napisano February 12, 2016 Meni osebno je to ena najtežjih kombinacij kar sem jih probal . Upam da naklepam dovolj krogov da preživim . Citiraj Link to post
markop 702 Napisano February 12, 2016 Share Napisano February 12, 2016 @alkoro: Ovinke 8-9 misliš na 991 in Bathurst, kajne ? Btw.. Kaj niso časi nekam nizki za to kombinacijo ? V RL se časi vrtijo okoli 2:18+ Citiraj Link to post
Recommended Posts