Skoči na vsebino

VR- Virtual reality

sniperprof

Recommended Posts

Živjo, jaz sem se mal zezal z raznimi VR streamerji iz PC na smartphone in potem imas cardboard ali kaj drugega za "3D efekt" in me zanima če je še kdo se s tem ukvarjal.

Meni je z več aplikacijami vspelo pripeljati sliko brez večjega laga na telefon, mi pa ni vspelo spravit k pameti head trackinga iz telefona v Assetto Corsa. Tracking deluje ker kurzor od miške se premika glede na to kako se premika telefon vendat AC tega ne sprejme nevem zakaj

kaj pa podpira AC? z aplikacijo TRINUS VR mi je uspelo parkrat na rondom naredit da je delovalo vendar nevem zakaj nism megel ponovit rezultata xD

ce podpira oculus to pomeni da podpira neke vrste head tracking celo Track IR se mi zdi da podpira vendar mi ni vspelo spravit da bi delovalo vsakič

Trenutno AC nima nobene podpore glede VR. To pa ne pomeni,da VR ne deluje. Z OR se da voziti, vse kar moraš narediti je,da namestiš starejšo programsko opremo SDK (0.5, 0.6, 0.7) in OR povezati v extended mode,ker drugače ne deluje. Track IR nima nobene veze z VR. Če si poskušal z TRINIUS VR,ali si vzpostavil povezavo v extended mode?

Ce podpira track ir potem podpira nekaksen vnos podatkov za "gledat okoli", podatke pa dobi iz telefona in tu očitno nastane moj problem ker AC ne zna teh podatkov interpretirat oz jih ne zazna. Za oculus vem vendar ga nimam  ker stane preveč. S TRINUS VR sem se povezal prek USB 3.0 in slika deluje zelo dobro minimalni lag, premika pa mi ni uspela konstantko spravit k pameti.

kaksen extended mode?

Igralski način z OR in AC poteka v tako imenovanem extended mode načinu(razširjen način oz. več zaslonski način https://developer.oculus.com/documentation/pcsdk/0.6/concepts/dg-monitor-setup/.

Obstaja še Direct mode,ki pa ga AC za OR ne podpira (še*). In,ker se je Kunos odločil,da trenutno prekine podporo za VR se je pri tem extended modu tudi končalo,dočim so ostali proizvajalci simulacij in iger na splošno (pCARS,iRacing,Dirt Rally,Euro Truck simulator 2,...) šli z časom naprej ter priredili kodo oziroma Ui tako,da ima igra popolno podporo VR setom. Torej v primeru OR,ki je izdal novejši SDK,ki podpira samo Direct mode je nekako odklenkalo ljubiteljem AC simulacije,ki so se morali znajti po svoje (poganjanje AC z starejšimi SDK-ji). Poganjati igro v Extended mode pomeni več komplikacij,strojna oprema mora biti močnejša,da poganja to čudo z normalnimi FPS-i,...za to so se pri OR odločili,da izdajo SDK,ki bo podpiral samo Direct mode.

Vse to kar sem napisal pa itak tebi ne pomaga nič,ker nimaš OR,razen,če je morda ravno Extended način tisto kar potrebuje TRINUS VR,da ti bo AC normalno delovala.

* Bojda bo Kunos,ko izide končni SDK za OR razmislil o nadkradnji Ui in igre nasplošno,da bo (končno) podpirala VR,tako kot so obljubili na samem začetku.

Uredil - silicijeva dolina

nisem najdu nikjer extended mode da bi prek usb laufalo. sem pa najdu na forumu od TRINUS VR en sistem http://oddsheepgames.com/?topic=assetto-corsa.

sepravi tisti ki hocete poizkušat VR brez OR in imate smartphone in google cardboard (shit) ali kakšna druga VR očala v katera vstaviš smartphone mam en majhn guide za uporabo Trinus VR. žal ste omejeni na žično povezavo med pc in telefonom ker prek wifija meni ne dela gladko (mogoce kdo ki ima boljši wifi ruter mu bo delovalo)

1. instalacija aplikacije na telefon ter server aplikacije na pc

2. na telefonu vklopis usb teathering (wifi dela slabo) najboljse je ce imas USB 3.0

3. zazenes server aplokacjo na PC in aplikacijo na telefonu in v nastavitvah server aplikacije pod tracking nastimas TRACK IR, ter vklopis povezavo (kliknes na tisti trikotnik xD) tako da se ti prenaša slika

4. zazenes AC, gres vozit ko si na dirkališču stisnes Alt+Enter da gre v windowed mode

5. Alt+Tab na server aplikacijo, izklopis server in nastimas tracking mode na FreeTrack in ponovno vklopis server

6. to je to za ta dnar meni dela s takim postopkom

meni deluje, bom v kratkem se še mal se poigral z drugimi moznostmi in posodobil postopek ob novih ugotovitvah

SETUP: prenosnik z USB 3.0, Nvidia graficno ki gladko poganja AC (mislim da ni bistvenega FPS dropa ko se še to poganja), USB 3.0 kabel in Samsung galaxy S5

aha extended mode je u bistvu to da na drug ekran posiljas sliko. ja s trinus se pa ne pokaze kot nov ekran ampak ocitno sam streema sliko na fon pa jo razdeli.

zdej je resen problem tko ku sm napisal deluje. morem pa se mal porihtat da nebi tok driftal pogled.

Bom kar to temo uporabil za vse bodoče informacije glede podpore Oculus Rifta in AC. 

Torej Kunos oz. bolje rečeno Marco Massarutto je prejel/nabavil končni izdelek OR CV1.

"No,sedaj pa le brez izgovorov Kunos in "porihtajte" tako kot se zagre virtualno realnost v tej simulaciji".