B_U_R_I 3 290 Napisano February 3, 2016 Avtor Share Napisano February 3, 2016 Sodniki smo prejeli prijavo neupoštevanja omejitev dirkaške površine. Po podrobnejšem pregledu smo se odločili, da kazni za sekanje v Monzi ne bomo izdajali, saj je bilo po pregledu prvih petih krogov ugotovljeno množično kršenje tega pravila. To sicer ni nič vzpodbudnega, vendar gre iz tega sklepati, da noben voznik ni v celoti upošteval omejitev in iz tega sledi, da si nihče s tem ni pridobil kakšne omembe vredne prednosti. Število sekanj v prvih petih krogih: Glavač 24x Pavšek 22x Fujs 17x Ocvirk 20x Arko 25x Koderman 13x Zupan 19x Rožič 16x Gantar 20x Tuš 10x Murn 23x Selčan 24x Fabijan 15x Molnar 3x Eržen 16x Dopudja 13x Skupaj: 280xPovprečno: 17,5x S tem je organizator prišel do sklepa, da se na vseh nadaljnjih dirkah prvenstva upošteva izključno aplikacijo PLP - torej je dovoljeno sekanje v kolikor to aplikacija PLP dopušča. Izjeme so v primerih kjer dirkač pridobi nekaj sekundno prednost (npr. sekanje celotne serije šikan oz. ovinkov ali sekanje večjega dela steze). 1 Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 Ulala. Vidim, da sem bil še priden... 1 Citiraj Link to post
57X 962 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 No fino.. Js sm računal na konkretno kazen. Lepo od nas, da smo bli kolektivno složni. Heh, pa pravijo, da čredništvo ni gud Citiraj Link to post
markop 702 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 (urejeno) Nisem bil na dirki in tako nisem imel možnosti sodelovanja na zgornji lestvici. Me pa vseeno zanima kje Monza dopušča to sekanje ? A je to prva šikana ? Uredil February 3, 2016 - MarkoP Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano February 3, 2016 Avtor Share Napisano February 3, 2016 @MarkoP - pregledoval sem Variante del Retifilio, Variante della Roggia, izvoz iz obeh Lesmov ter celoten kompleks Ascari (z izvozom). Za pet krogov porabil cca. uro in pol. Več se mi ni dalo. Točkovanje in sankcije so na prvi strani. 1 Citiraj Link to post
markop 702 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 Sem vprašal zgolj za primerjavo z IR. Zanimivo. Bi pričakoval zgolj 1. šikano in mogoče izhod Ascari. Vse drugo bi moralo biti izguba časa, če voziš izven. Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano February 3, 2016 Avtor Share Napisano February 3, 2016 Mogoče s kakšnimi drugimi dirkalniki, ki na teh visokih robnikih nasedejo. BMW je pa dovolj visok, da se brez težav pelješ čez robnike 1 Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 Marko, a se hecaš. V Monzi se edino Parabolico ne da sekat, vse ostalo se da. Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 Je pa zanimivo, da so admini krepko v vodstvu. Odločitev jim je pisana na kožo. Ampak to je verjetno slučajno, tako da ne preveč zagrabit. Spoštujemo priznanje in odločitev. Citiraj Link to post
AliBuggy 1 008 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 vidim da imam nastetih najvec "sekanj"...predvidevam da se to steje ko povozis robnik z dvema gumama. Sem tudi sam vceraj pogledal replay pa nisem s tem ko sem povozil robnik nic pridobil, kvecjemu zgubil. Se je pa to dogajalo ko sem bil ali primoran zapeljat nanj zaradi prehitrega vhoda v ovinek, guzvanja v ovinku ali pa sem ga povozil, ko sem vozil v racjem redu vozil za drugimi. Vcakic pa je bil to bolj kot ne poskok v luft in lovljenje avta in dalec od tega, da bi s tem kaj pridobil na casu oz. da bi bila to neka podtalna strategija Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 Po želji lahko kdo tudi kazen dobi, tud če ne seka 1 1 Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano February 3, 2016 Avtor Share Napisano February 3, 2016 pred 2 minutama, mancSLO je napisal: Je pa zanimivo, da so admini krepko v vodstvu. Odločitev jim je pisana na kožo. Ampak to je verjetno slučajno, tako da ne preveč zagrabit. Spoštujemo priznanje in odločitev. Ne bom preveč zagrabil, ampak mi gre počasi na živce tole podtikanje, da se imamo v ekipi organizatorjev, moderatorjev in administratorjev tako fajn, da si nepravično pridobivamo prednost. Z veseljem te povabim v sodniško ekipo, če si želiš pogledati vseh 12 krogov obeh dirk, vse dirkače, v vseh ovinkih. Kot rečeno sem porabil za prvih 5 krogov več kot uro in pol. Sedaj si pa izračunaj. Ko bo vse pregledano pa lahko celotna sodniška ekipa ponovno oceni ali je pametno izdati kakšne sankcije. Naj spomnim, da sodniška ekipa ni sestavljena samo iz org., mod., in adm., preden bodo spet kakšna taka namigovanja. 1 Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 (urejeno) @AliBuggy: Dogodek se smatra kot kršitev takrat, ko voznik skrajša razdaljo (oz. čas) kroga s tem, da zapelje izven piste Z VEČ KOT DVEMA KOLESOMA. Za progo se smatra asfaltirani del proge, ki je med belima črtama. V tej dirki so bile problem 4 gume, se mi zdi. Matjaž, še enkrat: spoštujemo priznanje in odločitev. Uredil February 3, 2016 - mancSLO 1 Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 Če gledamo strogo po pravilniku se za sekanje/krajšanje šteje vsak izvoz več kot 2 koles čez belo črto. A vendar je razlika, če te v Lesmu 1 ali 2 zanese čez belo črto, kar posledično pomeni da imaš na astroturfu wheel spin in izgubiš na času ali pa da si kombinacijo ovinkov 4 in 5 spremeniš v ravno linijo . 1 Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano February 3, 2016 Share Napisano February 3, 2016 Alen, če je bila tvoja (oziroma naša, če smem tako naslovit vse z manj kot 20 sekanji v 5 krogih - lol) linija malo manj ravna od par posameznikov, še ne pomeni, da je bila po pravilih 2 Citiraj Link to post
Recommended Posts