Skoči na vsebino

3. Redbull Ring - 10.1.2016

Recommended Posts

• Odgovori 88
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Gre za aroganco, svetlobna leta od neznanja. Učimo se pa vsi, pa tud potrpežljivi smo - večina no

P: Ne vem kaj se je zgodilo, najbrž so mehaniki dodali še malo kerozina, saj je v primerjavi z ostalimi treningi avto letel kot sneta skera  Q: Temu primerna tudi štartna pozicija. V zadnjem posku

On 8. 1. 2016 at 17:27, m0LN4r je napisal:

Ali bi lahko bil @majomhus rezervni šofer v naši ekipi ? Takrat, ko se je prvenstvo začelo še ni bil uporabnik na forumu. Ga pa oba z ingange poznava od prej in je vredi šofer, čist mimogrede me zanima.

Vsakdo se lahko še prijavi v prvenstvo. Pogoji so seveda znani, žal pa ima ekipa lahko max. 3 dirkače... Lahko je v svoji ali pa se pridruži kakšni obstoječi.

Q: Moja navihana dvo in par mescev stara mula se je odločila, da se mi pridruži za volanom, da bova šla na morje. No, pa sva šla, časi so bili temu primerni :)

R1: Previdno s štarta, pred menoj se je dogajalo marsikaj, vseeno sem nekako prilezel do 14 mesta, nakar je šlo vse k vragu. Teža je bila prevelika, pobje okli mene prehitri in posledično sem se nekaj bockal z Arnejem in nato s Fabijanom, ki sem mu v nekem trenutku pomagal čez pukel v prvem zavoju, nato pa obupal in čakal na konec dirke. P14.

R2: Brez kil je bilo lažje, štart ok, potem sem pa samo gledal v vzvratna ogledala, kdaj jih bom kasiral od zadaj, ko so bili nekateri prepogumni. Počasi sva z Murnom lezla navzgor, nekaj časa je Eržen vozil spredaj in dajal tempo, samo se je potem odločil in odšel v drugem zavoju na pir. Nato sem še nekaj časa sledil Murnu, dokler spet ni popustil setup in sem samo še kruzal na P8 se mi zdi.

Pričakoval sem več od dirke, samo mi je šlo več ali manj vse narobe, tako da ekipa je pobrala nekaj pomembnih točk, bravo Jan in Mitja, gremo naprej. đ

Čestitke podiumu, kapo dol!

Prvo čestitke in zahvala za prečudovito progo  !!!

V pripravah sem resnično užival . Ko dobiš filling za to kombinacijo je pravi užitek . V kvalifikacijah sem se prebil na 10 mesto jess. Prvi cilj za to sezono dosežen !

R1 L1 mislim da smo bili 3 wide na startni ravnici in sem končal v steni z polomljenimi obesami in avto je bil popolnoma nevozen , sploh ni šlo ovinkat . Zato sem počakal da me vsi prehitijo in sem ESC. v bokse ker ni šans da bi zvozo tako celi krog . Ker klub mojem obisku v boxih ne bi končal zadnji sem pred ciljem spustil vse naprej in končal zadnji . Vem da se to ne sme  zato se ne bom pritoževal če dobim kazen .

R2 podobna zgodba le da nisem rabo v boxe .

Res sem imel dober občutek da bo ATS danes dobil vsaj kakšno točko , bo pa drugič .

Q: kazalo kar dobro, glede na to da ni bilo nič treninga. Na koncu zmanjkalo benza za še zadnji hiter krog, kjer so na dobrem gripu večinoma vsi okrog mene popravili čase. 

R1: štart brez posebnosti, v prvem ovinku je Ocvirk uletel kot kamikaza in zbil Arneta in mene. Padem na zadnje mesto, potem pa v lov. Kazalo je dobro nekaj napak so naredili tudi drugi, lovil Dopuđo, a me je Pavšek poslal s steze, kjer sem skoraj ustavil da nisem dobil še kazni PLP. P12 ali P13 na koncu.

R2: prvi krog čist, v drugem pa padem v neko štalo, pazim da mi ne spodrsne na dreku, pa ob ko me je z vilami špiknil Dopuđa zadanem in zavrtim še Kurenta. Gantar dihal za ovratnik, iz drugega ovinka sem se skoraj zavrtel in Domen je švignil mimo. Spet pritiskam na polno, ko jih na zaviranju zopet dobim od zadaj in Kurent je prišel do prednosti, katere ni šlo več izničit :)

@Mitja Bonča

Če se že opravičuješ meni, se opraviči še Fujsu saj si tudi njemu naredil konkretno škodo. 
Če ne bi bilo njega bi odletel iz proge ;) 

Še moj vidik dirke:

P: Sandbagging z race fuelom, še vedno na vodilnih položajih :)

Q: 2x Super low fuel run, zadosti za prvi pole sezone.

R1: Dober štart, slab prvi ovinek, mimo švigne Fujs, bitka z njim v T2 kjer je njega konkretno odneslo, mene pa tudi malo, potem pa super dive Bonče, ki me močno zadane v rit, nakar me odnese v stranico Fujsa, avto 3 sek počasnejši na krog, na ravnicah so vsi švigali mimo mene. Če bi bila dirka še en krog daljša bi bil 11 in nič nebi bilo s polom.

R2: Zadovoljiv štart, nabral prednost 4 sek, potem pa cruize mode, z najhitrejšim zadnjim krogom :) 

Glede na hitrost sem pričakoval večji izkupiček točk. 

Za mene pa kar presenetljivo dober vikend.

Kvalifikacije solidno, boljše od pričakovanj. Ker sem nosil 30 kazenskih kg, sem mislil, da bom okoli P10.

Na prvi dirki srednje dober štart, a mi je Mitja odprl pot do prvega mesta. Začuda nisem naredil večje napake in zadržal minimalno prednost pred Alenom. Moja prva zmaga po zelo dolgem času [champ]

Drugo dirko sem imel zanič štart, a sem s 110kg imel očitno boljši grip prvih par krogov in nekako prilezel do P7. Potem sem naredil napako, padel na P10 in to je bilo to do konca dirke.

Uredil - enjoyer83

Skoraj zaspal na dirko, prišu zadnje 4 minute. Odpelal 2 kroga za ogrevanje. Nato pa lep štart, ker ste se poklamfal med sabo sem lepo prišu do P10 tam pa sta me čakala Marjan in Bonča, smo mel pal dobrih bojev, malo rukanja, nakar smo vsi prehitel Rožiča. Sm upu vseen na kako mesto višje, ampak ok.

Druga dirka z malo kilami in nekaj treninga od prve dirke :D Sem mel solidn štart brez upanja na kaj več ko 3 mesto. Tak da soliden vikend za nič treninga. :D