Skoči na vsebino

2. Imola - 20.12.2015

Recommended Posts

Še malo bolj resno poročilo:

Q: Na začetku sem imel dober ritem, vendar mi je boljšo uvrstitev preprečila tehnika, ker kljub temu, da sem imel nastavljeno za 5 krogov goriva, mi ga je zmanjkalo 200 metrov pred ciljem, s tem da sem imel na kontu -0.800 s. Potem grem jezen v bokse, potalam nekaj šamarjev mimoidočim Italijanom, se vsedem nazaj v Bavarca in pune rore hamre nazaj na stezo. Gužva je bila obilna, nekaj jih spustim mimo, pa se zapletem v izhodu iz zadnjega zavoja, tako da si pokvarim še en krog. Rahlo pošljem vse v žensko luknjo in dam vse od sebe v zadnjem krogu, P4. Rahlo razočaran, napumpam gume in dolijem nekaj več kot točno toliko goriva, ter se poklapan odvlečem na štart.

R1: Štartali smo lepo, tudi prva šikana je bila spredaj odpeljana z odliko. Na začetku smo se borili Jan, Janko in jaz, pa noben ni naredil večje napake, oziroma tele kante ne gredo po ravnin nikamor, da bi lahko z večjo hitrostjo normalno prehiteval. Sprva sem imel še neke kamikaze ideje, kako bi Janka prehitel v kaki šikani, pa sem jih ovrgel, ko sem opazil, da možakar kljub sopotniku v avtu (80kil), brezma še kasneje kot sam, klobuk dol. Tako sem čakal na kako napako pred menoj vozečih, ki je ni bilo, tako da na koncu P4. OK, lep ekipni rezultat.

R2: Štart je bil tokrat bolj napet, spredaj je bilo kar nekaj dotikov in skozi prvo šikano sem gledal v šest smeri, ko sta Selčan in še nekdo plesala okoli. Nekako je šlo mimo brez dotikov. Pred menoj sta se potem znašla oba Slo BMW-ja, Fujs in Zupan. Z dodatnimi kilami po ravnini nikakor ni šlo mimo, pa tudi Zupan je vozil dobro, tako da sem kmalu na hrbet dobil razjarjeni trio. Jan, Janko in se mi zdi da Alen so iztegovali kremplje, da bi prišli mimo. Še dobro, da smo med dirkama poširili blatnike, da je bil avto malo širši in je bojna linija zadostovala, da sem se ubranil napadov. Potem sem v zgornji šikani prišel vzporedno s Fujsem, bil sem na levi, zapeljal v šikano, pa sva kljub temu trčila. Lepo, da so organizatorji poskrbeli in na zunanjo stran šikane namestili linolej, da ja drsi ko po p..... Jasno me je odneslo ravno tja, tako da sem pošrek lovil avto in ga nekako spravil v želeno smer, ob tem je bil Janko že ob boku. No njegov sopotnik me je rešil, da sem mu po ravnini ušel. Naslednji je bil na vrsti Zupan. Kadar sem se mu že uspel postaviti ob bok, se je po ravnini odpeljal naprej, tako da sem po njegovi napaki v vhodu v Aque minerali zapeljal ob bok, vztrajal in se nekako zgužval skozi šikano naprej. Nekje vmes je mimo priletel Murn, ki je brez sopotnikov potoval z nadzvočno hitrostjo. Do konca sem nato držal 3 mesto in se otepal Glavača, ki je poskušal še v zadnjem zavoju pripraviti napad, vendar je moj kolega v njegovem avtomobilu poskrbel, da ni prišel mimo :P P3, z mešanimi občutki, po eni strani vesel kot radio, po drugi bi lahko bilo boljše.

Zdaj pa v Monzo,  s tremi sopotniki na najhitrejši dirki sezone, kjer bo končna hitrost neverjetnih 205 km/h!

• Odgovori 78
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Najboljša aplikacija. Jaz jo VEDNO čekiram, ko je nekdo ob boku, ker drugače pač ni viden... In točno veš kako se linije držati ko je nekdo vštric. Tiste puščice povejo bore malo... naokoli pre

Na tvojem skinu?

Q skoraj na Pole, a na koncu vseeno P3 :P

R1 več ali manj vožnja sam s sabo. Pavšek mi je parkrat prišel blizu a sm se uspel izmazati, Jan in Alen pa sta bila prehitra. P3

R2 veliko bolj zanimiv, borba za TOP5-10... Potem smo imeli karambol v šikani, pred mano nekoga je zaneslo, je skoraj stal v šikani, za mano Jan bremzal kar nekaj metrov za mano, ampak mislim da bi se mu izšlo, če ne bi bilo karambola pred njim. Tako smo pa imeli en pinball, fasal spedaj in zadaj kar veliko škode. Avto je šel komaj v 6. na ravnini, kar se je poznalo v nadaljni borbi. Nekateri so kar leteli mimo mene na ravnini. :) No, vseeno mi je uspelo na koncu zadrzati P4, tako da sem kar zadovoljen.  

Čestitke vsem, dirke so bile obe zelo fer okoli mene. :)

Q: Hiter krog ni uspel. Na začetku sem imel še nehaj upanja za Top5, vendar so se te sanje hitro razblinile, ko so ostali brez kil začel postavljat neverjetne čase. Moj čas je zadostoval komaj za P11.

R1: Na startu obdržal mesto in nato po nekaj napakah drugih prilezel že na P9. Po svoji napaki izgubil 2 mesti in sem bil spet tam kjer sem začel. Nato nekaj časa vozil za Marjanom in sva se borila za P8, če se ne motim. V šikani naredil napako in prepozno zaviral. Marjana sem zadel v rit in ga zavrtel. Popolnoma neumna začetniška napaka. Še enkrat se opravičujem Marjanu. Vmes mi je parkrat uspelo malo zapeljat s piste in na koncu fasal še Drive through kazen. Končal na 14. mestu. Želje so bile višje, realistično pa si več nisem zaslužil.

R2: Startal dobro. Nekaj klofut z leve, nekaj z desne in nekaj od zadaj. Nisem se dal in se brez kilogramov trmasto prebijal v ospredje. Od 10. kroga naprej sem bil na P2 in upal na kakšno večjo napako Selčana, ki je imel takrat že cca. 12 sekund prednosti. Peljal je suvereno, zato sem upal vsaj na najhitrejši čas, ki sem ga imel še v predzadnjem krogu. V zadnjem krogu mi je pa še to speljal Selčan in odnesel polnih 26 točk z dirke, jaz pa sem se zadovoljil s P2 - precej nad pričakovanji.

On 12/20/2015 at 22:05, ingange je napisal:

Aleš če je moja krivda da sva imela kontakt ki te je poslal  na travo se opravičujem vendar te helicorsa ni pokazala .                                                                    

Pri meni je bilo enako...Ti si vozil čisto desno po robu, jaz pa čisto levo. Zgleda naju helicorsa zato ni še zaznala, ko sem pa zavil v ovinek in je helicorsa zasvetla, je bilo pa že prepozno. Kar se mene tiče je bila dirkaška nesreča, škoda le, da sva imela pokvarjeno dirko. Nimaš kej...to je dirkanje.

Sem pa čisto razočaran nad svojo vožnjo v celem dirkaškem vikendu. Trening in Q sta šla še kar v redu, obe dirki pa totalni polom. Napaka v obeh dirkah že v 1. krogu, z zadnjega mesta, dodatnimi kilogrami in pa še poškodovanim avtom se ni dalo nič več narest. [Joj]

pred 29 minutami, Matjaž Murn je napisal:

R2: Startal dobro. Nekaj klofut z leve, nekaj z desne in nekaj od zadaj. Nisem sem se dal in se brez kilogramov trmasto prebijal v ospredje. Od 10. kroga naprej sem bil na P2 in upal na kakšno večjo napako Selčana, ki je imel takrat že cca. 12 sekund prednosti. Peljal je suvereno, zato sem upal vsaj na najhitrejši čas, ki sem ga imel še v predzadnjem krogu. V zadnjem krogu mi je pa še to speljal Selčan in odnesel polnih 26 točk z dirke, jaz pa sem se zadovoljil s P2 - precej nad pričakovanji.

Ne vem, če nimaš v R2 rekord po vzponu na lestvici. Iz P14 na P2. Amazing.[it]

Tomaž, meni je helicorsa super...me ni še nikol zje*ala in tut tukaj mislim, da ni blo nič narobe, samo en je vozil po levem robu proge drugi pa po desnem in mislim, da sva bila samo predaleč, da bi naju zaznala...

O helicorsi IMHO:

Pro pravic, sem enakega mnenja kot zamex. Mene tudi helicorsa zelo moti, odvrača pozornost od tega kar imaš pred sabo in se preveč zanašaš na njo.

Še bolj me pa motijo tisti, ki so odvisni od helicorse in vozijo samo glede na to, kako se jim tist kvadratek pred nosom riše. Potem se pa zgodi nekaj nepričakovanega pa so vsi vse spregledali.

Sam jo nisem nikoli uporabljal in se ravno v AC takoj opazi, ko imaš okol sebe same helicorsaše, ki se premikajo kot pacmani, tudi veliko bolj se štulijo v vsako špranjo.

Nevem, če je to glih pozitivno.

Ja glede helicorse . Meni se zdi ok zadeva . Je pa res da sem sedaj naložo novo verzijo ta ki se obarva ,ko je negdo blizu . Pa nisem preveč navdušen . Se mi zdi da prepozno pokaže pajdaša na cesti in tudi tisto obarvanje me malo zmoti , zato sem tudi trzno v R1 . Veloko bolj mi je všeč starejša verzija ki se ne obarva in zazna avte ki so oddaljeni tudi malo več . Če se ne motim bi se to tudi moglo nekje dat nastavit . Mislim da sem nekje prebral vendar se nisem še poglabljal v to . Sam si bom naložo nazaj tastaro verzijo . Mislim pa da ni point helicorse da si packman in da izkoristiš vsako lukno ampak da se izzogneš nepotrebnim dotikom ki najverjetneje uničijo dirko dvema posameznikoma ki sta vložila veliko truda in časa da sta se pripravila na dirkaški vikend .

Uredil - ingange
Mankajo mi črke na tipkovnici

Najboljša aplikacija. Jaz jo VEDNO čekiram, ko je nekdo ob boku, ker drugače pač ni viden... In točno veš kako se linije držati ko je nekdo vštric. Tiste puščice povejo bore malo... naokoli pregledno pa tut ni, kot če bi blo v pravem avtu. 

• Upvote 5
  • Downvote 1