Skoči na vsebino

1. Grobnik - 29.11.2015

Recommended Posts

Pred 2 urama , Lojzze je napisal:

Po posnetku si notranji nikakor ne zasluži kazni,pri vstopu v zavoj je bil spredaj in se mora vozilo ki je zadaj prilagajat,razen če bi bil zunanji pri vstopu v zavoj več kot pol dolžine vozila naprej,kar pa niti slučajno ni bil.Posledično je po tem ključu linija zunanjega "napačna" ker je sekal pot notranjemu. Nikjer v nobenih pravilih v nobeni dirkaški seriji za nobeno progo namreč niso določene "pravilne" linije. V videm primeru gre kazen (če že) edino zunanjemu,vse ostalo je nesmisel.

Nekje sem nekaj podobnega že bral. Notranji je bil kriv, da je bil tam, ko je zunanji zavil v njega. [Joj]

• Odgovori 98
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Takole, po dveh dnevih in eni gasilski cisterni piva, sem se dovolj ohladil, da podam še svoje videnje dirkaškega vikenda.   Q: Očitno se me na kvolijih drži Rossijev sindrom, saj nikakor ne

Pa še to dodam   Ni šlo za spat,pa sm na hitro naredil video prvega kroga prve dirke...   PS.

Posted Images

1 hour ago, Mitja Bonča said:

Baty, če je to tvoj posnetek, NISI imel zadnje verzije Grobnika (niti predzadnje). So bile večje spremembe in nevem zakaj špil ne zazna tega. Daj si prosim dol verzijo 2.71 (priporočam za vse).

A kaj upliva na samo vožnjo ta nova verzija?če ne,kaj ma pomen al zazna al ne.bom pa seveda namestil najnovejšo verzijo8)

Uredil - baty
Pred 3 urami , Arne Dopudja je napisal:

Mene prav nič ne moti če je to popravljeno na racing incident. Zato tudi nisem reportal nič.

Vsak po svojih močeh probal zvozit, pa se pač ni pošlo. Pr tako high speed ovinkih je kr težko neki manevrirat.

Tako nekako, tudi mene ne ... bi se pa počutil oškodovanega, če bi prejel +20kg.
V normalnih okoliščinah (beri, da ne bi imel podobne nesreče v R1 na istem ovinku), si upam trditi, da najinega trka niti ne bi prijavljal, ker se zavedam, da je zahteven ovinek, niti se nisva borila za 1. mesto in ostali "fighti" so bili fer :) 

No, kaj je največja ironija vsega, da ti sploh nisi reportal in sem (zaenkrat še) sam sebi "ta mastnega" pljunil v skledo :D Hja, šola za naslednjič ...

Uredil - bofu

Sem imel napisan že cel roman, ampak mi je škoda besed.

Vodja sodniške ekipe je napisal svoje mnenje, tudi terga je napisal korektno obrazložitev. Če mislite, da veste več kot licenciran sodnik in eden izmed najhitrejših in najizkušenejših voznikov na tem portalu (in daleč naokoli), mi je iskreno žal.

Jutri bo celotna sodniška ekipa še enkrat pregledala ta incident, po tem pa je odločitev zapečatena.

Jaz v svoj bran dodam samo še tole. Že res, da je Terzič napisal korektno obrazložitev, ampak je na podlagi njegovega komentarja "V ovinek si poskusil vstopati z isto hitrostjo, kot Arne" razvidno, da si ni pogledal replaya, ker bi videl, da sem jaz zmanjšal na 115 km/h, Arne pa niti ni bremzal, je samo spustil gas in trčil pri 145km/h. S kolikšno hitrostjo je možno speljat ovinek na idealni liniji pa vsi vemo ...

Torej, do jutri pridno čičam in čakam sodniško odločitev.

Sedaj se pa vsedi v avto in probaj ovinek speljat čisto po notranji strani ovinka, da se držiš robnika in mi povej s kakšno max. hitrostjo ti bo uspelo, brez da bi te neslo ven.

Nato naredi isto, vendar pojdi za 3 širine dirkalnika bolj ven pa mi potem povej s kakšno hitrostjo bo šlo ...

Tudi to sem že storil ...
V ekstremno slabih pogojih: 91% gripa ter neogrete gume, brez problema s 115 km/h čisto po notranjji strani, na koncu sem speljal iz ovinka nekje na sredini. Glede na to, da sem toliko zmanjšal, bi bil Arne s svojo hitrostjo v tem času že par dolžin avta pred mano.

Uredil - bofu
Pred 3 urami , baty je napisal:

Mahhhhh ne vem no......Arne je že zajeb.....ker mu je pustil levi plac pred ovinkom,v ovink prideta skupaj,oba približno z isto hitrostjo.

Meni se mizdi bolj to ,da je arne "pozabil".da ima enga vštric z njim!!!!Res je,da je šel bofu malo vn iz "idealne linije "...sam tam je nastala nova "idealna linija dvoboja",kjer arne tam ne more tako it ,ker ni več sam in ga presneto dobro vidi ob boku.......zame navaden icident,oba malčk kriva

Je pa to bolj moj vidik,kako naj bi se "logično" odvijalo,ni pa rečeno da je to tudi pravilno:)

Nism nič zajebal in nič pustil in sm točno vedu da imam enega notri. Vedu sm riziko in takoj v apexu sm vidu njegov understeer, ker je bil za njegov radij prehiter.

On me ni nalašč butnu, jst pa sm nalašč tako peljal. Popustu ni nobeden. To je dirkanje. Osebno se mi ne zdi fer da on kasira kilažo za racing incident. Če bi pa samo puščal en druzga naprej lahko pa tud samo hotlap vozmo.

32 minutes ago, Arne Dopudja said:

Nism nič zajebal in nič pustil in sm točno vedu da imam enega notri. Vedu sm riziko in takoj v apexu sm vidu njegov understeer, ker je bil za njegov radij prehiter.

On me ni nalašč butnu, jst pa sm nalašč tako peljal. Popustu ni nobeden. To je dirkanje. Osebno se mi ne zdi fer da on kasira kilažo za racing incident. Če bi pa samo puščal en druzga naprej lahko pa tud samo hotlap vozmo.

Zajebal u smislu,da si zamudil mu zapret linijo prehitevanja.ponavadi je pozicija izgubjena.kdaj pa kdaj pa  se zgodi kar se je:oops:

Uredil - baty

Jaz si to prevedem v: dajvanje je kul, tudi če me ven odnese. Placa sta imela oba dovolj, Arne pa po mojem ni imel nobene dolžnosti, da popusti. Kvečjemu ima napadalec dolžnost, da se drži notranje linije. Očitno noben sploh ne pomisli kateri ovinek sledi in da bi Arne bil čez 50m na travi, če bi bil za širino ali dve avta bolj na desni. In za mene najbolj pomembno dejstvo... Arne je imel avto pod nadzorom, Božo pač ne (je drsel ven).

Pa odvadite se pranja perila v javnosti, prav žalostno je to boostanje ega pred celim forumom [buzara] Pošlji zs in rešeno.

@baty: V bistvu sva bila že takoj iz ovinka T5 vzporedno in sem ga prehiteval, tako da niti ni imel te možnosti...

Še enkrat, upam da zadnjič, nisem oz. ne bi zdrsel ven, ker sem zmanjšal na 115 km/h, kar je več kot dovolj za speljat ovinek po notranji strani. Skoraj vsak ima možnost pogledat celoten, original, replay ...

Sem mnenja, da je včasih dobro za vse, če se kakšna situacija razjasni javno ... sodniška odločitev pa bo, kakršna bo.

Uredil - bofu
3 hours ago, baty said:

A kaj upliva na samo vožnjo ta nova verzija?če ne,kaj ma pomen al zazna al ne.bom pa seveda namestil najnovejšo verzijo8)

Ja, malce že, ampak nič bistvenega. Daj namestite si vsi zadnjo verzijo, če si je še niste prosim.