markop 702 Napisano November 8, 2015 Share Napisano November 8, 2015 Ravno to. Lahko jaz 2 tedna pilim linijo in delam setup, se učim in bla bla. Na dirki pa je v mid-packu čisti destruction derby. Kakšne linije nekaj. Danes je blo res porazno. Pohvala Mateju za trezno glavo. 1 Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano November 8, 2015 Share Napisano November 8, 2015 Glede na to, da bi skoraj zamudil, sem se imel kar fajn. Set je bil v prvi polovici dirke v ovinkih malo prepočasen, za drugo polovico je pa Mark poskrbel, da ni več šel nikamor. Je pa vseeno bilo kar zabavno, ene 7 mest sem pridobil, brez "ups kje so bremze" bi jih lahko še 4-5 :) Glede serverja se pa samo smejim. Komentarjem namreč. 1 Citiraj Link to post
mancSLO 1 945 Napisano November 8, 2015 Share Napisano November 8, 2015 Malo samokritike Tomaž. Tole danes pa res ni bilo v redu? Ps.: res je bilo zabavno, ko si prišel na server. 1 Citiraj Link to post
ingange 379 Napisano November 9, 2015 Share Napisano November 9, 2015 Pa da še sam podam mnenje . Ker je to bila moja prva dirka z vami sem se trudil biti ne preveč moteč faktor na stezi . Kljub veliko pripravam sem v teh izredno zahtevnih razmerah večino časa prebil v ozadju . Kjer pa se je po mojih videnjih večinoma dirkalo čisto in fer . Res je da me je v 11krogu R1 T3 nekdo poljubil odzadaj in zavrtel vendar je do takrat bil natančen in pazliv tako da sem prepričan da ni bilo namerno . Tudi sam sem imel kontakt za katerga se opravičujem v R2 T4 L3 . Oseba ki sem jo pobožal od odzadaj je podaljšala ovinek in nadaljevala dirko je pa imel veliko laga ker je njegov avto bil vsepovsod , krog poprej je blo videti da se je razbil v T3 na koncu back strait pa se je pojavil znova pred menoj iz nič . Škoda za težave z serverjem , vendar sploh ni nobene panike iz moje strani take stvari se dogajajo tu večjim kot smo mi . Užuval sem na pripravah na dirko in v vsakem krogu ki smo ga naredili . Komaj čakam na nadaljevanje . 4 Citiraj Link to post
AliBuggy 1 008 Napisano November 9, 2015 Share Napisano November 9, 2015 se mi je kar zdel da se bo kej takega dogajalo...dobro da sem skipal tole :) Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano November 9, 2015 Share Napisano November 9, 2015 Naredmo ligo v Race07 in smo zmagal. :D Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano November 9, 2015 Avtor Share Napisano November 9, 2015 Še enkrat bi se opravičil vsem, ki so imeli zaradi včerajšnjih težav pokvarjen večer. Prišlo je do nepredvidene situacije, ki je v tako hitrem času ni bilo mogoče odpraviti, da bi lahko z dirko nadaljevali. Težava je bila v tem, da ta vikend namenski računalnik, na katerem bi lahko tekel strežnik za Assetto Corsa, ni bil na voljo. Strežnik sem iz tega razloga poganjal na istem računalniku, kjer sem tudi vozil in ob 24 voznikih je AC server obremenil 30-40% procesorja. To se mi še nikoli ni dogajalo pa sem že večkrat laufal server s polnim gridom. Spomnim se, da je bil ta problem prisoten v eni izmed bolj zgodnjih verzij Assetto Corsa, vendar naj bi ga že odpravili. Zadevo že raziskujem, pred naslednjo dirko pa bom še dodatno testiral poln grid. Pred naslednjo dirko bo prišlo do nekaj sprememb v pravilniku, za katere mislim, da bodo za vse prinesle izboljšave - tako za organizatorje, kot za udeležence. Več info v naslednjih dneh. Glede minule dirke pa kot vidim imamo na izbiro štiri možnosti: Odpovemo celoten dirkaški vikend, ne upošteva se noben rezultat. Prvo dirko prvenstva začnemo na Grobniku, tega pa označimo kot testni vikend. Obdržimo rezultate prve dirke. Drugo dirko nepreklicno odpovemo zaradi tehničnih težav. Za odpovedano dirko ne sprejemamo morebitnih prijav incidentov in ne podeljujemo kazni. Obdržimo rezultate prve dirke, drugo dirko ponovimo v enem izmed prostih terminov. Ponovimo celotni dirkaški vikend (lahko vmes en prosti vikend, lahko prestavimo na konec prvenstva kot zadnjo dirko). Zaenkrat še ne vem za katero možnost se bomo odločili. Najmanj mi je všeč 1. in je tudi najmanjša verjetnost, da bomo ubrali to pot. Druga in tretja možnost sta sicer dobri, vendar se sam najbolj nagibam k četrti, ravno zaradi prihajajočih sprememb v pravilniku. O nadaljnjem razvoju dogodkov, vas bom pravočasno obveščal. Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano November 9, 2015 Share Napisano November 9, 2015 (urejeno) Tale leteči štart je bil bolj čudn... Mitja ni nič zajebal (no ja, razn to da more bit v desni koloni če je štartal 4.?). On je pospešil za mano. Sem pa jaz pospešil pred Rožičem, ampak zgolj zato ker je bil Teržič ze 200m spredaj, vrjetno je pospešil veliiiik prej kot Rožič... zdaj na pol kroga prednosti mu pa tut nism hotu spustit, čeprav na koncu niti ni imelo veze, ker je bil tko al tko sekundo na krog hitrejši. Če sm jaz zajebal, sprejmem kazen ni problema. R1 sm zafrknil turn1 in Mitja je šel mimo. Potem voznja na 3. mestu brez pretiranih naprezanj. Čestitke Mitja in Terzič. R2 sem se bolje znašel v tisti koloni nekaj prvih minut ko je server še normalno delal. Prehitel kar nekaj dirkačev, mislim da bi bile lepe borbe vsaj tja do stopničk. Žal je tehnika malo zatajila. Ne vem kaj je problem s serverjem, jaz bi probal skenslat nepotrebne stvari kot so tisti LIVE timing, itd,.. pa da vidimo (tudi najem serverja ni slaba ideja). Mogoče je problem pa ravno 24 dirkačov,... probajmo 22 hehe No kakorkoli, te stvari se dogajajo, sem prepričan da se bo porihtalo prav kmalu. Uredil November 9, 2015 - PEK Citiraj Link to post
markop 702 Napisano November 9, 2015 Share Napisano November 9, 2015 (urejeno) Jaz še vedno mislim, da je treba najet profi zadevo. Domače garažne variante so kar so. Pripravljen sem častit 1 mesec najetaga strežnika, da vidimo kako se obnaša in eno dirko naredimo gor na strežniku. @Matjaž Murn, če doniram je to izvedljivo ? Glede druge dirke ponavljam. Poglejte si zgornji posnetek. To se dogaja na slo-racing !!! in ne samo na public serverjih. Ko se to zgodi moraš pač počakat da gre 20 tekmovalcev mimo in greš pol lahko VARNO nazaj. Isto se mi je zgodilo lani na Grobniku. To ni racing napaka. To je whishful thinking. Naj še dodam, da sem jih od tistega avta v naslednjem krogu še dvakrat direktno po riti dobil. Sicer je blo vse nežno in počasi, vendar vseeno nisem tega vajen in mi ne prija. Nič osebnega, Brez zamer. Samo to se res ne sme zgodit. Prva dirka, naj bo. Uredil November 9, 2015 - MarkoP 1 Citiraj Link to post
Tomaž Eržen 1 083 Napisano November 9, 2015 Share Napisano November 9, 2015 Jaz pa kadarkoli raje vzamem domač server. Imam absolutni vpliv na potek, ISP pa lahko pade dol tudi pri najetem (pa tudi lag in druge zadeve). Doživel na 3h Bathursta, ki ga je organiziral TPS. Tudi Janko se bo spomnil tega. Letos so na Core tudi vsaj 1x če ne 2x menjali najet server za AC, ker so bili problemi. Tale cpu overload je sumljiv, ker sem tudi jaz videl doma na serverju ene 2x zadevo, pa je server bil prazen cel dan, pc pa brnel v prazno. Moje mnenje: zamenjat je treba platformo, ne pa vse drugo. Te stvari se na sloracingu delajo že dolgo, jaz pomagam od 2010. Težave so skoraj izključno v AC. Marko, ne razumem pa kaj toliko izpostavljaš tisti youtube. Saj si oddal prijavo? Ali hočeš, da ti nekdo kar tu napiše, da bo tisti človek dobil doživljenjski ban? Tudi jaz sem dobil batine enkrat in bom ukrepal. Forum ni pravo mesto za to. Citiraj Link to post
Mitja Bonča 583 Napisano November 9, 2015 Share Napisano November 9, 2015 @PEK, bil sem 5. torej za tabo @Matjaž Murn, glede prve dirke se odloči organizator sam in noben drug Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano November 9, 2015 Avtor Share Napisano November 9, 2015 pred 21 minutami, PEK je napisal: Ne vem kaj je problem s serverjem, jaz bi probal skenslat nepotrebne stvari kot so tisti LIVE timing, itd,.. pa da vidimo Po začetnih težavah na R1, sem vse skenslal. Laufal je samo TS server, AC server in AC. Prva dirka je šla potem kolikor toliko gladko skozi. Na drugi pa je bilo kar je bilo, s tem, da sem imel ravno toliko stvari odprtih kot na R1. Mislim, da bomo to rešili z namenskim strežnikom. Enega je ponudil v uporabo @enjoyer83, drugega pa @123. V naslednjih dveh vikendih bomo izvedli testiranje - upam, da se nabere poln grid. pred 6 minutami, MarkoP je napisal: Glede druge dirke ponavljam. Poglejte si zgornji posnetek. To se dogaja na slo-racing !!! in ne samo na public serverjih. Ko se to zgodi moraš pač počakat da gre 20 tekmovalcev mimo in greš pol lahko VARNO nazaj. Isto se mi je zgodilo lani na Grobniku. To ni racing napaka. To je whishful thinking. Naj še dodam, da sem jih od tistega avta v naslednjem krogu še dvakrat direktno po riti dobil. Sicer je blo vse nežno in počasi, vendar vseeno nisem tega vajen in mi ne prija. Nič osebnega, Brez zamer. Samo to se res ne sme zgodit. Prva dirka, naj bo. Se strinjam. To ni pravi način vključevanja na stezo. pred 1 minuto, Mitja Bonča je napisal: @Matjaž Murn, glede prve dirke se odloči organizator sam in noben drug Seveda. Podal sem samo opcije, med katerimi se odločamo, da boste malo na tekočem in da bo vse malo bolj transparentno. Kakorkoli se bomo že odločili, pričakujem, da bodo spet pritožbe, ker vsem sigurno ne bo odločitev ustrezala. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano November 9, 2015 Share Napisano November 9, 2015 @enjoyer83: Forum ni potemtakem za nič. Tu se lahko samo hvali. Ne, naj se vidi kaj je absolutno prepovedano, da se ne bo več dogajalo. Včeraj sem vse skupaj dobil 5 dotikov. 3 od teh so pomenili izgubo 20s+. Nikoli moja krivda. Je to OK zate ? Zame ne. Preveč vložka v trening, da se pol konča z dotikom. Namesto da tu neke fore pokamo je potrebno tudi o tem diskutirat. Če nekdo dobi zgolj kazen drugi tega ne vidijo druge to niti ne briga in pol se dogajajo takšne stvari. 1 Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano November 9, 2015 Share Napisano November 9, 2015 Ne dolgotvezit preveč. Dirka se zato da poka po vratih in so udrti odbijači, prebite gume... če izgubiš 20s iz tega, prijaviš en dan po dirki in čakaš na sodnikovo odločitev. 1 Citiraj Link to post
markop 702 Napisano November 9, 2015 Share Napisano November 9, 2015 @Matjaž Murn: Kaj pa če TS trukira ? In vlipa na bandwidth ter posledično na AC server ? https://support.teamspeakusa.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/7/12/how-much-bandwidth-does-teamspeak-require Citiraj Link to post
Recommended Posts