Skoči na vsebino

GT3 @ Zandvoort || 22.10.2015

skopusnik

Recommended Posts

• Odgovori 99
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bedarija,objavi media fajl da vidmo še ostali,ki si ne lastimo AC...mogoče se še koga prepriča

Bedarija, če bi rad videl posnetek, lepo vprašaj če je kdo tako prijazen in si vzame čas za to.

Ja v 22 krogu sem jaz dobil poljub na zadnjico daks....nic kaj hud udarec drugace, a sem bil ravno pod kotom tako da me je se tako nezen dotik zasukal. Je bilo pa konfuzno zame ja... sem videl da gre

Če ima kdo replay se priporočam...

jaz bi ga tudi prosil, ker mi ni cisto jasno kaj se je zgodilo v 22 krogu, ko sem se umikal enemu, da bo sel mimo med tem pa dobil pospesek v rito od drugega...pol pa seveda direkt v ograjo s katere nisem mogu ven prilezt :)

@skopusnik Res nora dirka!  Po nekaj neuspešnih poskusov prehitevanja, sem hotel malo popustil ker sva že ujela bando spredaj. Nekako mi rata prehitet in potem spet vlakec za zelenim lambom. Te spustim mimo, ker sem mislil da si hitrejši (blendanje) :D vse vrnjeno z fantastičnem Mansell dummyem na koncu :P 

Hvala vsem za upoštevanje modrih zastav. Gumb za blendanje gre jutri na popravilo.

In hvala Bonči za super dirko. Celo dirko znotraj 1 sekunde, švic zagotovljen.

Uredil - terga

Ja, ni bilo slabo. Proga kjer je praktično nemogoče prehitevati, mogoče po ciljni. Ampak moreš pridet čisto zadaj, jaz pa tega nisem želel zaradi slabe povezave, da bi oba zašla v težave. Lepo sem se vozil zadaj, super dirka ni kaj. Čestitke Alenu.

Ostali, ste bili? :)

Zanimiva dirka, bo pa treba trening, ker sem čez poletje kar dost olesenel ko nisem nič vozil..

Opravičilo Pangerju in še nekomu v zelenem avtu v predzadnjem krogu. Čeprav za to zadnje mam občutek da je zeleni zapeljal v mene, oz. nisem mogel kaj dost nardit.. Si bil mogoče ti, AliBuggy?

Kakorkoli, še kakšno fun dirko bo treba z GT3 :)

Allowed tyres out narobe interpretiral in nastavil, da noben z nobenim kolesom ne smeš zapeljat izven črt. Prvi restart. Pozabil primerno skrajšat dolžino Practice sessiona, drugi restart. Popravil dolžino, vendar je ACServerManager ni shranil v .ini fajl. Tretji restart. Popravil direktno v .ini fajlu. Šel v igro, hotel vozit - volan ne dela. Gledam pod controller in mi zazna kot nek generičen Thrustmaster volan. Četrti restart.

Se opravičujem. Nekaj je bilo neumnosti, na nekaj nisem imel vpliva.

Q: Presenetljivo mi je ratalo na P2. Ne vem kaj sta Terzić in Bonča delala...

R: Ne najboljši start. V prvem ovinku dobil dotik v zadnji bok. Kurent in Selčan sta se malo preveč nagužvala na notranjo stran in smo šli v troje. Žal ju je preveč ven odneslo in smo se mal dotaknili. Ni bilo hujšega, padel za Pangerja. Prvih 5 krogov mi ni kakor ni šlo, nisem mogel priti pod 1:45. Cel čas sem moral zadrževati Mraka, ki je bil več kot očitno mnogo hitrejši. Nato sem počasi napredoval in vsak krog stopnjeval in začel delat zame solidne čase. Nato nas je v travi počakal Eržen. Bil je kar nekaj počasnejši, vendar v tistem krogu ni šlo mimo. Naredil sem napako in se odpeljal v pesek, Mrak in Eržen pa sta se odpeljala v daljavo.

Nekaj krogov sem samotaril, tu pa tam prehitel kakšnega zaostankarja, Pangerja in Eržena, ki sta parkiral v travi. Počasi sem dohitel in prehitel Kurenta in par krogov pred koncem ujel nazaj Mraka, ki ga je zadrževal Selčan. Najprej sem hitro švignil mimo Mraka, na koncu pa se je odstranil še Seljo in prišel sem na podium. Z minuto in 15 sekund zaostanka za vodilnim duom.

Alen in Mitja sta že od tretjega kroga naprej konstantno delala hitrejše kroge kot smo ostali imeli najboljši krog na celi dirki... Noro! Kapo dol. Oba sta sicer imela BMWja, vendar mislim, da bi tudi s kakšnim drugim dirkalnikom naredila isto štalo.

Opravičilo Pangerju in še nekomu v zelenem avtu v predzadnjem krogu. Čeprav za to zadnje mam občutek da je zeleni zapeljal v mene, oz. nisem mogel kaj dost nardit.. Si bil mogoče ti, AliBuggy?

Ja v 22 krogu sem jaz dobil poljub na zadnjico daks....nic kaj hud udarec drugace, a sem bil ravno pod kotom tako da me je se tako nezen dotik zasukal. Je bilo pa konfuzno zame ja... sem videl da gre nekdo mimo po moji levi in sem se mu pac umikal na desno...v tistem pa si ze pripeljal cisto lepo v ovinek in je rata guzva tako da verjetno nisi imel kaj dosti narediti v tistem ovinku. Potem pa se noob kot sem se iz ograje nisem znal odlimat :S

Prosim nekaj: če že ne pridete do boksov, se ne ustavljati sredi ceste! To se mi je učeraj namreč zgodilo na kvalifikacijah. Kdor je bil že ve.

Bonca jaz sem bil ja in sem se ti pardoniral tudi v spilu. Se opravicujem a ne poznam dobro se kako in kaj to poteka...ker je bilo samo se 5 sekund do konca kvalifikacij, sem pac mislil da je to to in sem se ustavil dva ovinka cez ciljno crto, ker sem mislil da je stvar pac koncana...kar je potem tudi res bilo. A kvalifikacije se se nadaljujejo tudi ko counter zakljuci z odstevanjem casa?

Se moj povzetek....zame je bila to prva dirka sploh v AC kar se takega formata tice. Avto sem imel default in z eno manj final gear, sem pa na kvalifikacijah zanalasc peljal bolj pocasi, ker se se ne znam orientirati in mi je start iz predzadnje pozicije pasal. Proga je zelo ozka in predvideval sem da bo bolje voziti nekje kjer ne bo kaksnih bojev na noz. No po raznih napakah ostalih sem do predzadnjega kroga vozil na 7 mestu...vmes pa je bilo kar zame kar nekaj lepih krogov in tudi stik sem lepo drzal z drugimi...do kot receno predzadnjega kroga, kjer sem podlegel pritisku in sem naredil par napakic in s tem dobil za pol kroga nalimano druscino za sabo.

Se opravicujem ce sem koga znerviral...jaz sem vozil posteno in tudi pazil na druge kolikor se je le dalo. Izkusnja iz moje prve take dirke je bila fantasticna..edino po dveh urah so me roke bolele da je joj. Verjetno sem prevec krcevito stiskal volan...al mi je pa kljucnico izpahnilo ko sem priletel v ograjo :)

Hvala vsem.

Prosim nekaj: če že ne pridete do boksov, se ne ustavljati sredi ceste! To se mi je učeraj namreč zgodilo na kvalifikacijah. Kdor je bil že ve.

Bonca jaz sem bil ja in sem se ti pardoniral tudi v spilu. Se opravicujem a ne poznam dobro se kako in kaj to poteka...ker je bilo samo se 5 sekund do konca kvalifikacij, sem pac mislil da je to to in sem se ustavil dva ovinka cez ciljno crto, ker sem mislil da je stvar pac koncana...kar je potem tudi res bilo. A kvalifikacije se se nadaljujejo tudi ko counter zakljuci z odstevanjem casa?

Ja, pa vseeno se ni treba ustaviti sredi ovinka in sredi idealne linje! V resnici bi se tudi tako? Samo malo v razmislek, nič drugega. To velja za vse, zato tudi pišem.

Jaz bi celo uvedel v orvenstvu, da je obvezno treba priti nazaj v boxe (kot v RL), razen pač po izteku kvalifikacij, ki se itak same zakjučijo po 120% n.h.k.

ps: Kvalifikacije 120% so pa že kar lep čas, se mi zdi da od v1.2, če se ne motim.

Uredil - Mitja Bonča

Evo še mene. Najprje naj povem, da se mi zdi 24 krogov kar dobro. Malo daljša dirka omogoča na fanj napreduješ ali pa fanj zgubljaš. Pri krajših dirkah je ob tej konkurenci napaka praktično nepopravljiva. Že ki smo pri konkurenci. Brrrr. Hudo. Hitri so vsi po vrsti. Alen in Mitja pa drugi planet, ampak ne ta najbližji zemlji. Še kakšen dlje. Bravo.

V T1 sem po srečnem naključju prehitel ene 3 avte in pristal pred Murnom. Z njim sva dihala od 0.5s do 3s razdalje naslednjih 5~7 krogov. Ogromno sem zgubljal v level ovinku pred tisto čudno šikano in tudi v ovinku pred tem. Ampak sem zadevo kontroliral. Selčan in Eržen sta se počasi oddaljevala, Murna sem pa držal na varni razdalji. Verjetno tudi zato, ker se je ubadal z napadi na njega jaz pa sem lahko udobno peljal moj ritem naprej.

Mislim ,da v 7 krogu srečam Eržena v travi, grem mimo. 2 kroga kasneje naredim 2 večji napaki v tistih dveh ovinkih in me dohiti. Žal se nato takneva in oba končava v travi. Resnici na ljubo nisem pričakoval napada v tistem ovinku in sploh v tistem delu ovinka. Nato v istem krogu pred ravnico, še pod vtisom dotika, rahlo zapeljem na travo, kar mi onemogoči pospeševanje. Ker sem vedel, da bo Erzen napadel sem zacel takoj ob  vstopu na ravnico počasi in jasno zapirat linijo. Vseeno je Erzen hotel mimo med mano in zidom in se ni izšlo. Škoda. Bom še replay objavil. Mislim, da ni bila moja napaka. Prvi dotik se še da diskutirat, drugi na ravnici pa definitivno ne. Ali pač :)

Nato se z Matejem dajeva. Prišlo je tudi do dotika in Matej je fer počakal, da ga nazaj prehitim. Kapo dol. Nato me je čez nekaj krogov prehitel. Malo sem imel poškodovan avto, ker ni več šlo.

Zanimiva dirka drugače. Napoveduje se peklensko prvenstvo v BMW.

Ja, pa vseeno se ni treba ustaviti sredi ovinka in sredi idealne linje! V resnici bi se tudi tako? Samo malo v razmislek, nič drugega. To velja za vse, zato tudi pišem.

kot receno, vzeto na znanje ...ustavil sem se pac zato da bom ESC-jal v bokse, ker je bilo kvalifikacij konec...kokor sem napacno sklepal. Vec kot opravicit se pa res ne morem.

Se dobro da je bila to fun dirka, kaj bi bilo sele, ce bi se prijavil na prvenstvo...bo pred tem treba se osvojit tale pravila, da ne bo vroce krvi po nepotrebnem  ;)