Skoči na vsebino

Rally Challenge #2 - Flying Finns

Recommended Posts

ja sej to je ...pravi kompromis moras najti ja...zdej pa ce je servis na tri etape in je ena od teh ravna hitra in skakajoca, ostale pa ovinkaste je nek univerzalen setup pomoje kar tezko sestavit, da ti nekje nebi malo ponagajal. Ce ze, je pa vpleteno kar nekaj testiranja tako avta kot potem tudi same voznje da najdes prave nastavitve...to pa se mi ravno ne da, pa potem na uc popravim tisto, kar se mi zdi da je najbolj ocitno... na tistih dveh kriticnih skokih pa pol raje malo popustim gas, pa gre guma cela cez :)

Je pa dobro to, da za fine tuning avta glede na progo obstaja veliko moznosti in kot si sam dokazal se da marsikaj s tem tudi pridobiti, kar me veseli, saj ko se bom tudi sam bolj podrobno poglobil v to, se mi bo odprla spet nova dimenzija igre. Zaenkrat se pac zadovoljim z basic nastavitvam in temu prilagajam potem nacin voznje....pa ze to pozre dosti casa.

Drugace pa hvala za tele napotke, mislim da je ta challange dober ravno zaradi takih stvari, da vsi nekaj odnesemo od tega.

Spring določa kolk spužvast je avto, damper pa kolk hitr se bo guncanje dogajalo.

Za skoke bo vedno požrlo fast bump, sepravi idealno za skoke je nastavitev fast bumpa in springa taka da avto skoraj prbije na pristanku. Je pa odvisno od skoka seveda, in kako pristaneš. Ko je enkrat skompresiran moraš nastavit fast rebound glede na spring, da se avto dvigne brez da bi odskočil, sepravi da more fast rebound damper bremzat razteg springa.

Ker so to velike sile pri velikuh skokih in hitrostih, plus mehki springsi, to pomeni da mora biti fast bump šekar visok, čene prehitro počepne.

Na asfaltu se pa nastavlja trše springse, plus ni ogromnih skokov, kar omogoča mehkejši fast bump, saj mora pobirati razne izbokline na cesti. Tukaj bo cesta dvigovala gumo navzgor v kolotek sepravi se ne sme upirati v takšni meri kot na skoku ko pokasira celotno vzmetenje večkratno težo avta, ponavadi sprednja prema sploh pride na udar.