silicijeva dolina 1 254 Napisano December 7, 2015 Share Napisano December 7, 2015 Pred 8 urami , Matjaž Murn je napisal: OR ima že sedaj več kot 2K (Full HD) resolucijo preko obeh oči. Sedaj ima Full HD, naslednja verzija pa naj bi imela 1080x1200 na oko. To pri kar ima DK2 sedaj ni dovolj. Sem ga v soboto malo sprobal na Comptech sejmu pa se kar preveč vidijo pixli. Ni bla sicer dirkaška simulacija, ampak vseeno. 55" ukrivljen TV je pomoje najdražja in hkrati najslabša investicija. TVji imajo zaradi svojih post-processing zadev večje odzivne čase, kar za dirkanje ni najbolj dobrodošlo. Jaz bi svetoval triple monitor setup zaenkrat. OR zaenkrat še niti ne vemo kakšna bo kvaliteta, niti se še ne ve v katerih simulacijah bo podprt... Najboljša izbira glede VR setov je po specifikacijah definitivno starVR. 4K resolucija,dva zaslona(za vsako oko svoj),torej boljši oz 2x večji vidni kot. OR CV1 ne bo imel dva zaslona,ampak samo enega in ta resolucija se potem takem ne bo delila kot pri starVR,ki ima dva zaslona, ampak fiksna 2160x1200. Glede podpore se še sicer ne ve,ampak sem ziher,da bo OR CV1 podpiral AC oz nasprotno,vsaj tako je rekel Stefano. Citiraj Link to post
bofu 175 Napisano December 7, 2015 Share Napisano December 7, 2015 Pred 22 urami , zamex23 je napisal: @m0LN4r malo si zmanjšaj FOV če maš takle 2 monitorja...ka to maš kak tutorial kok se nardi ker bi js tut SRWE je program, ampak me zanima kako je nastavil, ker meni popači fov in moram vsakič klikniti še 3 monitor app ter premaknit nastavitev za kot. Vidim, da je acs.exe v window mode-u in da launcher ni, ali si naredil novo custom resolucijo v Win za launcher? Shranjen imaš preset z resolucijo in pozicijo okna, ampak fova ti ne popači, ko ga uveljaviš, si naredil še kaj drugega posebnega? Drugače pa čist hudo tole z 2x 40, še tretji manjka Citiraj Link to post
m0LN4r 36 Napisano December 8, 2015 Avtor Share Napisano December 8, 2015 @bofu V igri (launcher) sem naštimal single screen pa eno normalno fhd resolucijo. FOV v launcherju ne dregam, ampak nastavim za vsak avto posebej z tistim appom za sedež pa kliknem "save" Za launcher še nevem kako je, zaenkrat samo video.ini je vnešen 5760 Quote Drugače pa čist hudo tole z 2x 40, še tretji manjka Ja razmišljam tudi o tem, da prodam en TV in se nabavita še dva identična ali pa kr trije identični z malo tanjšim robom. Rabljeno z ebaya, amazona ali kaj drugega. Malo je hencno, ko ma toshiba spodaj 10cm črnega roba pa nizko stojalo, samsung pa je skoraj za 8cm nižji. Najbolj moteče pa je, pri samsungu kjer je na robu črnega roba še en tak prosojni rob cca. pol centi, ki se svetlika oz. pač motečeje no, ker je prozorna plastika Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano December 8, 2015 Share Napisano December 8, 2015 @m0LN4r - kaj pa tole? Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano December 8, 2015 Share Napisano December 8, 2015 Opa,to pa je že podobno pravemu avtu Citiraj Link to post
m0LN4r 36 Napisano December 8, 2015 Avtor Share Napisano December 8, 2015 Ja saj ni problem nardit, cena treh FHD TVjev z amazona ali ebaya je že smešno poceni, tile fensi monitorči pa so dragi Citiraj Link to post
m0LN4r 36 Napisano December 9, 2015 Avtor Share Napisano December 9, 2015 (urejeno) Uff 42" - 2160p - 400€http://www.mediamarkt.de/de/product/_orion-clb42b4000s-1953377.html Uredil December 9, 2015 - m0LN4r Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano December 9, 2015 Share Napisano December 9, 2015 Meni se ne zdi drago. Kaj to je 2K resolucija? Citiraj Link to post
zamex23 1 242 Napisano December 9, 2015 Share Napisano December 9, 2015 Men se zdi pocen. Pa piše 4K na vlko zram. Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano December 9, 2015 Share Napisano December 9, 2015 (urejeno) Sem spregledal Drugače pa je to malo več kot 3K ( 3.840 ) Se ne spoznam ravno na to . Ja,saj je poceni, kot sem že napisal,ampak,če pa razmišljaš o treh zaslonih potem pa to ni več tako poceni. Uredil December 9, 2015 - silicijeva dolina Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano December 9, 2015 Share Napisano December 9, 2015 (urejeno) Ne primerjajte med seboj TV in PC Gaming Display-a. Sploh v primeru da TV nima gaming načina, pozabi da boš na njem vozil simulacijo. Uredil December 9, 2015 - alkoro Citiraj Link to post
m0LN4r 36 Napisano December 9, 2015 Avtor Share Napisano December 9, 2015 (urejeno) Ja ne govorimo o superdragih monitorjih, ki jih maš na mizi, ampak TVju, ki ga maš v dnevni sobi pa uporablaš za različne stvari. - Simracing, Kavč igre, avanturske igre, TV programi, filmi, konzole Meni nekako bolj sede velikost, ki te potegne v igro, kot pa tistih 30-40ms razlike in bulit na pol manjšo cesto v tem primeru. Se pa strinjam, da če bi se izključno uporabljalo za profesinalno streljačino, hitrostnega razreda Quake3 ali warsow, potem drag monitor. Quake 3 se je nažigal pred 10-15 leti na CRTjih pa se noben ni sekiral, zaradi takih stvari kot se danes sekirajo CODjaši, malo poglejte kak CPL match izpred 10 let. Take stvari so delali, da moraš 2x pogledat da vidiš Uredil December 9, 2015 - m0LN4r Citiraj Link to post
PEK 2 291 Napisano December 9, 2015 Share Napisano December 9, 2015 Razliko vidš med monitorji ze na http://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime , probajte na CRT, LCD Monitor in TV pa vidte priblizno razliko. Citiraj Link to post
alkoro 676 Napisano December 9, 2015 Share Napisano December 9, 2015 No jaz recimo nisem mogel vozit na tv-ju z volanom, tudi z vklopljenim game načinom. Preprosto preveč input laga. Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano December 9, 2015 Share Napisano December 9, 2015 Moj samsung TV ima gaming mode in nima nobenega input laga. Sem igral dirkačine z volanom in je delovalo vse tekoče. Citiraj Link to post
Recommended Posts