Skoči na vsebino

Pomoč pri izdelavi cockpita

DADI

Recommended Posts

Namen imam kupiti volan in stopalke t500 menjalnik th8a copid bi vzel rs1 assetto corsa.  Zanima pa me kaj naj vzamem glede slike željo imam curvet screen dva projektorja ali ima kdo izkušnje z tem? Kaj mi priporočate a je bolje vzet 60inc tv? Rad bi imel veliko sliko?

Uredil - Matjaž Murn
caps

Izkušenj sicer nimam, ampak mislim, da pri veliki sliki bo bolj ekonomično imeti projektor. Gledat moraš seveda, da kupiš takega, ki ima čimmanjši odzivni čas - drugače boš trpel, ker ti bo slika zamujala. Isto je s TVji - TVji imajo načeloma veliko večje odzivne čase od računalniških monitorjev, saj še dodatno obdelujejo sliko.

Sklepam, da denar ni tak problem - jaz bi na tvojem mestu vzel malo bolj poceni Cockpit (mogoče vprašaš @playa, če lahko kaj zrihta) in raje malo več vložil v volan, stopalke in menjalnik - namigujem namreč na Fanatec CSW v2 ter CSP v3... 

Ja to sem tudi jaz nameraval sem se pogovarjal z njim pa pravi da radi crkujejo pa da traja da popravijo glede cocpida mi je ta všeč bom vidu za kakšno ceno mi ga bo zrihtal glede projektorja sem se že pozanimal optoma gt 1080 je prav namenjen za gaming

Sam imam Optoma HD25e, ki ima tudi zelo nizek input lag, pa sem na hitrih ovinkastih delih v Dirt 3 imel kar nekaj problemov. Sedaj dopuscam da zaradi tega ker sem sorazmerno visoko gledal na platno (volan fiksiran na mizo 80cm od platna) ali pa je bilo res kaj na temu da se je poznala razlika pri voznji iz 1ms 27" monitorja in potem voznji na projektorju.

Ker sem ze omenil visino, glej da bos imel platno postavljeno tako, da ne bo previsoko istocasno pa ne prenizko, da si bos delal senco z glavo (nekateri kokpiti imajo nosilce nad sedezem za te hece). Paziti moras da imas tudi ustrezno razdaljo in seveda mesto od kjer bos projeciral, saj kot ves je od tega odvisna zeljena diagonala. Jaz ga imam na stropu pod kotom oddaljen cca 3.20m pa imam ze zelo na spodnji meji sliko in sem moral kar nekaj settingov driblat, da sem pravo geometrijo in enakomerno osvetlitev in ostrino zrihtal....pa se vedno ni optimalno ker moram prevec glavo stegovat sem pa zato sedaj nabavil Wheel Stand Pro, da bom malce kompenziral to tezavo. Ce mislis iti v vartianto z dvemi projektorji si sploh ne predstavljam koliko ene zajebancije je potem sele prisotne, da imas stvar poslihtano kot se sika...poleg tega pa so vsaki dual ali triple screeni povezani potem se z grafiko, ki ti mora pri nativ resoluciji furat ustrezne frame.

Osebno (ce denar ni problem) bi sel (ce bos sel ze na kokpiti) raje v varianto  z 21:9 curved LCD ali pa vsaj 3x LCD v najslabsem primeru pa s kaksnim vecjim TV...tudi za druge stvari bo dosti bolj uporabno in manj za vzdrzevat kot pa dva projektorja.

Aja se glede Fanateca: to glede crkovanja je ze malo smesno, ker ne vem kdo ima v interesu siriti to famo, ki je bila osnovana morda na eni seriji volanov, kjer so pred leti dobili od proizvajalca serijo defektnih motorckov in se sedaj se vedno fura eno in isto zgodbo. Vsakemu se to lahko zgodi. Sam imam dva Fanatec volana pa oba sta bila kupljena rabljena in oba delata se vedno lepo, pa nisem ravno nezen...za razliko od novo kupljenega Thrustmaster FFB430, kjer sem imel same tezave ze od novega, pa ne bom zato pluval cez ostale v asortimaju.

Uredil - AliBuggy

Dadi, lepo da te vleče v sim racing itd, ampak moj nasvet je, da za začetek nekej v izi skup spraviš, čez npr. eno leto pa če boš vidu da te stvar tolk vleče, pa potem nabaviš tako mašinerijo kot imaš namen. Vedi da tut če daš 10k€ za opremo, to ne pomeni da ti bo pa potem gušt 3h/dan vozit. Če imaš veselje, boš za začetek lih tolk užival na "običnem" compu z g27 npr.

Glede na ponudbo rabljene opreme na netu dostkrat opazim, da kdo nabavi super opremo, vse novo, potem pa kmalu ugotovi da ni to to. Je pa super to za nas, da potem poceni pridemo do dobrih rabljenih komponent :D:D[owje]

Se prav spomnim mojih malo bolj resnih začetkov (17 monitor + Logitech Formula Force ex). Bilo pa je zabavno ;) Raje kot en velik TV bi na tvojem mestu izbral 3x monitor. Boš imel vsaj celo armaturno ploščo pred očmi + stranska ogledala in še malenskost stranskih šip. Kaj češ več ;)

PS: @DADI dobrodošel na našem portalu in veliko užitkov ti želim ob igranju simulacij ;)

Uredil - silicijeva dolina

@DADI
V kolikor ti finance in prostor dopuščata si nabavi 3x monitor s tankim robim in nizkim input lagom, v primeru TV-ja glej da ima game mode, drugače bo vožnja zelo težavna.
Če imaš možnost počakati si malo poglej OCULUS RIFT, ki pride v začetku leta 2016, saj mislim da je kot nalašč za simulacije :)

Glede volana je tako:
- G27 za 200 EUR bi bila odlična izbira, vendar kot vidim so že vse prodali za ta denar, G29 pa po mojem ni vredna denarja ki ga zahtevajo.
Dosti vrhunskih iRacing dirkačev vozi g25/27 pedalke z perfect pedal modom, kateri ti naredi bremzo hidravlično. http://www.perfectpedal.com/products/perfect_pedal_diy.php
Review : https://www.youtube.com/watch?v=mWgdOP5WnRk
Draga zadeva, samo občutek je baje top.

-T500RS: za začetnika pomoje odlična izbira. V primeru da ti bremza ne ustreza si jo lahko zmoddaš z load cellom: http://www.ricmotech.com/Load_Cell_Kit_for_Thrustmaster_Pedals_p/rmt-lc500.htm

Review: https://www.youtube.com/watch?v=cEIi0_hV2Bs

-Fanatech CSW v2: semi-pro zadeva, malo morje volanov, močen servo. Skoraj si ne morem predstavljat da so lahko direct drive volani še boljši :roll:
Na žalost so ga v zadnjem času zelo podražili tako da te kombo baze ter enga volana pride 1.000 EUR.
Za CSP v2 pedalke pa ti lahko povem da so zelo solidne konstrukcije ( cele pedalke iz alu), na load cell se je potrebno navadit.

IF MONEY NO PROBLEM:
Volan enega izmed teh: http://simracingpaddock.com/high-end/sim-racing-garage-direct-drive-wheel-comparison/
Pedalke pa : http://www.ricmotech.com/product_p/rgr-gtpp1fp.htm oz gt verzijo http://www.ricmotech.com/product_p/rgr-gtpp1sw.htm 8)

VSEM BI SE RES LEPO ZAHVALIL ZA VSA PRIPOROČILA RES STE FACE

JA ZA ENKRAT BI VZEL VOLAN IN PEDALKE T500 PA MENJALNIK TH8 AL KAKO ZE COCKPIDA ŠE NE VEM KAJ BI VZEL JA GLEDE SLIKE SEM TUDI MEL UMISLIH 3X 27 MONITORJE SAM K ME MOTJO TISTI ROBOVI ZATO SEM ISKAL NA YOUTUBU KAKO ENI NAREDIJO IZ DVEH AL TREH PROJEKTORJEV ZAUKRIVLJEN PLATNO IN IMAJO 180 STOPINSKI POGLED TO JE RES BOMBA SAM PA DENARJA DA RES NI PA VRJETN ENE ZAJEBANCIJE DA TO VSE ZRIHTAS DA DELA TKO DA MISLIM DA BOJO 3 MONITORJI MOGLI BITI VREDU