Skoči na vsebino

Hotlap Challenge #2 - McLaren F1 GTR @ Zandvoort

B_U_R_I

Recommended Posts

mercedes_spa.thumb.jpg.6cd069bb7b4c4d2ac

Urnik

31.8.2015 - 13.9.2015

Dirkalnik

McLaren F1 GTR

Proga

Zandvoort

Nastavitve

Podlaga: Optimal (100%)
    Pomoči: Samodejna sklopka
    Temperatura zraka: 26°C
    Temperatura asfalta: 30°C

Kaj potrebujete

1. original simulacija Assetto Corsa
    2. v nastavitvah Assetto Corsa obvezno nastavite  pravo ime in priimek brez šumnikov: ne Murn Matjaž, ne MURN Matjaž, ne Matjaž MURN, ne M Murn... temveč Matjaz Murn

Povezava do eventa na RSR

Geslo: sloracing

• Odgovori 108
    • Created
    • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Čist na hitro spacano, samo toliko, da bo avto vozen. Uploadam boljši set, ko se naslednjič podam na progo https://onedrive.live.com/redir?resid=4E859828E13352F5!42513&authkey=!AJJtD87hTcCL-0g&am

Čist preveč kompliciraš Marko. Najprej se nauči ovinek speljati po šolsko (torej, zavora, coasting do apexa, pri apexu gas, če govorimo o 90 ali 180 stopinjskem ovinku), šele potem razmišljaj o raznih

Moj point je biu, da so bli top speed slabši zato ker je imel več downforsa in posledično bolše čase overall.   No, pejte zdej nazaj vozt.

Posted Images

To mislim, da prihaja v enem od prihajajočih releasov - fixni set. Je pa to tema, ki deli ljudi. Watch out.

Če bi s tem kdo dobil voljo za tekmovanje, se to deljenje porine v stran. (Upam). Pač me je odziv v prejšnji temi zmotil in to pač ne gre mimo. 

Štekam Matjaž.

Takole reciva. So oni ki obvladajo in oni ki ne. Oni ki ne, večinoma razloge za velike zaostanke iščejo v nastavitvah, če prav brez kilometrine, kar vseskozi poudarjamo, ne gre. In tako nekako fix. set rešuje njihovo zagato, vemo, pa da jo ne reši. Oni, ki obvladajo, imajo to sceno tako "radi", da verjetno zaradi tega nebi doma demontirali svoje cockpite in plac odstopili boljšim polovicam za škaf za perilo ali pa omarico za knjige.

Če pa je njihov ego s tem tako načet, ......................naj pa kar bo, če mene vprašaš.

Štimanje setapa je 70%uživancija,preostalih 30 procentov uživancije  je sama vožnja!!!!!(hotlap)

IN assetto corsa ponuja prav ta neverjetni čar!!!

Iskanje perfektnega setapa,KO RES ZAČUTIŠ AVTO V "TVOJIH ROKAH"+da si hiter seveda :)

Jaz naprimer,ko prvič začnem vozit nov avto, ne naredim niti pol kroga,ko že grem spreminjat setup!!

Velikokrat pa po online-u iščem setape in jih primerjam z mojim....al pa,da dobim enega primernega in ga nato prilagajam sebi!

KER PERFEKTEN SETUP GA NE NAREDIŠ ČEZ NOČ,TO SO URE IN URE NA POL PREVOŽENIH KROGOV HEHE

Uredil - baty

To, da vzrok za njihov ''neuspeh'' iščejo na napačnem mestu (v setup-u) in hočejo kar naenkrat biti isto hitri, kot ljudje, ki se s tem ukvarjajo več let, je njihov problem.. Sploh pa se mi zdi fiksen set bedarija na forumu, kot je slo-racing, kjer ti bo skoraj vsak poslal set brez odlašanja. Samo vprašat je treba..

PS: Tukaj ne gre za ego. Gre za to, da je nastavljanje avta velik del užitka, ki pa ga vsaj jaz nočem odstopit, samo zato, da bo nekdo na razpolago imel manj izgovorov zaradi česa je na zadnjem mestu :P

Evo, pa smo že začel. Zgleda je res kočljiva tema tole :D

Uredil - terga

Dajmo kar na tej točki zaključit. Eni so za, drugi so proti. Možnosti fiksnih setupov v Assetto Corsa zaenkrat še nimamo. Tudi, če bojo to možnost kdaj omogočili, zelo dvomim, da bo to možno podpreti s strani RSR...

Evo, še kako desetinko al pa dve bi lahko izboljšal glede napak. Kar rabim še je linija in stabilnost na žlajfih. 1:41:9xx mi je ratalo zdej v eni uri odpeljat in še replay zraven. Če ma kdo voljo komentirat naj komentira kje ne peljem prav. trenutno sem 1s za WR in ~2s-2.5s za bončo in kompanijo :D

Pri meni je enako, pridem do pol kroga in grem nazaj, ker vem kaj avtu manjka oz zvem ko sm v zidu :D

set:

1420.rar

replay:

f1gtr1419.rar

Uredil - sarabwt

To je tema, ki je vedno delila. V IR je en izmed najbolj priljubljenih serij šla med t.i. "fixed" serije prejšnjo sezono in priča smo bili mesarskemu klanju in smetenju po forumu. Zaključka nikoli ni bilo. Bili so dobri dirkači, ki so zaradi tega odšli. Spet so nekateri od teh ostali in povedali, da so prav tako uživali v sezoni. "One fits all" ne obstaja tukaj. Veliko je ljudi (jaz med njimi), ki nimajo časa in ne dovolj znanja da bi naredili setup. Raje čas posvečamo vožnji in linijam. Pri nas je razmerje 90% vožnja, 10% setup. Vendar, če bi sam znal delat setupe jih bi tudi delal, ker je občutek dober, ko ti avto sede. Hands down.

Če mi kdo pomaga se naučit kako delat setupe sem takoj za. Mitja mi je poslal en PDF v katerem opisuje kaj je kakšna nastavitev na precej poljuden način. Kar je dobro opisuje kaj to pomeni v praksi.

Zame bi bila zmaga, če bi mi kdo njegov setup tudi razložil. Pa ne samo "to je hiter setup" ali pa "oversteera". Da se naučim moram (iz)vedeti zakaj je tako.

Evo. Mojih 0.05...

Uredil - MarkoP

če se hočeš naučit delat setup je najbolj praktičen TS al pa skype. Jst sm že kar neki časa nazaj objavu temo za začetnike, pa odziva ni bilo... Za razložit kdaj, kako in zakaj moreš pa tudi v praksi sprobat in ti noben PDF ne pomaga. Najbolj pomembno ni vedet kaj neka stvar naredi, ampak kako se avto sploh obnaša in kaj ti na njemu ni všeč. In to lahko dobiš samo z "testiranjem" :)

• B_U_R_I unfeatured this tema