JocoG23 416 Napisano August 25, 2015 Share Napisano August 25, 2015 Naj mi potlej dajo tega, ga zrihtam Citiraj Link to post
markop 702 Napisano August 26, 2015 Share Napisano August 26, 2015 (urejeno) Heh. Tudi moj ne gre na 900°Potem, ko sem ze marsikaj prebral okoli po forumih sem poklical se servis.Če je enkoder iz centra ali pa kakorkoli zamaknjen volan ne bi bil v centru po kalibraciji.Če bi bil enkoder počen bi se volan med uporabo razkalibriral.Na servisu pravijo, da je problem drugje in ne v enkoderju, čeprav sam dopuščam možnost, da je prišlo do napake pri brizganju enkoderja in je torej enkoder defekten in greši pri poročanju pozicije. To si razlagam z dejstvom, da je offset med sliko na ekranu in volanom linearen. Uredil August 26, 2015 - MarkoP Citiraj Link to post
AliBuggy 1 008 Napisano August 26, 2015 Share Napisano August 26, 2015 Torej ce prav berem, ste vsi ki ste narocili tale G27 v "akciji" dobili ali odprto skatlo in neprepoznan volan ali zamik na senzorju, skratka Logi kvaliteta v vsem svojem sijaju...pa tako je bilo vedno veliko povedanega cez druge znameke. Zdej ali so te razprodaje po "akcijski" ceni kaksne vrnjene/defektne serije volanov, ki so uvozniku (Eventus?) ostale na stalazi ali pa gre za neko bizarno nakljucje. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano August 26, 2015 Share Napisano August 26, 2015 Hold on. Moj volan ni iz "akcijskega" paketa in je kupljen decembra 2014. Sploh nisem vedel za to, dokler nisem začel brati ta post in se hec ponovno kalibriral volan. Se bom danes popoldne še malo poigral s tem, ker je mogoče stvar nastavitev in driverjev. Na forumih berem tudi, da je lahko optični enkoder zgolj slabo pritrjen. Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano August 26, 2015 Share Napisano August 26, 2015 Na koliko stopinj pa se ti zavrti(kolikšen je končni hod)? Citiraj Link to post
Arne Dopudja 726 Napisano August 26, 2015 Share Napisano August 26, 2015 (urejeno) To je kot da bi ti avto iz fabrike v vožnji naravnost držal volan 5° v eno stran. Je sprejemljivo za mojo 128, ne pa za avto iz fabrike. Vozit se da vseeno, samo to ni to. Nema tukaj šlamparije. Volan je 900°. Also, ko sem jaz dobu frišno G27, sm meu neki zjebane driverje in je volan ingame biu offcenter. Sm formatiral, ker drugač ni šlo driverjev pucat, potem je delal kot mora. Uredil August 26, 2015 - Arne Dopudja 1 Citiraj Link to post
markop 702 Napisano August 27, 2015 Share Napisano August 27, 2015 (urejeno) Na koliko stopinj pa se ti zavrti(kolikšen je končni hod)?Hecno je, da se mi v IR kalibrira na cca 880° v AC pa na okoli 850°. To je sicer zelo odvisno kako dobro in pravilno centriraš volan, ko te aplikacija vpraša. In tu je tudi nekaj manevra za napako v obe smeri - proti 900° in proti 800°.S hodom volana zgleda da ni težav, saj se obrne za 450° v eno smer.Najbrž se bo končalo z servisom in ~30 dni brez volana, ker se jim po moje se sanja ne. Uredil August 27, 2015 - MarkoP Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano August 27, 2015 Share Napisano August 27, 2015 MarkoP, tole bo sicer malo zlobna izjava, ampak: pa sej večina dirkalnikov ne uporablja 900° 4 Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano August 27, 2015 Share Napisano August 27, 2015 (urejeno) Kaj morda kdo ve ali ima G27 montiran kakšen ventilator v notranjosti? Meni se recimo v p.CARS kar pošteno zagreje. Edit: Našel sem nekaj koristnih nasvetov iz uradne Logitech strani in je baje normalno,da se greje,če pa bi se preveč zagrelo pa bi se FFB avtomatsko izklopil,kar je varnostna finta,da se ne prekuri vezje in motorčki. Našel sem tudi link,kako si je tip namontiral dva ventilatorčka na FFB motorčka,da mu lepo hladi. Me pa zanima,če so tista modra rebra že gor montirana?https://www.gtplanet.net/forum/threads/g27-cooling-fan-over-heating.254970/http://forums.logitech.com/t5/Logitech-G-Controllers/G27-How-hot-can-it-get/td-p/931634 Uredil August 27, 2015 - silicijeva dolina Citiraj Link to post
Tjaž Brelih 76 Napisano August 27, 2015 Share Napisano August 27, 2015 (urejeno) Ne nima nič, sem pa videl ene par modov kjer namontirajo tudi ventilatorje.EDIT: Je v threadu napisal, da je sam dodal ventilatorje in hladilna rebra. Uredil August 27, 2015 - Tjaž Brelih Citiraj Link to post
markop 702 Napisano August 28, 2015 Share Napisano August 28, 2015 Poleg motorčka je problem tudi "H-bridge" oz. krmilnik za motor. Tinki binkiji so dali premajhen "termalni pad" (hladilno rebro izvedeno na tiskanini) spodaj.Jaz študiram, da bi zamejal čipovje na H bridgu s tokovno zmogljivejšem in dal napajalnik z višjo napetostjo in močjo. Če kdo kje po forumih zbrska shemo vezja se priporočam. Citiraj Link to post
branebrane 30 Napisano August 29, 2015 Share Napisano August 29, 2015 Sem dobil iz popravila. Je to normalno da je tako trd poleg tega ga mi močno suka... Bom zrihtal še FFB pri staremu MS sidewinderju, pa se bom odločil katerega obdržim.. Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano August 29, 2015 Share Napisano August 29, 2015 (urejeno) Ko boš porihtal v logitech profilerju nastavitve in nato še v igri bo tako kot mora bit. Ko nisi v igri je volan trd.Tukaj imaš navodila za p.CARS http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?22122-G25-G27-SETUP-GUIDE Uredil August 29, 2015 - silicijeva dolina Citiraj Link to post
Kunčič 43 Napisano September 17, 2015 Share Napisano September 17, 2015 PozdravNedavno nazaj mi je crknil G27. Računalnik ne zazna volana, ko ga priklopiš v USB. Vglavnema, izgleda da je šla matična plošča. Ali se je že komu to primerilo? Ima kdo kaki stari polomljen G27, da menjam samo matično ploščo. Citiraj Link to post
markop 702 Napisano September 18, 2015 Share Napisano September 18, 2015 Čaki, lahko je kej banalnega.Tukaj imaš repair guide:http://www.macnetwork.co.uk/logitech/English PDF.htmlPoberi si PDF iz linka, kjer so opisani koraki kaj preverit.Srečno ! Citiraj Link to post
Recommended Posts