Skoči na vsebino

K: FANATEC pedalke

Recommended Posts

Za Fanatec ClubSport Wheel bi rabil pedala, kupim karkoli se da gor prikljuciti je brezhibno in ima normalno ceno.

Pogojno vzamem tudi G25/27 pedala.

Ce se me kdo usmili, naj javi n ZS

Hvala

Samo nasvet - če že kupuješ, kupi vsaj elite, da ima loadcell na žlajf pedalu. Je pa res, da če ni ne dnarja ne cajta, je težko izbirat... :)

Uredil - daks

ma ni panike, tolk zahteven spet nisem. Tudi z G25/G27 bi shajal (jih trenutno uporabljam) nimam pa rumble efekta, kot je bil na Fanatec Gt3V2 z istimi stopalkami...bi pa zdej rabill nova pedala, ker je stari GT3 volan, kjer bi igral sine neuporaben.

Tiste gnile pedalke od Thrustmaterja, ki pridejo zraven TS300/TX/FFB430 pa ne delajo na Fanatec bazi...imam namrec se en crknjen Thrustmaster volan, ki je spustil duso po dobrem letu, se prej pa se je zlomil table clamp. dobil sem novega z vijakom ki je prosto sibal po sredini ko si ga posejkal in sfifter je zacel delat double klike in to nepopravljivo...

Thrustmaster fantastik..nikol vec...pa sem imel narocen T500 pri Conradu nov za 460€...se dobro da jih zgleda ne dobavljajo vec (dobavni rok 2 tedna) in sem sel na Fanatec

• 1 month later...

Samo nasvet - če že kupuješ, kupi vsaj elite, da ima loadcell na žlajf pedalu. Je pa res, da če ni ne dnarja ne cajta, je težko izbirat... :)

hehe, tvoj nasvet je bila mana iz vesolja...sem danes dobil cisto nove Elite CSR + inversion kit za 150€

Tema se lahko zaklene/brise

prvi obcutki na hitro so konfuzni...Stopalke so priklopljene na volan CSW (ne prek USB) in v driverjih, ko gledam slider za gas je ful prehiter. Prehitro skoci iz 0 na 100 oz je malo vmesnega hoda (cisto malenkost moram pritiskat da ga drzim na sredi recimo). Ce na stopalkah prestavim pedalko v nizjo lukno pa je hod pedala sicer ok samo v driverjih pa ni neke razlike, poleg tega je 100% v slider baru  ze cca 1/4 preden se dejanski hod pedala konca.

Bremza load cell je pac nekaj na kar se bo treba navaditi, moram pa imeti potenciometer skrajno desno (10) ker drugace moram cisto prevec pritisniti, da pride slider do konca v driverjih...edino sklopka je top :)

A obstaja kaksen third-party utility, kjer bi se dalo to urejat? A je potrebno se enkrat pofleshat volan s FW in driverji (219), ker ko sem ga fleshal sem imel gor G25 stopalke? 

Skratka vozim slabse kot sme prej :) Na gasu nimam toliko manevrskega prostora, bremza pa premalo prime. Sem potem za bremzo nekaj s stauracijo rihtal ingame pa je malo boljse...vsekakor se bo treba se navaditi in potweekati stvar.

Uredil - AliBuggy

Zakaj pa ne voziš pedal preko USB-ja, dobiš večjo resolucijo (1024 pozicij) proti 256 pozicijam, ki jih lahko zaznava volan.

Če boš vozil pedala prek USB, priporočam da ob vsakem izklopu računalnika iztakneš tudi USB (novejše plate imajo usb napajanje in to zmede pozicije stopalk). Ko pa jih priklopiš, počakaj da jih windowsi zaznajo, potem pa naredi kalibracijo pedalk (GAS do konca in izpusti, enako s sklopko).
Sam sem rabil 1 teden da sem ugotovil da je to problem pri CSP v2 pedalkah.

Če tako ne boš rešil problema pa predlagam da si malo pogledaš kako je narejena pedalka za gas, včasih znajo kitajčki premalo priviti zadeve ;)

Če tako ne boš rešil problema pa predlagam da si malo pogledaš kako je narejena pedalka za gas, včasih znajo kitajčki premalo priviti zadeve ;)

...ma kaj kitajcki, sem bil kar sam glavni krivec napake pri gasu. Ko sem razdiral in dal gor inversion kit sem malo razdrl se tisti potenciometer od gasa, kjer je notri kolescek in zobcaso gnana pusa. Ko sem daljal stvar nazaj je bil kolescek v nekoncni poziciji in je zato slider prisel do 100%, preden je fizicno stopalka prisla do konca (cca 1/4). Zato je bilo vse skupaj res cudno za vozit. Sem sedaj znuliral kolescek v prvotno pozicijo in stvar dela kot se sika.

Sem probal tudi USB in je bilo isto ...mimogrede tukaj pa so ga kitajcki res usrali, saj je zraven USB kabel s kolenom na B strani, kar pomeni, da ce je ta kabel utaknen not v pedala, bi polomil pcb KER JE TO KOLENO VISJE OD DNA STOPALK ...

Bremza je sedaj, ko je pedalo obrnjeno (pritiskam od zgoraj dol) kot pri avtu tudi boljsa/lazja za upravljat...tako da sem moral loadcell celo spustiti iz 10 na 7....drugi obcutki, po prvi zmedi (zaradi lastne bedarije) so pa pozitivni..se bo pa seveda potrebno se malce privaditi na bremzo, pa zdej ko so pedala obrnjena me mogoce malce moti rob sprednje plosce...ampak ni sile...

Me happy...dober deal je bil to za ta denar [ok]

Uredil - AliBuggy

Potem je super,samo da deluje kot mora ;) To si nabavil nove? Pa še nekaj,ali potem takem,če so tudi na USB bi morale pasati tudi na G27,kajne? Ali je občutek podoben kot pri avtomobilskih. Oprosti,ker toliko sprašujem,ampak imam jih namen kupiti,pa bi rad stopalke,ki imajo  podoben občutek pritiskanja kot pri avtomobilih.

Ni panike benji...ce lahko kaj pomagam ti z veseljem odgovorim. Ja stopalke Fanatec CSR Elite so bile nerabljene, stare 6 mesecev. Prodajalec je samo skatlo odprl in jih pogledal. Kabli in sraufki so bili se zapakirani. Inversion kit pa isto. Preko USB pasejo kamorkoli tako da ni problema kar se tega tice. Obcutek je pa sedaj (obrnil sem vsa tri peala) dosti podoben avtomobilskemu, sploh bremza...je pa se toliko vecja razlika od mojih bivsih G25 ker sem si jih se malo otrdil ter na gasu povecal hod.

Tale review pri 15:10 je zelo informativen (ce se nisi gledal), se prej imas pa primerjavo z G25 in CSP