57X 962 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Tole verjetno sicer ne spada pod strojno opremo, pa vseeno.. Zanima me, ali sta hitrost interneta (pasovna širina?) in odzivni čas (ping) premosorazmerno povezana. Se pravi, če imam "hitrejši" internet, bo ping manjši? Je (teoretično) sploh možno, da bo ping pri telekomu manjši (in bolj stabilen), čeprav je max možna hitrost nižja, kot pri trenutnem punudniku Polans. Sumim namreč, da tale brezžični internet sploh ni primeren za spletno nažigancijo, glede na to, da imam tudi na BF4 in CS:GO najvišje pinge med vsemi slovenci na serverju.Tam to ni tako moteče, na AC pa je nenormalno. V nedeljo sem mel na practice 30 pinga, na kvalifikacijsh že 50, na štartu prve dirke pa 90-100 in je pod 60 padel šele v drugi polovici druge dirke. Nesprejemljivo, kakorkoli obrnem. Me prav mineva dirkat no.. Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Govoriš o Telekomovem žičnem internetu, ali tudi tem brezžičnem? Citiraj Link to post
silicijeva dolina 1 254 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Jaz sem imel nekaj let nazaj brezžični internet Ario,ki leti preko zraka od oddajnika do sprejemnika (antena) in so bili sicer malce bolj visoki pingi,tudi nekostantni ampak se je dalo igrati. Pri telekomu (ali pa katerem drugem operaterju,ki ponuja internet preko kabla boš imel konstanten ping(so nihanja ampak ne tako velika)). Citiraj Link to post
skopusnik 1 374 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Saj on tudi pravi da lahko igra vse, razen AC, kjer je preveč moteče. Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Hitrost interneta ni obratnosorazmerna z odzivnimi časi... Kakšno hitrost pa imaš zdej oz. kakšno nej bi mel na Telekomu? Citiraj Link to post
57X 962 Napisano May 26, 2015 Avtor Share Napisano May 26, 2015 Matjaž govorim o klasičnem Telekom internetu, po telefonskem kablu. Pred leti, ko sem se preselil na to lokacijo, sem želel imet Amis-ov Internet in TV. Ker do takrat še ni bilo neta v tej hiši, je moral prit telekomov tehnik mal pomerit, kako in kaj je s signalom, ker dve televiziji naenkrat nista delovali oz je konkretno štekalo. Ugotovil je, da je oddaljenost od neke točke (vozlišča or smth., se ne spomnem heh), do mene tolikšna, da bi lahko imel eno TV in 1 mega internet, pa bi zadeva delovala nemoteno. Ni pa mi postregel s ciframi takrat. Potem sem se odločil za Polans Internet (paket POLANS MAX Internet do 6Mb / 2Mb; €30,5/mesec ) in Svislar TV, katera delujeta brezžično. Sedaj bi TV pustil, kot je, internet pa bi vzel klasični Telekomov. Za hitrost se mi sicer gladko žvižga, rad bi le sprejemljiv ping Citiraj Link to post
B_U_R_I 3 290 Napisano May 26, 2015 Share Napisano May 26, 2015 Če je tako kot praviš, bi ti 4/1 moral delovat dokaj brez problemov in sigurno z nižjim pingom kot Polans. Roke ne dam v ogenj, ker situacije na terenu ne poznam in se skozi leta kvečjemu slabša kot izboljša. Moj predlog bi bil, da naročiš pri Telekomu in zaenkrat obdržiš Polans. Po kakšnem tednu ali dveh boš vedel, če Telekom dela bolje in lahko Polans odpoveš. Če je kabel preslab, lahko Telekom še vedno odpoveš in imaš še naprej Polans. Verjetno se ne spomniš koliko naj bi bil oddaljen, ne? Citiraj Link to post
57X 962 Napisano May 26, 2015 Avtor Share Napisano May 26, 2015 (urejeno) Ne, res se ne spominjam, je pa povedal konkretno cifro. Sploh ne bom kompliciral. Jutri pokličem in naročim pri Telekomu, kot si predlagal, pa bomo potem videli kako in kaj. thx Uredil May 26, 2015 - 57X Citiraj Link to post
57X 962 Napisano September 23, 2015 Avtor Share Napisano September 23, 2015 Takole bomo rekli.. po štirih mesecih, je izgleda bitka za Trebijo dobljena Ma.. lahk pride še miljon beguncev, pa ne bojo tolk škode sproduciral, kot par čudakov v javni upravi, predvsem na upravnih enotah, da o lokalnem prebivalstvu ne izgubljam besed. Srednji vek, bolj kot ne. Anyway.. can u dig it?? ..računam, da bo čez teden, dva signal v hiši. Sem že mislil, da bo Kunos prej netkodo zrihtal, preden se bojo kravatarji zmigal Citiraj Link to post
Recommended Posts